Criteriul National

„d-le Făgădău, aşteptaţi alte jertfe şi la Constanţa ca să plecaţi?”

„d-le Făgădău, aşteptaţi alte jertfe şi la Constanţa ca să plecaţi?”
noiembrie 05
10:39 2015
articol_3
După anunţarea demisiei guvernului Ponta, comunitatea răsuflă uşurată într-o mică măsură, dar în multe administraţii locale se păstrează din păcate un sistem incompetent asemănator. Activistul costanţean Andrei Chivu a reacţionat la mult prea întârziată demisie a guvernului Ponta reclamând printr-o scrisoare deschisă adresată primarului interimar sistemul local administrativ grav avariat:
,,Dle Decebal Fagadau,
Pentru mine şi mulţi alţi constănţeni este foarte clar că nu aveţi nicio şansă să rezolvaţi problemele grave cu care se confruntă oraşul. Este limpede că nu aveţi nici profesionişti, nici viziune pentru ce trebuie făcut şi aţi păstrat în majoritatea funcţiilor de conducere tot personalul numit de domnul Mazăre, lucru cât se poate evident pentru toată lumea că tot dânsul încătuşat şi pus sub control financiar… prin interpuşi conduce oraşul.
Dumneavoastră nu staţi decât miloaga la fonduri şi proiecte europene care vin chiar fără iniţiativa dumneavoastră, multe dintre ele, ca şi în cazul plajelor şi studiilor WSP group, proiecte ale Uniunii Europene pentru polii de dezvoltare din România şi Bulgaria.
 beirut
AŞTEPTAŢI JERTFE ŞLA CONSTANŢA CA SĂ PLECAŢI??? Fetele care au ars de vii nu ating deloc constiita dumneavoastra???
…am fost dinnou la un pas lângă…Amintiţi vă de Culture Club
image-2013-08-13-15372874-41-cazino-constanta (1)
Oraşul este condus de ,,discotecari” pentru că vis-a-vis de primărie aveţi salonul erotic Vogue, club Goblin şi restaurantul Libanez care a invadat până şi trotuarul primăriei coteţelor de lux. Nu aveţi din păcate deloc atitudine şi demnitate pentru un bărbat care răspunde de confortul vieţii a peste 300 de mii de oameni si NU AVEŢI NICIO RECOMNDARE PROFESIONALĂ pentru un asemenea post aşa cum aţi şi recunoscut: ,,sunt un biet contabil”. Nu aveţi referinţe profesionale naţionale şi internaţionale, aţi fost tras de mânecă de dl Mazăre de la chioşcurile de ziar direct la conducerea Delfinariului şi a Micro-Deltei şi apoi, hop-ţop, direct viceprimar. Aveţi cu siguranţă calităţile dumneavoastră, aşa cu noi toţi le avem pe ale noastre în nişele noastre de activitate, dar riscaţi foarte mult. Este doar o chestiune de timp până când se va întâmpla o nenorocire şi la noi şi veţi pleca cu ea în cârcă.
Se petrec deja o grămada de tragedii pentru că sunt zilnic victime ale haosului rutier şi ale poluării aerului în spitalul mizerabil. Ce să mai spun despre cultura? Constanţa are consumul cultural cel mai scăzut la nivelul oraşelor mari de provincie într-un context naţional oricum raportat asemănător la nivelul european. Suntem şaormişti la pătrat într-o traducere liberă aşa cum cu foarte mult talent, bunul dumneavoastră prieten dl Mazăre dansa cu doamne fine în chiloţei la petreceri publice instigând populaţia la desfătare.
11228033_824015901030111_18225897049436678_n
V-am ataşat şi poza cu fostul bulevardul Carol (actual Tomis) sub geamul biroului dumneavoastră despre care surprins m-aţi întrebat în vară: ,,care bulevard Carol?” – acolo se află acum coteţele de lux care vă învecinează
VĂ RUGĂM, PLECAŢI!
Bucuraţi-vă de viaţă şi de familie, dumneavoastră cu bune intenţii chiar credeţi că faceţi o treabă bună şi eu vă cred pe cuvânt, din păcate nu faceţi decât să munciţi pe rupte şi „puţinul” cât reuşiţi mai mult de unul singur, este făcut pilaf de deşertificarea altora din vechea gardă pe care din păcate îi acoperiţi. Am un sentiment de compasiune pentru dumneavoastră pentru că puteţi plăti în viitor pentru tâmpeniile altora – plătim noi deja, populaţia, din greu datorită mizerabilelor condiţii de viaţă pe care le avem. i-a transmis tânărul primarului interimar.
cârpăceala cărpăcelii
3.5 x 5 in
WDSDFS

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo