Criteriul National

Dacă scriu CU SANGE o sa ma credeti? Cate jertfe trebuie sa mai platim pana ne trezim?

Dacă scriu CU SANGE o sa ma credeti? Cate jertfe trebuie sa mai platim pana ne trezim?
iunie 13
17:33 2016

imag_articol

 

Nu trece o zi fără victime pe stradă, în spitale, la locul de muncă sau în alte zone. Accidentul de ieri a curtremurat pe toată lumea şi mă revoltă cumplit faptul că după câteva zile sau poate chiar mai repede, toată lumea se întoarce liniştită la rutina zilnică. Nu doar că am semnalat probeleme grave de administraţie, dar am şi ilustrat grafic proiecte care să le rezolve. În urmă cu aproximativ zece luni am desenet un proiect simplu conceptual pentru o legătură de tren rapid pe axa Constanţa-Năvodari-Kogălniceanu-Babadag-Tulcea. Nu trebuie să mai inventăm noi roata, trebuie doar să vedem cum se organizează ţările vestice care investesc foarte mult în infrastructura de transport în comun. Culmea este că pentru o legătură Constanţa-Tulcea lipsesc cel mult 15 km de cale ferată între localităţile Năvodari şi Nicolae Bălcescu. L-am desenat, l-am trimis presei şi primăriei, din păcate nici pâna la ora aceasta rezultatul indolenţei administrative şi a comunităţii nu este zero, ci este o mare baltă de sânge şi o suferinţă usturătoare pentru cei apropiaţi victimelor.

12028807_836855786412789_4901796322955085682_o

Administraţiile locale şi centrale sunt obligate să dezvolte proiecte care să creeze condiţii bune de viaţă şi să inspire oamenilor un stil sănătas de viţă, iar dacă nu sunt în stare, comunitatea şi presa trebuie să le-o ceară insistent: modernizarea CFR, RATC, terenuri sport, parcuri, piste velor, scoli moderne (nu închisori aşa cum arată acum cele mai multe curţi) sau chiar să se implice în administraţie şi politică.

Nu doar că viaţa culturală a fost demult trimisă la lada de gunoi, dar în acest oraş este dificil şi să supravieţuieşti. Aerul este de o calitatea foarte slabă (nu doar RATC este foarte poluant, dar şi alte automobile şi industria învechită sunt lăsate să polueze liniştite), nu există nici acum radare fixe montate deşi am discutat personal cu autorităţile şi am scris sesizări, nu există parcuri pentru agrement şi sport şi astfel incidenţa cancerului de colon este tot mai crescută, tinerii din ziua de azi învaţă să mănâce matematică cu polonicul şi când scapă de la scoală ca de la închisoare se duc direct la mall cu rabla nemţească  ca să pape fastfood şi să-şi facă selfie-uri.

Urăsc formula ,,ne-o merităm”! Nu esta aşa, noi am fost un popor de oameni blajini şi ne-au cotropit toţi cum au vrut. A rămas în urma lor în conducere  de multe ori mizeria comportamentelor de cotropitori. Ar fi bine să dăm atenţie poate puţinilor români „cotropitori” in vest, că nu au revenit mulţi de acolo cu fruntea sus.

redactare Andrei Chivu

accident_2 (1)

 

petitie1

 

foto: Ziua de Constanţa

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro