Criteriul National

Cuvântare virtuală a unui candidat la funcţia de Primar

Cuvântare virtuală a unui candidat la funcţia de Primar
mai 06
13:11 2016

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

discurs
     Vă mulţumesc pentru participare la prima dezbatere despre viitorul comunitatii noastre.
   Am spus dezbatere, pentru că doresc un dialog cu dumneavoastră pe teme urgente pentru noi toţi.
 
  Astăzi vă supun atenţiei : SOLIDARITATEA – condiţie esenţială pentru reuşita proiectelor .
 
    Într-o lume atât de divizată este foarte greu să ne adunăm, însă prin VOINŢĂ vom pune totul în mişcare.
Sunt probleme de interes comun , care numai cu o participare majoritară le vom putea rezolva.
 
   Când acţionezi de unul singur, doar pentru tine, chiar dacă vei reuşi, nu se poate să te consideri fericit în mijlocul nefericiţilor.
 
   Exemplu : Ai bani şi poţi să faci săptămânal friptură la grătar, în curtea ta sau în balcon; ceva te opreşte să procedezi aşa; când şti că vecinii tăi n-au vazut carne iî farfurie de vreo lună, renunţi.
 
    Revenirea la normalitate  presupune ASOCIEREA noastră pentru a realiza ţelul propus. Se respectă astfel, atât interesul particular , cât şi interesul social. Exemplu :
 E nevoie URGENTĂ de asfaltarea străzii…. Banii publici nu sunt suficienţi. Atunci , iniţiez formarea – Asociaţiei străzii…  – având ca obiectiv unirea eforturilor particulare cu cele ale comunităţii. Fiecare gospodărie să suporte unele lucrări adiacente  modernizării drumului , cum ar fi : racordurile la apa şi canalizare, podeţe, pavarea intrărilor s.a . Execuţia lucrărilor se va face sub conducerea comuna a Primăriei şi a asociaţiei.
 
O astfel de abordare a unui obiectiv social , înseamnă trecerea de la egoisn la un altruism punctual, adaptat la realităţile concrete ale comunităţii.
   Numai aşa succesul este garantat !
 
   VIAŢA SOCIALĂ va fi preocuparea mea , ca viitor Primar.
Cu cât este mai bună această viaţă, cu atât fiecare obţinem beneficii în viaţa noastră privată.
   Numai cu puterea VOINTŢEI mele nu voi putea face mare lucru. E nevoie de SOLIDARITATEA dvs. 
  Vom învăţa să lucrăm împreună pentru un ţel comun.
Privirea răutăcioasă faţă de vecinul care a reuşit, rămânerea în stadiul de spectator în loc de actor în câmpul muncii, blochează avansarea.
  Cum ar fi dacă am renunţa la gândirea păguboasă : Să moară capra vecinului, care a fătat trei iezi ! Şi am înlocui-o cu : Să trăiască iezii şi capra, să cumpăr şi eu un ied ,şi, peste doi ani să am şi eu o capră cu trei iezi !
 
    Să nu uităm că a nu vrea sa cunoşti cu cât efort se obţin bunurile materiale şi a rămâne pasiv , doar cu invidia, dăunează grav comunităţii , pentru că determină tendinţa de separare, de egoism, provocând dezorganizarea vieţii sociale şi blocajul în sărăcie.
politicieni-interese-caricatura
 
  Să trecem de la izolare la SOLIDARITATE !
 
Numai aşa putem întreţine şi îmbunătăţi un climat social benefic vieţii fiecăruia dintre noi .
 
    O sa spuneţi … lasă-ne cu astea…Sunt doar vorbe ,vorbe! Mulţi vor boicota tot ce vrei să faci, pentru că s-au obişnuit aşa. Munca este duşmanul lor .
   Cu tot respectul pe care îl datorăm cu toţii LEGII, le spun :   Îngăduintţ are o limită !
  Pentru mobilizarea „celor rămaşi în urmă” voi propune Consiliului luarea de măsuri concrete şi eficiente. Doresc trezirea din visul mincinos propus la fiecare campanie electorală, că va fi numai lapte şi miere. 
  Doresc să organizez şi să conduc astfel încât liantul locuitorilor să fie climatul de muncă, de încredere şi de solidaritate , pentru BINELE COMUN !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo