Criteriul National

David Cameron avertizează că Brexit-ul va pune în pericol pensiile asigurate de către stat

David Cameron avertizează că Brexit-ul va pune în pericol pensiile asigurate de către stat
iunie 12
15:30 2016

Premierul britanic David Cameron a atras atenția într-o emisiune la BBC că ieșirea din Uniunea Europeană ar însemna „un deceniu pierdut” pentru Marea Britanie.

cameron-getty

Protecția ” blocării triple ” privind plata pensiilor de stat ar putea afectate votul pro pentru a părăsi UE

 David Cameron a spus că un vot pentru ieşirea din U.E  prezintă un risc pentru pensiile de stat , precum NHS si de apărare . Prezis ca fiind ” șocul economic ” provocat de votul, de a părăsi Uniunea Europeană ar amenința ceea ce este cunoscut sub numele de protecție ” triplei blocări ” privind plățile de pensii de stat , iar împrejmuirea inelul bugetului NHS .

” Dacă vom părăsi UE , experți independenți și respectate ca IFS și NIESR spun că până în 2020, ne vom confrunta cu o gaură neagră în finanțele noastre publice de până la 40 de miliarde de lire £ ,” a declarat domnul Cameron pentru The Observer.

” În aceste condiții , finanțarea viitoare pentru NHS ar putea fi in pericol . Capacitatea noastră de a proteja cheltuielile pentru sanatate ar putea fi un risc prea mare . ” Aceasta este realitatea rece a părăsi UE – de aceea medicii, asistenţii medicali şi şeful de NHS tot spun că vom fi mai puternici , mai sigure și mai bine dacă am ieşi din UE . „

 Cancelarul George Osborne a redus  adoptarea fiscală ca urmare a contracției economiei britanice în ansamblu ce ar putea duce la o reducere a cheltuielilor de apărare a mai mult de 1 miliard de lire £ . Lagărul va rămâne astfel va căuta să apese acasă mesajul său central al turbulențelor economice probabil , în cazul unui vot pentru a iesi din bloc  la data de 23 iunie , pe fondul semnelor de întărire a opiniei publice împotriva UE .

Reamintesc faptul că într -un articol din The Sunday Telegraph , domnul Cameron a declarat că guvernul său a făcut un ” efort special pentru a proteja pensionarii ” prin această ” blocare triplă „, care să garanteze pensiile de stat că vor crește , în conformitate cu câștigurile , inflația sau cu 2,5% , oricare dintre acestea este mai mare .

Sursa foto : Getty Images

Prof. Dr. Daniel Mihai,CNA Regina Maria,redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul