Criteriul National

Daesh, pokemonii şi societatea dezorientată CONTRA-EDITORIAL

Daesh, pokemonii şi societatea dezorientată  CONTRA-EDITORIAL
iulie 28
14:55 2016

v vvvv

Auspiciile nu sunt deloc favorabile bătrânului continent. De ceva vreme, crizele lovesc fără cruţare statele occidentale, dar dacă ne aducem aminte acum mai bine de trei ani, la Adunarea Generala a ONU, pompos prezidată de domnul Barack Obama  s-a petrecut un lucru semnificativ. Poate că la acea vreme, atunci când s-a adus în discuţie problema unei reorganizări a Europei din punct de vedere al reacţiei la terorism, nimeni nu anticipa dezastrul din actualitate…

Ceva similar sau chiar tradus pentru toţi.. în genul acela de „cedare de suveranitate” deoarece se dorea crearea unui organism supra-statal care să ajungă să „rezolve” problema terorismului.

La acea vreme toată opinia publică s-a tot întrebat pe bună dreptate: „Ce terorism?”

Bineînţeles, nimeni nu putea anticipa evoluţia ulterioară accelerată a evenimentelor. Iar, ceea ce surprinde în prezent e tocmai lipsa unei coerenţe, a unor măsuri a capetelor încoronate sau a liderilor ce se pretind a fi …luminaţi faţă de care cei din ziua de azi se pot plânge că nu ar mai avea linişte.

Apariţia elementelor ” de culoare”, de pe atunci luate şi ocrotite de mărinimia unor şefi de state ce au crezut că au dat peste o mână de lucru ieftină a generat oarecum apariţia animozităţilor interetnice. Iar nenorocirile nu au fost stopate nici aici şi nici acolo, dar  poate că acea legendă conform căreia Obama şi-a zis atunci în barbă: „Staţi liniştiţi, o să aveţi! „, e cât se poate de adevărată şi deosebit de dureroasă!

Ceea ce frapează în această nouă prezentare a lucrurilor nu este această vânătoare de iluzii şi de pokemoni ci tocmai dezvoltarea fenomenului radical al terorismului. Poate că de aceea,  autointitulatul Stat Islamic şi-a revendicat barbaria.Cu atentate, cu amenințări, cu această ură permanentizată.

E ultima provocare ce practic destabilizează „civilizaţia occidentală ” ce practic a rămas încremenită în propria neputinţă, laşitate şi indiferenţă. Mai este cazul să invocăm arhicunoscutele reforme ce aşteaptă să se vadă dacă ar influenţa societatea…

Totuşi ceea ce există în prezent nu prea are de a face cu imaginea de toleranţă, de bună vecinătate deoarece Daesh nu uită şi e atent la detalii, şi fără să îi pese îşi trece atentatele teroriste în palmares.
Într-un fel, să nu credeţi că ar fi îndreptăţit s-o facă. Poate că de aceea apariţia vânării pokemonilor reprezintă doar un paliativ, o sursă de alienare a populaţiei ce trebuie distrată şi distrasă de la adevăratele probleme. Ca să fiu mai direct şi concis, oare cum anume vă explicaţi următorul fenomen?

De la o vreme, când practic suntem sufocaţi şi trăim sub spectrul atentatelor, a fricii impuse de către ISIS ar necesita nevoia să ne solidarizăm numai atunci când nenorocirile se produc, propaganda promovează numai declarativ apariţia unui stat nou, a unui om nou, a unui sistem ce se doreşte a fi restrictiv şi punitiv.

poke Ahbar bin laden

Ca să fiu mai plastic în exprimare, actuala conjunctură a avut darul de a chema ” la datorie” pe absolut toţi psihopaţii pe vastul teren de luptă contra ….pokemonilor.

Ceea ce e şi mai infantil e faptul că teroriştii se organizează şi au principii iar aceastea spulberă orice fel de  propagandă-brici, pe care liderii occidentali ezită să o cenzureze. Am crede că le convine situaţia, că a început să ne placă să ne deplasăm pioşi la faţa sinistrului şi să facem coadă cu o mână să jelim şi cu alta să vânăm iluzii şi poketerorişti!

 Nu ar trebui să ajungem la acest stadiu de alienare deoarece nu trebuie să ne asemănăm cu acei înfierbântaţi, cu acei extremişti ale căror creiere dezaxate nu pot intra în rezonanţă sau vibraţie cu Universul, cu Esenţa Sa!

După cum e pronunţat, cuvântul Daesh înseamnă fie “care striveşte sub tălpi”, fie “care seamănă discordie”. De aceea, Daesh, Pokemonii şi tendinţa noastră de a fi setaţi şi sedaţi alcătuiesc un tot uniform pe care majoritatea liderilor ni se arată în toată splendoarea că îi pot dirija precum nişte piese pe tabla de şah a Globalismului.

Sursa foto : http://google.com

Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo