Criteriul National

,,D-le Fagadau, asta da metoda! Aprinzi lumina, fug gandacii!”

octombrie 21
18:43 2015

 

  La posta redactiei noastre sosesc felurite relatari ale intamplarilor din vremurile noastre. Modalitatile de exprimare sunt tot mai nuantate, lucru de apreciat fiind totusi o repercusiune benefica a invaziei tehnologice digitale care pana la urma ne-a afectat profund stilul de viata in ultimii 10-15 ani, cand sa nu uitam ca altfel pretuiam o scrisoare de hartie, o discutie personala cu prieteni, cunostinte sau un spectacol de teatru sau muzica.  Aceste moduri variate si moderne de exprimare sunt acceptate si transmise publicului atata timp cat ele nu contin cuvinte cu caracter licentios, lasand libertatea cititorului la  propria interpreptare. Astfel dorim sa relatam textul -scrisoare deschisa primarului – primit la redactie in legatura cu salubrizarea in curs a orasului din partea unor cetateni <societatea_civila_cta@yahoo.ro>

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

,, Stimati edili, stimate domn prim Fatalau Decebal, va suntem foarte recunoscatori pentru noua tehnologie aplicata. Ati asteptat sase ani pentru masterplanul de curatare si exterminare a gandacilor prin iluminare, este extraordinar ca ati stiut ce trebuie sa faceti si ca ati avut incredere in specialistii europeni vestici care intr-adevar va aduc cele mai bune idei si master-planuri pentru a curata orasul.

Este fenomenal ce amploare a luat campania Curatam Constanta Noastra evident fiind acum cat de important reprezinta faptul ca avem la varf oameni care stiu cu adevarat ce este mai bine de facut pentru binele si propasirea mandrei urbe ce o populam. Ne minunam si noi de noua tehnica moderna de curatare pe care o utlizati aprinzand felinarele cu gaz lampant si suntem uimiti cum fug toti gandacii la aparitia luminii. Incredibil, dar in ritmul acesta, utilizand atatea tehnici si masterplanuri aprofundate de specialisti straini, veti face bec orasul.

armeni-prefectura-constanta

 Ne cerem scuze cand asa zisii ,,reprezentanti ai societatii civile vin si va deranjeaza”  asa cum s-a intamplat la sedinta de consiliu cand tanarul somer si ,,pierde-vara” Andrei Chivu a venit cu nerusinare sa va deranjeze. Dar dumneavoastra sunteti mai viteaz decat consilierii care au rupt-o cu curaj la fuga spre terasa libaneza (miam-miam) de! zona centrala reprezentativa public. El, Andrei Chivu nu este stimati edili reprezentantul adevaratei societati civile care va voteaza si sforaie in canapea la stiri sau fumeaza narghliea la mall, el este un aiurit sarantoc care nu are bani de banzina si de un bmw cu numere bulgaresti ca sa vina si el mandru in tromba la coada de la fastfood-ul Cin-Cin.
Dumeavoastra mergeti inainte pentru ca stim ce sacrificii uriase ati facut sa aplicati gel si fixativ cu o mana apretand gulerul la camasa cu cealalta ca sa avem si noi un conducator mandru sa ne reprezinte.
 
Sa ne traiti, saracul domnul Mazare, era singurul care va mai aducea un zimbet pe fata, poate avem noroc sa se intoarca cu doua-trei fine doamne in chiloti pe un car alergic la educatie sa ne mai vina si noua cheful de viata, ca mare plictiseala mai este toamna.
 
ne cerem scuze pentru greselile de dactilografiere, asteptam master-planul din Anglia pentru utilizarea tastaturii la computer
 
Spor la treaba!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul