Criteriul National

Dan Petrescu s-a răzgândit și nu mai pleacă de la CFR Cluj – Decizia luată de tehnician – Fotbal

Dan Petrescu s-a răzgândit și nu mai pleacă de la CFR Cluj – Decizia luată de tehnician – Fotbal
noiembrie 03
22:16 2020
Antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu, s-a răzgândit şi nu mai pleacă de la clubul ardelean după meciul cu AS Roma, dar anunţă că îşi ia o perioadă de pauză după partida cu FC Argeş, profitând de întreruperea competiţională pentru întâlnirile echipelor naţionale, potrivit News.ro.

„După meciul cu Mediaş am fost foarte nervos la ceea ce am văzut pe teren, în primul rând nu era echipa care trebuie să fie pe teren, nu am avut jucătorii pe care îi voiam şi în al doilea rând felul cum am fost arbitraţi. Asta se întâmplă de foarte mult timp şi am tras mereu un semnal de alarmă.

Şi pe fondul nervilor am zis că am nevoie de o pauză şi asta este realitatea, eu chiar am nevoie de o pauză. E prima oară când zic acest lucru de când sunt în fotbal, pentru că s-au adunat prea multe. Sunt convins că, luând trei campionate la rând, toată lumea îşi doreşte să nu mai fim noi. Vorbesc de ceilalţi, în afară de fanii CFR-ului. Cred că toată lumea şi-ar dori ca altcineva să mai câştige campionatul şi această presiune care este pe noi, pe ambele fronturi, m-a făcut să declar ce am declarat şi nu regret ce am declarat, pentru că era realitatea, chiar am nevoie de o pauză.

M-am gândit după meciul cu FC Argeş să-mi iau o pauză de cinci, şase zile şi să mă gândesc la ceea ce este mai bine pentru mine şi pentru clubul CFR, dar normal am contract încă un an şi jumătate şi sper să-l duc până la capăt. Pauza va fi doar după meciul cu Argeş, pentru că, în momentul de faţă, sunt aşa de multe probleme la echipă încât n-ar fi corect să-mi iau pauza înainte.

Sunt mulţi accidentaţi, foarte mulţi cu Covid. Nu ştiu, cred că avem 14 sau 15 jucători pregătiţi să joace la meciul cu Roma, deoarece avem probleme mari de lot. Mai sunt câţiva jucători, dar aceia nu sunt trecuţi pe lista UEFA, cum ar fi Costache, Aurelio şi Soares, plus Ben Youssef care sper să fie jucătorul nostru. Va fi un meci foarte greu cu 15 gladiatori şi nu aş vrea să-i las pe jucători tocmai acum, au nevoie de mine, sunt convins, şi eu de ei, dar sper ca după meciul cu Piteşti să-mi încarc bateriile şi să nu mai dau satisfacţie adversarilor care se gândesc că dacă eu voi pleca CFR va fi mai slabă şi încerc să duc contractul până la final”, a declarat Dan Petrescu, potrivit unei înregistrări video postate pe pagina de Facebook a CFR Cluj.

El a negat existenţa vreunui conflict între el şi patronul clubului, Neluţ Varga.

„Eu cu patronul nu m-am certat niciodată, pentru că nu am avut de ce. El e patron, eu sunt jucător, fiecare cu treaba lui. Să nu uităm că patronul a venit în Dubai după mine să mă ia înapoi la CFR Cluj. Dacă sunt divergenţe, sunt între mine şi toţi de la club, pentru că aşa e normal, aşa e într-o familie, dar eu cu patronul nu m-am certat deloc.

S-a speculat în ziare că aş avea o ofertă din Rusia şi vreau să plec. Dacă aş avea o ofertă din Rusia şi aş vrea să plec, patronul e primul care află, pentru că aşa e normal. Când am avut ofertă din China, patronul a aflat, era o ofertă fantastică, patronul m-a înţeles, de fapt clubul CFR a înţeles şi am plecat, chiar am făcut o conferinţă de presă. Ofertele nu lipsesc, sună telefonul mereu, nu au lipsit şi nu vor lipsi şi cred că merit asta, pentru că am făcut ceva în fotbalul românesc şi european.

S-a mai scris că eu câştig foarte mulţi bani la CFR Cluj. Într-adevăr eu câştig foarte mulţi bani la CFR, dar pierd bani stând la CFR Cluj. Eu nu sunt la CFR pentru bani, dacă mă luam după ofertele pe care le aveam, câştigam mult mai mulţi bani decât la CFR. În primul rând eu stau la CFR pentru peformanţă, cred că am reuşit acest lucru. Nu cred că mai este un antrenor român după Revoluţie să aibă atâtea meciuri jucate în cupele europene şi cu asemenea rezultate. Deci sunt unicul. Suntem singurul club care reuşim să facem performanţă în Europa, ceea ce este foarte important şi ar fi păcat ca la anul acest club să nu fie în Europa. Nu vreau să supăr pe cineva, dar alte echipe au cam dezamăgit în cupele europene. CFR nu a dezamăgit, iar eu nu sunt aici ca să iau bani, cum s-a scris – e normal că sunt plătit ca antrenor şi câştig bani foarte buni pentru România – dar eu nu rămân aici pentru bani.

Sau că am ofertă să plec şi fac scandal. Nu, eu nu fac scandal, eu doar am cerut jucători şi să fiu arbitrat corect. Atâta fac. Dar nu e scandal, asta e realitatea. E normal, când stai la club toată ziua, să mai ai şi căderi şi să fii obosit şi stresat cum sunt eu în momentul de faţă. Poate ieşirea de după meciul cu Mediaş a fost normală, într-un fel”, a spus tehnicianul.

Dan Petrescu se plânge că echipa CFR Cluj nu este suficient de respectată în România: „Nu suntem respectaţi destul. Este incredibil ce face CFR în cupele europene, ţinând cont de ce jucători şi buget are. Dacă şi din grupa asta obţinem calificarea, ar fi incredibil, ţinând cont de numărul de jucători pe care îl avem, de vârsta jucătorilor şi de faptul că nu au avut performanţă până la această vârstă, ca să poţi să zici că noi avem 20 de internaţionali în echipă sau 15. Jucătorii merită mai mult respect pentru că ei joacă, după care şi noi, restul, antrenorii şi clubul, pentru că până la urmă nu poţi să ai rezultate fără club în spate, nu pot fi numai jucători şi antrenori, trebuie să fie şi clubul. În perioada asta clubul a câştigat, iar în continuare la fel va fi, va pierde sau va câştiga clubul, nu numai antrenorul sau numai jucătorii.”

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat duminică seară, că intenţionează să se despartă de campioana en titre, el precizând că are nevoie de o pauză şi că nu a primit ceea ce a cerut.

“Nu mai vreau să stau la echipă, că n-avem nicio şansă, după meciul cu Roma vreau să plec. M-am săturat, mă duc. Îmi iau la revedere de la toată lumea. Să vină altcineva să facă faţă. Să mă mai lase şi pe mine în pace, să mă mai odihnesc. Eu vreau ca echipa să se prezinte (la meciul cu FC Argeş), dar cu alt antrenor, eu nu mai vreau. Am o clauză şi dacă nu mai pot să antrenez ce să fac? Să antrenez cu clauza în mână? Nu mai pot face faţă, am cerut mereu arbitraje corecte, jucători şi să mă lase să-mi fac treaba. Arbitraje corecte n-am… Dacă campioana României este arbitrată acasă aşa… “, a spus Petrescu.

Formaţia CFR Cluj a fost învinsă, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de echipa Gaz Metan Mediaş, într-un meci din etapa a noua a Ligii I.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul