Criteriul National

,,D-le Fagadau, asta da metoda! Aprinzi lumina, fug gandacii!”

octombrie 21
18:43 2015

 

  La posta redactiei noastre sosesc felurite relatari ale intamplarilor din vremurile noastre. Modalitatile de exprimare sunt tot mai nuantate, lucru de apreciat fiind totusi o repercusiune benefica a invaziei tehnologice digitale care pana la urma ne-a afectat profund stilul de viata in ultimii 10-15 ani, cand sa nu uitam ca altfel pretuiam o scrisoare de hartie, o discutie personala cu prieteni, cunostinte sau un spectacol de teatru sau muzica.  Aceste moduri variate si moderne de exprimare sunt acceptate si transmise publicului atata timp cat ele nu contin cuvinte cu caracter licentios, lasand libertatea cititorului la  propria interpreptare. Astfel dorim sa relatam textul -scrisoare deschisa primarului – primit la redactie in legatura cu salubrizarea in curs a orasului din partea unor cetateni <societatea_civila_cta@yahoo.ro>

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

,, Stimati edili, stimate domn prim Fatalau Decebal, va suntem foarte recunoscatori pentru noua tehnologie aplicata. Ati asteptat sase ani pentru masterplanul de curatare si exterminare a gandacilor prin iluminare, este extraordinar ca ati stiut ce trebuie sa faceti si ca ati avut incredere in specialistii europeni vestici care intr-adevar va aduc cele mai bune idei si master-planuri pentru a curata orasul.

Este fenomenal ce amploare a luat campania Curatam Constanta Noastra evident fiind acum cat de important reprezinta faptul ca avem la varf oameni care stiu cu adevarat ce este mai bine de facut pentru binele si propasirea mandrei urbe ce o populam. Ne minunam si noi de noua tehnica moderna de curatare pe care o utlizati aprinzand felinarele cu gaz lampant si suntem uimiti cum fug toti gandacii la aparitia luminii. Incredibil, dar in ritmul acesta, utilizand atatea tehnici si masterplanuri aprofundate de specialisti straini, veti face bec orasul.

armeni-prefectura-constanta

 Ne cerem scuze cand asa zisii ,,reprezentanti ai societatii civile vin si va deranjeaza”  asa cum s-a intamplat la sedinta de consiliu cand tanarul somer si ,,pierde-vara” Andrei Chivu a venit cu nerusinare sa va deranjeze. Dar dumneavoastra sunteti mai viteaz decat consilierii care au rupt-o cu curaj la fuga spre terasa libaneza (miam-miam) de! zona centrala reprezentativa public. El, Andrei Chivu nu este stimati edili reprezentantul adevaratei societati civile care va voteaza si sforaie in canapea la stiri sau fumeaza narghliea la mall, el este un aiurit sarantoc care nu are bani de banzina si de un bmw cu numere bulgaresti ca sa vina si el mandru in tromba la coada de la fastfood-ul Cin-Cin.
Dumeavoastra mergeti inainte pentru ca stim ce sacrificii uriase ati facut sa aplicati gel si fixativ cu o mana apretand gulerul la camasa cu cealalta ca sa avem si noi un conducator mandru sa ne reprezinte.
 
Sa ne traiti, saracul domnul Mazare, era singurul care va mai aducea un zimbet pe fata, poate avem noroc sa se intoarca cu doua-trei fine doamne in chiloti pe un car alergic la educatie sa ne mai vina si noua cheful de viata, ca mare plictiseala mai este toamna.
 
ne cerem scuze pentru greselile de dactilografiere, asteptam master-planul din Anglia pentru utilizarea tastaturii la computer
 
Spor la treaba!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo