Criteriul National

Dănuţ POP, preşedinte Partidul Ecologist: „Domnule Alexe, v-au dat plic sau doar ordin pe unitate?”

Dănuţ POP, preşedinte Partidul Ecologist: „Domnule Alexe, v-au dat plic sau doar ordin pe unitate?”
aprilie 07
21:32 2020

 

Domnule Alexe, v-au dat plic sau doar ordin pe unitate?

Costel Alexe tocmai ne-a demostrat că pentru el, copacii se numară în bancnote.

După ce a imbrobodit toţi ecologiştii cu recunoaşterea unor cirfre alarmante de la nivelul Ministerului Mediului, ministrul mafiei pădurilor a continuat să vândă iluzii românilor că va lua măsuri concrete privind îndreptarea celor mai arzătoare probleme de mediu, în speţă, cele legate de păduri. Ba chiar a vorbit despre existenţa unor grupuri de interese ce au avut în fruntea Ministerului Mediului oameni care să le servească acest scop de a tăia lemn şi de a fura din pădurile României. Totul pentru ca astăzi, să ne spună, FĂRĂ REŢINERI, ca „interzicerea tăierilor legale din păduri pe durata stării de urgenţă nu ar fi benefică pentru OAMENI, MEDIU şi economie”.

Sigur, nu ar fi prima dată când reprezentanţi ai guvernului liberal anunţă ceva şi a doua zi mesajul este schimbat, însă, nu putem să nu ne întrebam ce a determinat această schimbare totală de viziune. Aţi identificat grupul de interese din minister si v-au convins sa le reprezentaţi interesele, dle ministru?

Abordarea în cadrul CSAT a problemei pădurilor sau Referendum naţional pentru ca românii să îşi spună părerea pe subiectul interzicerii tăierilor legale şi ilegale, precum şi interzicerea exportului de buştean pe 20 ani sunt propuneri ale Partidului Ecologist Român care au fost tot timpul în atenţia autorităţilor, dar ignorate. Actuala stare de urgenţă ar fi servit drept context justificat pentru a se suspenda temporar măcar, tăierile legale de păduri iar cei 100.000 de angajaţi din domeniul forestier ar fi beneficiat de somaj tehnic în această perioadă, ca şi ceilalţi angajaţi din România.

De taierile ilegale ar trebui să se ocupe EXCLUSIV, JUSTIŢIA, tot timpul, nu decât în această perioadă. Taierile legale pe suprafeţe teoretic protejate: arii naturale, parcuri naturale, parcuri nationale, trebuiesc stopate prin legislaţie! Lemnul de foc pentru populaţie şi lucrările de intreţinere ale pădurii, nu intră în această categorie. PER consideră pădurea NU ca un factor strict economic, ci ca un component esențial al mediului înconjurător, cu valențe mult mai mari decât cele economice, motiv pentru care ii cerem demisia lui Costel Alexe.

 

Sursa foto: Bianca Vasile,vicepreședinte PER

 

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține punctul de vedere al domnului Dănuț Pop-președinte al PER

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul