Criteriul National

Dănuţ POP, Partidul Ecologist: „Jurnaliştii liberi şi independenţi sunt indicatorii unei democraţii consolidate!”

Dănuţ POP, Partidul Ecologist: „Jurnaliştii liberi şi independenţi sunt indicatorii unei democraţii consolidate!”
mai 03
17:25 2020

 

Dănuţ POP, Partidul Ecologist: Jurnaliştii liberi şi independenţi sunt indicatorii unei democraţii consolidate!

Dănuţ POP, preşedintele Partidului Ecologist multumeşte jurnaliștilor pentru onestitatea și devotamentul cu care aduc adevărul la lumină şi vorbeşte despre importanţa libertăţii de exprimare într-o democraţie consolidată.

 

„Cu această ocazie, îi felicit și le mulțumesc jurnaliștilor români pentru onestitatea și devotamentul cu care aduc adevărul la lumină, ne oferă știri și informații corecte si mai ales inteleg importanta protectiei mediului si a existentei unui partid ecologist, in Romania.

Aceasta zi aduce în atenția publică importanța și necesitatea respectării libertății de exprimare, conform articolului 19 din Declarația Universală a Drepturilor Omului. În 2020, tema campaniei mondiale pe care UNESCO o lansează, pune accentul pe „Jurnalismul fără teamă sau favoruri”.

???? Perioada starii de urgenta invita la respectarea si promovarea adevarului, intrucat pandemia la nivel international ridica multe semne de intrebare si poate determina conspiratii si fakenewsuri. Dreptul jurnaliştilor de a relata liber este garantat în România si asa trebuie sa ramana! Mass- media trebuie privita mai mult ca putere civica si o expresie largita a libertatii de exprimare, care îndeplineşte o funcţie a sistemului democraţiei şi nu ca o putere separată, finantată de politic, intrucat devine agent de propagandă, cu rol manipulabil.

???? Cand politicienii baga pumnul in gura jurnalistilor pentru criticile privind abuzurile puterii, atunci avem in fata un idicator definitoriu al democratiei deficiente. Mass-Media liberă și independentă joacă un rol esențial în consolidarea democrației si spre acest obiectiv trebuie sa tindem.”

Sursa foto: Bianca Vasile, vicepreședinte al PER

 

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia domnului Dănuț Pop președinte al PER

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul