Criteriul National

David Cameron avertizează că Brexit-ul va pune în pericol pensiile asigurate de către stat

David Cameron avertizează că Brexit-ul va pune în pericol pensiile asigurate de către stat
iunie 12
15:30 2016

Premierul britanic David Cameron a atras atenția într-o emisiune la BBC că ieșirea din Uniunea Europeană ar însemna „un deceniu pierdut” pentru Marea Britanie.

cameron-getty

Protecția ” blocării triple ” privind plata pensiilor de stat ar putea afectate votul pro pentru a părăsi UE

 David Cameron a spus că un vot pentru ieşirea din U.E  prezintă un risc pentru pensiile de stat , precum NHS si de apărare . Prezis ca fiind ” șocul economic ” provocat de votul, de a părăsi Uniunea Europeană ar amenința ceea ce este cunoscut sub numele de protecție ” triplei blocări ” privind plățile de pensii de stat , iar împrejmuirea inelul bugetului NHS .

” Dacă vom părăsi UE , experți independenți și respectate ca IFS și NIESR spun că până în 2020, ne vom confrunta cu o gaură neagră în finanțele noastre publice de până la 40 de miliarde de lire £ ,” a declarat domnul Cameron pentru The Observer.

” În aceste condiții , finanțarea viitoare pentru NHS ar putea fi in pericol . Capacitatea noastră de a proteja cheltuielile pentru sanatate ar putea fi un risc prea mare . ” Aceasta este realitatea rece a părăsi UE – de aceea medicii, asistenţii medicali şi şeful de NHS tot spun că vom fi mai puternici , mai sigure și mai bine dacă am ieşi din UE . „

 Cancelarul George Osborne a redus  adoptarea fiscală ca urmare a contracției economiei britanice în ansamblu ce ar putea duce la o reducere a cheltuielilor de apărare a mai mult de 1 miliard de lire £ . Lagărul va rămâne astfel va căuta să apese acasă mesajul său central al turbulențelor economice probabil , în cazul unui vot pentru a iesi din bloc  la data de 23 iunie , pe fondul semnelor de întărire a opiniei publice împotriva UE .

Reamintesc faptul că într -un articol din The Sunday Telegraph , domnul Cameron a declarat că guvernul său a făcut un ” efort special pentru a proteja pensionarii ” prin această ” blocare triplă „, care să garanteze pensiile de stat că vor crește , în conformitate cu câștigurile , inflația sau cu 2,5% , oricare dintre acestea este mai mare .

Sursa foto : Getty Images

Prof. Dr. Daniel Mihai,CNA Regina Maria,redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro