Criteriul National

De astazi reincepe scoala!

De astazi reincepe scoala!
aprilie 20
09:04 2015

După două săptămâni de relaxare și uitat de teme, elevii din toată țara s-au întors astăzi în bănci. Această perioadă se anunță a fi una destul de încărcată pentru toate categoriile de elevi, fie ei din învățământul primar, gimnazial sau liceal.

Cele două luni care practic au mai rămas până la finele acestui an școlar, sunt cele mai grele pentru elevii din învățământul preuniversitar. Începând cuelevii clasei a II-a, continuând cu cei de-a IV-a, a VI-a și terminând cu elevii de a VIII-a și a XII-a, toată suflarea de școlari intră în febra testărilor, tezelor și examenelor de final de gimnaziu, sau liceu. Așa cum se detaliază în calendarul publicat de Ministerul Educației, 22 mai este data limită până la care se mai pot da tezele, atât la gimnaziu cât și la liceu. Nici cei mici nu sunt omiși, testările pentru ei demarând cu clasa a II-acare în data de 18 mai va fi examinată în  sciris la Limba Română, urmând ca pe 19 mai să fie la citit în Limba Română, iar pe 20 mai testarea la Matematică. Pe 26 și 27 mai, va veni rândul elevilor ce fianalizează ciclul primar, adică cei de clasa a IV-a, să susțină probele de Limba Română și implicit de Matematică. Școlarii de clasa a VI-a vor fi testați la începutul lui iunie, adică pe 2 și 3 , la Limbă și Comunicare și Matematică și Șiințe ale Naturii

Tinerii ce finalizează gimnaziul și implicit liceul, sunt nevoiți, conform hotărârii Ministerului Educației, să încheie cursurile mai devreme, pentru a se putea pregăti în vederea susținerii Evaluăriii Naționale și a Bacalaureatului. Așa că, din data de 8 iuniecei de-a XII-a vor susține prima probă a Bacalaureatului 2015, iar cei de-a VIII-a pe 22 iunie vor lupta pentru o medie care să-i propulseze într-un liceu de top.  de reținut este faptul că, și anul acesta media de admitere la liceu se va calcula ca și anul trecut, adică 25% media celor 4 ani de gimnaziu și 75% media Evaluării Naționale.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo