Criteriul National

De 1 Decembrie sărbătorim Sărăcia la Constanța

noiembrie 24
09:50 2015

imagine  de articol

 

În timp ce toate orașele mari de provincie sărbătoresc ziua națională  cu mare fast, ocazie cu care sunt organizate parade militare și parade ale costumelor tradiționale, concerte de muzică populară și dansuri tradiționale, expoziții de obiecte tradiționale si alte evenimente culturale, Constanţa trebuie să facă încă o dată dovada statutului de capitală provincială a inculturii. Fosta și reprezentanta actuală a fostei administrații au făcut dovada incompetenței subfinantand instituțiile de cultură și favorizând dezvoltarea lanțurilor de restaurante fastfood la bulevarde, a cazinourilor și a saloanelor erotice chiar și în zone reprezentative pentru oraș, așa cum este bulevardul Tomis, zona istorică si centrală, unde chiar vis-a-vis de primărie avem un uriaș restaurant Libanez (,,specific local”) și un grandios salon de masaj erotic (Vogue Masaj – Tomis nr.48)cât și multe alte saormerii.

Untitddled-1

Astfel se face ca mândră ne anunță pe noi Primăria Constanţa, vecina cuminte a saloanelor erotice, că pe data de 1 decembrie vom sărbători specificul național cu fasole și cârnați pentru pensionari și săraci. Este cât se poate de evident faptul că actuala conducere –Făgădău – este fix fosta conducere – Mazăre – având aceleași obiceiuri, singura diferență fiind că fostul primar dansa cu doamne fine în chiloței cocoțat în care alergice iar domnul Făgădău le autorizează acum acelorași doamne probabil saloane erotice în imediata apropiere a primăriei ca să le aibă poate atent sub control.

De ce se intampla acest lucru? Foarte simplu – oamenii care nu își cunosc identitatea culturală sunt foarte ușor de manipulat, lucru cât se poate de evident și confirmat de toți specialiștii în sociologie și psihologie.

83046275

Pentru o simplă comparație, nu am ales imagini din Alba Iulia unde cu siguranță sunt organizate evenimentele dintre cele mai frumoase, orașul având o semnificație istorică importantă, am ales o fotografie din Brasov realizată cu aceeași ocazie. Acum evident este cum ar trebui să arate o sărbătoare națională într-un oraș care își cunoaște și își respectă tradiția și originea.

Scăparea vine tot din partea activiștilor constănțeni care se mobilizează împreună cu alți artiști locali pentru a realiza un eveniment cultural si un marș de sărbătoare la aceeași dată și care va avea ca loc de întâlnire zona Harta Dobrogei de lângă parcul primăriei, acolo unde seară de seară se strâng încă numeroși tineri pentru a aprinde lumânări în memoria tragediei Colectiv.

prezentare

 

Vă mai recomandăm: “d-le Făgădău, aşteptaţi alte jertfe şi la Constanţa ca să plecaţi?”

un deceniu de crime impotriva culturii constantene

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul