Criteriul National

Dan Barna a spus când va fi anunţat candidatul la prezidenţiale al Alianţei USR-PLUS

Dan Barna a spus când va fi anunţat candidatul la prezidenţiale al Alianţei USR-PLUS
iulie 13
05:10 2019

„Suntem într-o Alianţă. Chiar azi (vineri – n.r.) am avut o întâlnire despre construcţia acestei Alianţe şi vom avea probabil peste două săptămâni candidatul care se va în scrie în cursa pentru Cotroceni. Ceea ce diferenţiază USR şi PLUS de vechea clasă politică este această modalitate de democraţie reală, în cazul nostru chiar se întâmplă lucrul acesta. Noi avem o repvedere clară în statut şi aceea că Congresul USR nominalizează candidatul partidului la prezidenţiale”, a afirmat Dan Barna, vineri seara, la Digi 24.

Liderul USR a precizat că statutar va fi ales la Congres candidatul USR la prezidenţiale, la PLUS fiind un mecanism similar de alegere a prezidenţiabilului partidului, iar decizia Alianţei va fi luată după o analiză SWOT.

„Revenind la prezidenţiale. Exact acelaşi mecanism. Avem mecasnimul USR. Sunt patru candidaţi. Mâine (sâmbătă – n.r.) delegaţii vor asculta argumentele noastre şi vor vota astfel încât omul nominalizat să fie sigur că are în spate, în mod legitim, că are sprijinul partidului pentru campania care va urma. Contextul Alianţei, la fel există un mecanism similar şi la PLUS. Am agreat ideea că vom merge cu acest tandem preşedinte-premier. Vom vedea (dacă dăm preşedintele – n.r.). E un tandem. Deocamdată suntem în această etapă, statutar. Vom merge mai departe. Rezultatul va veni dintr-o analiză SWOT, dintr-o analiză cu plusuri şi minusuri. Obiectivul nostru e să dăm României şi preşedintele şi premierul. Obiectul nostru este ca Alianţa să guverneze. Alianţa USR-PLUS va merge mai departe. Acel nume Alianţa 2020 nu era doar un brand, era obiectivul să formăm guvernul şi să dăm alternativa de guvernare”, a explicat Dan Barna.

Acesta a precizat că alte alianţe politice au avut o viaţă scurtă, iar Alianţa USR-PLUS încearcă să înveţe din greşelile trecutului.

„Aşa funcţionează. Puteam să mă întâlnesc eu cu Dacian Cioloş pe un şerveţel, gen cafenea talk şi gata. Stăm de vorbă pe îndelete, exact pe logica bătrânească din cultura poporului român socoteala lungă face lucrul mai bun. Au mai fost Alianţe, dar care s-au stins din păcate devreme. Încercăm să învăţăm din greşelile altora. De asta stăm să discutăm pe îndelete, tocmai ca să acoperim cât mai mult din greşelile pe care le-am văzut la alte alianţe”, a mai spus Barna.

Liderul USR a afirmat că tandemul preşedinte-premier, Dan Barna şi Dacian Cioloş, sau viceversa, al Alianţei USR-PLUS nu va fi aprobat la Congresul USR de sâmbătă, precizând că încă se lucrează la acordul Alianţei.

„Deocamdată neavând o formă agreată a protocolului. Va fi discutat doar la nivel de idee. Dincolo de asta, mâine nu va fi o decizie pe protocolul Alianţei pentru că la acela lucrăm. Stăm şi negociem, după care ajungem la un acord al Alianţei cu care comisiile sunt confortabile pe care îl vom prezenta partidelor noastre”, întrebat dacă tandemul la alegeri va fi discutat, sâmbătă la Congresul USR.

Circa 500 de delegaţi ai USR se reunesc, sâmbătă, pentru a alege candidatul partidului la prezidenţiale. În competiţie sunt înscrişi liderul USR Dan Barna, senatorul Mihai Goţiu, Dumitru Stanca şi Dragoş Dinulescu. În aceeaşi zi se va întruni şi Consiliul Naţional al PLUS.

Consiliul Naţional al PLUS se va desfăşura tot sâmbătă, în vederea desemnării candidatului formaţiunii la la prezidenţiale şi la Primăria Generală a Capitalei. Vor exista şi decizii referitoare la organizarea internă a partidului şi stadiul negocierilor care au loc, în aceste zile, la nivel european, a informat PLUS, într-un anunţ de presă.

De la ora 13.00, preşedintele PLUS Dacian Cioloş va susţine o conferinţă de presă, pentru a anunţa deciziile luate de partid în cadrul Consiliului Naţional.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei