Criteriul National

Dănuț Pop, Partidul Ecologist: „Mediul de afaceri trebuie ajutat ACUM, nu are nevoie de salvatori populiști ulterior”

Dănuț Pop, Partidul Ecologist: „Mediul de afaceri trebuie ajutat ACUM, nu are nevoie de salvatori populiști ulterior”
mai 11
23:09 2020

 

Partidul Ecologist se decalară îngrijorat de rezultatele studiului MKOR Consulting privind încrederea mediului de afaceri în autorități și cere Guvernului să adopte măsuri care să vină real în sprijinul acestui segment atât de important pentru economia României.

???????? Conform studiului publicat de MKOR Consulting, reprezentanții mediului de afaceri sunt ingrijorati de modul in care se face gestionarea crizei COVID-19 de către instituțiile statului. Nivelul încrederii este scăzut, 72% dintre firme nu au încredere în Guvern. Cele mai așteptate măsuri din partea statului sunt reducerile și scutirile de taxe, respectiv ajutoarele de stat pentru sprijinirea investițiilor. Companiile private nu trebuiesc lăsate să dispere, ca apoi statul să rezolve populist problemele foştilor angajaţi şi să ofere pomeni nejustificate cu efecte electorale. Aceast scenariu este nesănătos şi poate imbolnavi grav pacientul deja slăbit şi cu imunitate scăzută care este economia românească.

???? PER cere Guvernului să dezvolte programe de ajutor care să faciliteze împrumuturile cu capital de stat către mediul de afaceri privat (in principal IMM-urilor), cu condiţia ca organizaţiile respective să păstreze angajaţii împreună cu salariile acestora la nivelul actual pe perioada crizei. Prin oferirea de ajutoare afacerilor mici şi mijlocii, nu doar marilor corporaţii, Guvernul poate pune dezvoltarea economică în mâinile companiilor care vor continua să se dezvolte.

 

Sursa foto: Bianca Vasile, vicepreședintele PER

 

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia domnului Dănuț Pop președinte al PER

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul