Criteriul National

,,D-le Făgădău, o duceţi pe Constanţa pe centură?”

,,D-le Făgădău, o duceţi pe Constanţa pe centură?”
ianuarie 12
23:21 2016

centrul_destrabalarii

 

Stimate domnule Făgădău, 

Nu pot să nu vă împărtăşesc din bucuria şi mândria locuitorilor Constanţei că au norocul unei fericite administraţii moştenitoare a capitalului electoral şi administrativ ale talentatului fost primar Mazăre care ne reprezenta cu cinste dansând cocoţat pe care alergice la educaţie alături de domne fine in chiloţei la petrecerile publice. Aţi venit dumneavoastră în funcţie recomandat de vidul succeselor profesionale din perioada pre-administrativă şi acum toţi constănţenii strigă intr-un glas vorbele marelui actor: ,,Nu dau eu Constanţa mea pe toata America!”

Aşa am făcut şi eu, nu am dat Constanţa pe Occident şi mândru mi-am facut curaj să merg duminica 10 ianuarie 2016 la teatrul Fantazio la piesa ,,Menajeria de sticlă” a lui William Tennesse alături de prieteni ceea ce probabil veţi spune că este de prost gust, dar atât ne permitem şi noi. Bloc înalt în stânga, bloc înalt în dreapta, cu chiu cu vai am zărit şi eu teatrul paragină modernă, ţop ţop am dat să urc treptele, surpriză, o placă de 0,5 metri pătraţi de marmură s-a desprins cand am păşit pe ea, era să mă întind pe jos dar probail că administraţia este vinovată că mătura prea des treptele. Pentru un oraș de 300 de mii de locuitori, un foaier cât o bucătărie şi o sală cât o sufragerie cred ca sunt un lux prea mare pentru noi aşa că eu sper ca pe viitor să mutaţi teatrul printr-o nouă comasare în staţia de RATC pentru a face economie şi pentru a înlesni şi accesul publicului la cultură cu modernele autobuze nepoluante, mai dăm şi noi aşa un pui doi la pensionari din banii lor dupa ce îi ţinem 6-7 ore la coadă.

12511979_10205586987102032_1110243229_n

După spectacol am indrăznit şi noi să facem câţiva paşi în zona reprezentativă a oraşului în apropierea Primăriei şi a centrului istoric, timizi în lumea bună a şaormiştilor erudiţi şi am remarcat faptul că semnele rutiere nu mai sunt in pas cu moda chiar în dreptul Primărei pe bulevardul Tomis. Dacă tot bulevardul Tomis este plin de maşini parcate pe trotuar şi pe bulevard în apropierea coteţelor de lux Biblos si Vogue Massage, probabil că ar fi corect să daţi jos indicatoare de parcare interzisă pe stradă şi trotuar şi semnul de trecere de pietoni ca să stea liniştiţii patrioţii clienţi ai coteţelor de lux învecinate cu biroul dumneavoastră de unde cu cinste ne reprezentaţi. 

Dacă aţi reuşit să creaţi cu succes o asemenea aglomeraţie urbană economică în centru, probabil că printre puţinele refugii ale oraşului va fi centura. :)

Mult succes in campanie! „Făgădău Primar!” – mai scrie interimarului intr-o scrisoare deschisa tânărul activist si arhitect Andrei Chivu 

Cum arăta aceeași porțiune de bulevard în urmă cu 100 de ani?… 

Probabil de prost gust ar spune edilii noștri…

11228033_824015901030111_18225897049436678_n

 

Vă mai recomandăm: andrei-chivu-i-a-scris-primarului-fagadau-in-urma-ploilor-din-ultimele-ore

politicenii-constanteni-sunt-asemenea-unor-gauri-negre-pentru-economie-si-cultura

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo