Criteriul National

„Dăruiește Românie” la TVR Internațional și online pe TVRplus.ro

„Dăruiește Românie” la TVR Internațional și online pe TVRplus.ro
decembrie 18
17:17 2020

Ca în fiecare vineri seară, publicul românesc din străinătate se bucură cele 85 minute ale emisiunii „Dăruiește Românie”, aducând, atât pe scena, cât și pe canapeaua pe care invitații derulează povești, crâmpeie de amintiri și mărturisiri exclusive.Alexandra Violin

În această ediție, pe 18 decembrie 2020, începând cu ora 21, prezentatoarea Carmen Târnoveanu își provoacă invitații să împărtășească bucuria unor amintiri din carierele și viețile lor, cu telespectatorii din întreaga lume.
Astfel, Sanda Ladoși ne povestește: „Am fost mereu foarte mândră că sunt româncă și am afirmat asta oriunde m-am dus, atât ca artist, cât și ca simplu cetățean. Sunt convinsă că fiecare dintre artiștii care au făcut o carieră peste granițe s-au gândit acolo, într-un colțisor al minții lor, cum ar fi fost să reușească în România ceea ce au reușit în străinătate”.Sanda Ladosi

Mai departe, Sanda povestește că după ce a trăit experiența artistului care a cântat făcând acrobații la înălțime, la circ, s-a apucat de teatru. Alături de regizorul Victor Bucur, Sanda Ladosi și colegii ei de scenă dau viață spectacolului „Next to Normal”, jucat prima data pe Broadway în 2008, pe care îl vor pune în scenă la anul, în România. Telespectatorii emisiunii „Dăruiește Românie” și ceilalți invitați au parte de o demonstrație live din acest spectacol, chiar în platoul emisiunii.carmen Tarnoveanu

A doua invitată este Arlinda Morava. Venită din Albania și stabilită în România, soprana ne vorbește despre iubirea ei de România, pe care o consideră o a doua casă, molipsindu-ne cu ideile ei optimiste despre viață și despre realitatea în care trăim. „Suntem acasă, dar în altă casă. Când există puțină lumină, găsim noi tunelul”, ne încurajeaza artista.

Frumoasele de la Anymagical ne desfată cu momente de dans, iar violonista Alexandra Violin mărturisește că a făcut cea mai bună alegere întorcându-se din Spania în țara ei, deși acolo avea deja succes.Radu Captari

Moldoveanul Radu Captari ne molipsește de veselia sa, povestind despre publicul din Irlanda și despre cel din Israel, care îi solicita melodii vechi, pe care chiar și el abia și le mai amintește.

Emoție, informație, bună dispoziție, oameni cu o energie pozitivă, felii de amintiri, toate sunt împărtășite publicului de pretutindeni de Carmen Târnoveanu și de invitații ei, în emisiunea „Dăruiește Românie” de vineri, 18 decembrie 2020, ora 21, la TVR Internațional si online, pe tvrplus.ro.

 Arlinda MOrava

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul