Criteriul National

DAI VOINŢĂ, IEI PUTERE!

DAI VOINŢĂ, IEI PUTERE!
martie 17
18:03 2020

received_2257712874530141

Fiecare zi este specială, unică. Să nu ne privăm de nicio bucurie pe care ne-o oferă şi s-o trâim din plin. Cu siguranţă, nu ne vom mai întâlni cu ea. Să nu amânăm îmbrăcarea costumului sau rochiei celei noi, pentru că s-ar putea ca tot amânând să le îmbrăcăm pe ultimul drum. O variantă. Morbidă, desigur, închipuită de o imaginaţie bolnavă, veţi spune, dar dacă judecaţi puţin, o veţi considera, asemenea mie, posibilă. Nu trebuie, însă, s-o luăm la modul absolut. E doar o părere şi nu e obligatorie, dar cred că îmi daţi dreptate că nimic nu este mai nociv decât amânarea. Continua amânare.
Să trăim, aşadar, clipa prezentă şi să nu ne gândim nici la trecutul care nu se mai întoarce şi nici la viitorul incert. Să înălţăm o rugăciune sinceră, din tot sufletul şi să ne lăsăm în voia Domnului, mai ales în aceste zile când trecem prin greaua încercare – COVID – 19.
Să fim încrezători că Domnul va potrivi lucrurile aşa cum este mai bine. Pe dată ce ne-a lăsat pe acest pământ, avem un rost bine determinat, fie că vom conştientiza, fie că nu, şi în pofida poticnelilor, a greutăţilor pe care le întâmpinăm la un moment dat, tot ce trăim are o explicaţie. E drept, mai presus de înţelegerea noastră, dar cu timpul vom realiza că nimic nu este întâmplător.
Unele evenimente sunt chiar lecţii de viaţă necesare pentru a merge înainte şi pentru a înţelege că în ciuda părerii că suntem slabi, ne vom dovedi puternici în momentele cruciale, critice. Ba chiar vom realiza că faptul de a fi lipsiţi de voinţă şi putere a fost alimentat artificial de mediul în care am avut nenorocul să trăim. Nu este însă niciodată prea târziu să ne dăm seama că suntem puternici şi că tocmai prin propria voinţă putem muta munţii din loc.
„Dai voinţă, iei putere!” nu ne va mai părea un slogan oarecare, ci dimpotrivă, un îndemn plin de miez şi înţelepciune, care ne va deveni călăuză.
Doamne ajută!

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul