Criteriul National

Dănuţ POP, preşedinte PER- ” Dănuţ POP, preşedinte Partidul Ecologist: Parlamentarii sunt platiţi să acţioneze şi să vegheze pentru interesul României, nu să doarmă şi apoi să se scuze şi să se acuze. Sunt toţi vinovaţi!”

Dănuţ POP, preşedinte PER- ” Dănuţ POP, preşedinte Partidul Ecologist: Parlamentarii sunt platiţi să acţioneze şi să vegheze pentru interesul României, nu să doarmă şi apoi să se scuze şi să se acuze. Sunt toţi vinovaţi!”
aprilie 29
13:23 2020

Partidul Ecologist Român solicită Senatului României respingerea proiectului legislativ ce vizează acordarea de autonomie pentru Ținutul Secuiesc, ca şi Cameră decizională.

Acuzaţia de tradare nationala ar fi prea putina pentru „intamplarea” privind adoptarea legii Autonomiei „Ținutului secuiesc” de către Camera Deputaților. Toate partidele politice, dar mai ales președintele Camerei Deputatilor ar trebui sa raspunda in fata legii, cu mandatele pe masa, pentru lipsa de reacție în favoarea României, a neatenţiei și a nerespectării Constituţiei. Perioada de câteva săptămani în care Parlamentul nu s-a putut întruni din cauza pandemiei, moment în care s-a indeplinit termenul de adoptare tacită, nu poate fi o scuză. Parlamentarii sunt plătiți din bani publici și trebuie să vegheze la îndeplinirea interesului României, nu să doarmă si apoi să se scuze si acuze public. Sunt vinovaţi toți, indiferent de culoarea politică!

De asemenea, menționăm că termenele de adoptare tacită sunt precizate în Constituție, art.75, alin. 2 „(2) Prima Cameră sesizată se pronunţă în termen de 45 de zile. Pentru coduri şi alte legi de complexitate deosebită termenul este de 60 de zile. În cazul depăşirii acestor termene se consideră că proiectele de legi sau propunerile legislative au fost adoptate”.

În acest sens, Partidul Ecologist Român consideră că  una dintre modificarile viitoare ale Constituției va trebui să se refere și la această procedură. Sperăm că Senatul să respingă în totalitate această lege şi să nu ne trezim cu ea adoptată parțial. Parlamentarii au obiceiul să modifice legile în defavoarea României, aşa cum au facut si cu legea PER privind salvarea pădurilor!

Sursa foto: Bianca Vasile, vicepreședinte al PER

 

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia domnului Dănuț Pop președinte al PER

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul