Criteriul National

David Cameron avertizează că Brexit-ul va pune în pericol pensiile asigurate de către stat

David Cameron avertizează că Brexit-ul va pune în pericol pensiile asigurate de către stat
iunie 12
15:30 2016

Premierul britanic David Cameron a atras atenția într-o emisiune la BBC că ieșirea din Uniunea Europeană ar însemna „un deceniu pierdut” pentru Marea Britanie.

cameron-getty

Protecția ” blocării triple ” privind plata pensiilor de stat ar putea afectate votul pro pentru a părăsi UE

 David Cameron a spus că un vot pentru ieşirea din U.E  prezintă un risc pentru pensiile de stat , precum NHS si de apărare . Prezis ca fiind ” șocul economic ” provocat de votul, de a părăsi Uniunea Europeană ar amenința ceea ce este cunoscut sub numele de protecție ” triplei blocări ” privind plățile de pensii de stat , iar împrejmuirea inelul bugetului NHS .

” Dacă vom părăsi UE , experți independenți și respectate ca IFS și NIESR spun că până în 2020, ne vom confrunta cu o gaură neagră în finanțele noastre publice de până la 40 de miliarde de lire £ ,” a declarat domnul Cameron pentru The Observer.

” În aceste condiții , finanțarea viitoare pentru NHS ar putea fi in pericol . Capacitatea noastră de a proteja cheltuielile pentru sanatate ar putea fi un risc prea mare . ” Aceasta este realitatea rece a părăsi UE – de aceea medicii, asistenţii medicali şi şeful de NHS tot spun că vom fi mai puternici , mai sigure și mai bine dacă am ieşi din UE . „

 Cancelarul George Osborne a redus  adoptarea fiscală ca urmare a contracției economiei britanice în ansamblu ce ar putea duce la o reducere a cheltuielilor de apărare a mai mult de 1 miliard de lire £ . Lagărul va rămâne astfel va căuta să apese acasă mesajul său central al turbulențelor economice probabil , în cazul unui vot pentru a iesi din bloc  la data de 23 iunie , pe fondul semnelor de întărire a opiniei publice împotriva UE .

Reamintesc faptul că într -un articol din The Sunday Telegraph , domnul Cameron a declarat că guvernul său a făcut un ” efort special pentru a proteja pensionarii ” prin această ” blocare triplă „, care să garanteze pensiile de stat că vor crește , în conformitate cu câștigurile , inflația sau cu 2,5% , oricare dintre acestea este mai mare .

Sursa foto : Getty Images

Prof. Dr. Daniel Mihai,CNA Regina Maria,redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo