Criteriul National

Daesh, pokemonii şi societatea dezorientată CONTRA-EDITORIAL

Daesh, pokemonii şi societatea dezorientată  CONTRA-EDITORIAL
iulie 28
14:55 2016

v vvvv

Auspiciile nu sunt deloc favorabile bătrânului continent. De ceva vreme, crizele lovesc fără cruţare statele occidentale, dar dacă ne aducem aminte acum mai bine de trei ani, la Adunarea Generala a ONU, pompos prezidată de domnul Barack Obama  s-a petrecut un lucru semnificativ. Poate că la acea vreme, atunci când s-a adus în discuţie problema unei reorganizări a Europei din punct de vedere al reacţiei la terorism, nimeni nu anticipa dezastrul din actualitate…

Ceva similar sau chiar tradus pentru toţi.. în genul acela de „cedare de suveranitate” deoarece se dorea crearea unui organism supra-statal care să ajungă să „rezolve” problema terorismului.

La acea vreme toată opinia publică s-a tot întrebat pe bună dreptate: „Ce terorism?”

Bineînţeles, nimeni nu putea anticipa evoluţia ulterioară accelerată a evenimentelor. Iar, ceea ce surprinde în prezent e tocmai lipsa unei coerenţe, a unor măsuri a capetelor încoronate sau a liderilor ce se pretind a fi …luminaţi faţă de care cei din ziua de azi se pot plânge că nu ar mai avea linişte.

Apariţia elementelor ” de culoare”, de pe atunci luate şi ocrotite de mărinimia unor şefi de state ce au crezut că au dat peste o mână de lucru ieftină a generat oarecum apariţia animozităţilor interetnice. Iar nenorocirile nu au fost stopate nici aici şi nici acolo, dar  poate că acea legendă conform căreia Obama şi-a zis atunci în barbă: „Staţi liniştiţi, o să aveţi! „, e cât se poate de adevărată şi deosebit de dureroasă!

Ceea ce frapează în această nouă prezentare a lucrurilor nu este această vânătoare de iluzii şi de pokemoni ci tocmai dezvoltarea fenomenului radical al terorismului. Poate că de aceea,  autointitulatul Stat Islamic şi-a revendicat barbaria.Cu atentate, cu amenințări, cu această ură permanentizată.

E ultima provocare ce practic destabilizează „civilizaţia occidentală ” ce practic a rămas încremenită în propria neputinţă, laşitate şi indiferenţă. Mai este cazul să invocăm arhicunoscutele reforme ce aşteaptă să se vadă dacă ar influenţa societatea…

Totuşi ceea ce există în prezent nu prea are de a face cu imaginea de toleranţă, de bună vecinătate deoarece Daesh nu uită şi e atent la detalii, şi fără să îi pese îşi trece atentatele teroriste în palmares.
Într-un fel, să nu credeţi că ar fi îndreptăţit s-o facă. Poate că de aceea apariţia vânării pokemonilor reprezintă doar un paliativ, o sursă de alienare a populaţiei ce trebuie distrată şi distrasă de la adevăratele probleme. Ca să fiu mai direct şi concis, oare cum anume vă explicaţi următorul fenomen?

De la o vreme, când practic suntem sufocaţi şi trăim sub spectrul atentatelor, a fricii impuse de către ISIS ar necesita nevoia să ne solidarizăm numai atunci când nenorocirile se produc, propaganda promovează numai declarativ apariţia unui stat nou, a unui om nou, a unui sistem ce se doreşte a fi restrictiv şi punitiv.

poke Ahbar bin laden

Ca să fiu mai plastic în exprimare, actuala conjunctură a avut darul de a chema ” la datorie” pe absolut toţi psihopaţii pe vastul teren de luptă contra ….pokemonilor.

Ceea ce e şi mai infantil e faptul că teroriştii se organizează şi au principii iar aceastea spulberă orice fel de  propagandă-brici, pe care liderii occidentali ezită să o cenzureze. Am crede că le convine situaţia, că a început să ne placă să ne deplasăm pioşi la faţa sinistrului şi să facem coadă cu o mână să jelim şi cu alta să vânăm iluzii şi poketerorişti!

 Nu ar trebui să ajungem la acest stadiu de alienare deoarece nu trebuie să ne asemănăm cu acei înfierbântaţi, cu acei extremişti ale căror creiere dezaxate nu pot intra în rezonanţă sau vibraţie cu Universul, cu Esenţa Sa!

După cum e pronunţat, cuvântul Daesh înseamnă fie “care striveşte sub tălpi”, fie “care seamănă discordie”. De aceea, Daesh, Pokemonii şi tendinţa noastră de a fi setaţi şi sedaţi alcătuiesc un tot uniform pe care majoritatea liderilor ni se arată în toată splendoarea că îi pot dirija precum nişte piese pe tabla de şah a Globalismului.

Sursa foto : http://google.com

Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo