Criteriul National

De 1 Decembrie sărbătorim Sărăcia la Constanța

noiembrie 24
09:50 2015

imagine  de articol

 

În timp ce toate orașele mari de provincie sărbătoresc ziua națională  cu mare fast, ocazie cu care sunt organizate parade militare și parade ale costumelor tradiționale, concerte de muzică populară și dansuri tradiționale, expoziții de obiecte tradiționale si alte evenimente culturale, Constanţa trebuie să facă încă o dată dovada statutului de capitală provincială a inculturii. Fosta și reprezentanta actuală a fostei administrații au făcut dovada incompetenței subfinantand instituțiile de cultură și favorizând dezvoltarea lanțurilor de restaurante fastfood la bulevarde, a cazinourilor și a saloanelor erotice chiar și în zone reprezentative pentru oraș, așa cum este bulevardul Tomis, zona istorică si centrală, unde chiar vis-a-vis de primărie avem un uriaș restaurant Libanez (,,specific local”) și un grandios salon de masaj erotic (Vogue Masaj – Tomis nr.48)cât și multe alte saormerii.

Untitddled-1

Astfel se face ca mândră ne anunță pe noi Primăria Constanţa, vecina cuminte a saloanelor erotice, că pe data de 1 decembrie vom sărbători specificul național cu fasole și cârnați pentru pensionari și săraci. Este cât se poate de evident faptul că actuala conducere –Făgădău – este fix fosta conducere – Mazăre – având aceleași obiceiuri, singura diferență fiind că fostul primar dansa cu doamne fine în chiloței cocoțat în care alergice iar domnul Făgădău le autorizează acum acelorași doamne probabil saloane erotice în imediata apropiere a primăriei ca să le aibă poate atent sub control.

De ce se intampla acest lucru? Foarte simplu – oamenii care nu își cunosc identitatea culturală sunt foarte ușor de manipulat, lucru cât se poate de evident și confirmat de toți specialiștii în sociologie și psihologie.

83046275

Pentru o simplă comparație, nu am ales imagini din Alba Iulia unde cu siguranță sunt organizate evenimentele dintre cele mai frumoase, orașul având o semnificație istorică importantă, am ales o fotografie din Brasov realizată cu aceeași ocazie. Acum evident este cum ar trebui să arate o sărbătoare națională într-un oraș care își cunoaște și își respectă tradiția și originea.

Scăparea vine tot din partea activiștilor constănțeni care se mobilizează împreună cu alți artiști locali pentru a realiza un eveniment cultural si un marș de sărbătoare la aceeași dată și care va avea ca loc de întâlnire zona Harta Dobrogei de lângă parcul primăriei, acolo unde seară de seară se strâng încă numeroși tineri pentru a aprinde lumânări în memoria tragediei Colectiv.

prezentare

 

Vă mai recomandăm: “d-le Făgădău, aşteptaţi alte jertfe şi la Constanţa ca să plecaţi?”

un deceniu de crime impotriva culturii constantene

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro