Criteriul National

Daca nu dai bon te inchide ANAf-ul!

Daca nu dai bon te inchide ANAf-ul!
martie 18
06:16 2015

Peste 24 de restaurante şi magazine de lux din centrul Capitalei au fost inchise de ANAF

Zeci de restaurante cu pretenţii şi magazine din zona centrală a Bucureştiului au fost închise. Agenţii antifraudă au descoperit că acestea nu emiteau bon fiscal. Patronii spun că banii fără acoperire erau, de fapt, bacşişul personalului. NR. Vechea scuza a patronilor!

Cele mai dese abateri au fost cele legate de emiterea bonului fiscal. Prin urmare, inspectorii ANAF au suspendat activitatea a 24 de restaurante şi magazine.

„Activitate suspendată de Antifrauda ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale”. Acesta este anunţul pe care îl pot citi clienţii unuia dintre cele mai exclusiviste restaurante din Capitală.

Alături de afişul ANAF, patronul acestui restaurant a pus un afiş prin care îşi cere scuze clienţilor pentru închiderea localului pentru o perioadă de 30 de zile. El susţine că inspectorii fiscali au luat această decizie după ce au găsit pe plus suma de 185 de lei. Sumă care ar fi reprezentat, de fapt, bacşişul chelnerilor.

În wekendul trecut, inspectorii ANAF au fost dat amenzi în valoare de aproape 900.000 lei şi au confiscat în numerar aproape 100.000 de lei, 27.000 de euro şi 3.200 de dolari.

AMENZI DATE DE ANAF (sursa: Antifraudă ANAF)

-valoarea totală a amenzilor 899.500 lei

-confiscări de numerar 95.901 lei, 27.000 de euro, 3.200 de dolari

Fiscul avertizează că astfel de acţiuni vor continua. Totodată, îi îndeamnă pe cumpărători să ceară, de fiecare dată, bonul fiscal.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro