Criteriul National

,,D-le Fagadau, asta da metoda! Aprinzi lumina, fug gandacii!”

octombrie 21
18:43 2015

 

  La posta redactiei noastre sosesc felurite relatari ale intamplarilor din vremurile noastre. Modalitatile de exprimare sunt tot mai nuantate, lucru de apreciat fiind totusi o repercusiune benefica a invaziei tehnologice digitale care pana la urma ne-a afectat profund stilul de viata in ultimii 10-15 ani, cand sa nu uitam ca altfel pretuiam o scrisoare de hartie, o discutie personala cu prieteni, cunostinte sau un spectacol de teatru sau muzica.  Aceste moduri variate si moderne de exprimare sunt acceptate si transmise publicului atata timp cat ele nu contin cuvinte cu caracter licentios, lasand libertatea cititorului la  propria interpreptare. Astfel dorim sa relatam textul -scrisoare deschisa primarului – primit la redactie in legatura cu salubrizarea in curs a orasului din partea unor cetateni <societatea_civila_cta@yahoo.ro>

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

,, Stimati edili, stimate domn prim Fatalau Decebal, va suntem foarte recunoscatori pentru noua tehnologie aplicata. Ati asteptat sase ani pentru masterplanul de curatare si exterminare a gandacilor prin iluminare, este extraordinar ca ati stiut ce trebuie sa faceti si ca ati avut incredere in specialistii europeni vestici care intr-adevar va aduc cele mai bune idei si master-planuri pentru a curata orasul.

Este fenomenal ce amploare a luat campania Curatam Constanta Noastra evident fiind acum cat de important reprezinta faptul ca avem la varf oameni care stiu cu adevarat ce este mai bine de facut pentru binele si propasirea mandrei urbe ce o populam. Ne minunam si noi de noua tehnica moderna de curatare pe care o utlizati aprinzand felinarele cu gaz lampant si suntem uimiti cum fug toti gandacii la aparitia luminii. Incredibil, dar in ritmul acesta, utilizand atatea tehnici si masterplanuri aprofundate de specialisti straini, veti face bec orasul.

armeni-prefectura-constanta

 Ne cerem scuze cand asa zisii ,,reprezentanti ai societatii civile vin si va deranjeaza”  asa cum s-a intamplat la sedinta de consiliu cand tanarul somer si ,,pierde-vara” Andrei Chivu a venit cu nerusinare sa va deranjeze. Dar dumneavoastra sunteti mai viteaz decat consilierii care au rupt-o cu curaj la fuga spre terasa libaneza (miam-miam) de! zona centrala reprezentativa public. El, Andrei Chivu nu este stimati edili reprezentantul adevaratei societati civile care va voteaza si sforaie in canapea la stiri sau fumeaza narghliea la mall, el este un aiurit sarantoc care nu are bani de banzina si de un bmw cu numere bulgaresti ca sa vina si el mandru in tromba la coada de la fastfood-ul Cin-Cin.
Dumeavoastra mergeti inainte pentru ca stim ce sacrificii uriase ati facut sa aplicati gel si fixativ cu o mana apretand gulerul la camasa cu cealalta ca sa avem si noi un conducator mandru sa ne reprezinte.
 
Sa ne traiti, saracul domnul Mazare, era singurul care va mai aducea un zimbet pe fata, poate avem noroc sa se intoarca cu doua-trei fine doamne in chiloti pe un car alergic la educatie sa ne mai vina si noua cheful de viata, ca mare plictiseala mai este toamna.
 
ne cerem scuze pentru greselile de dactilografiere, asteptam master-planul din Anglia pentru utilizarea tastaturii la computer
 
Spor la treaba!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro