Criteriul National

De astazi reincepe scoala!

De astazi reincepe scoala!
aprilie 20
09:04 2015

După două săptămâni de relaxare și uitat de teme, elevii din toată țara s-au întors astăzi în bănci. Această perioadă se anunță a fi una destul de încărcată pentru toate categoriile de elevi, fie ei din învățământul primar, gimnazial sau liceal.

Cele două luni care practic au mai rămas până la finele acestui an școlar, sunt cele mai grele pentru elevii din învățământul preuniversitar. Începând cuelevii clasei a II-a, continuând cu cei de-a IV-a, a VI-a și terminând cu elevii de a VIII-a și a XII-a, toată suflarea de școlari intră în febra testărilor, tezelor și examenelor de final de gimnaziu, sau liceu. Așa cum se detaliază în calendarul publicat de Ministerul Educației, 22 mai este data limită până la care se mai pot da tezele, atât la gimnaziu cât și la liceu. Nici cei mici nu sunt omiși, testările pentru ei demarând cu clasa a II-acare în data de 18 mai va fi examinată în  sciris la Limba Română, urmând ca pe 19 mai să fie la citit în Limba Română, iar pe 20 mai testarea la Matematică. Pe 26 și 27 mai, va veni rândul elevilor ce fianalizează ciclul primar, adică cei de clasa a IV-a, să susțină probele de Limba Română și implicit de Matematică. Școlarii de clasa a VI-a vor fi testați la începutul lui iunie, adică pe 2 și 3 , la Limbă și Comunicare și Matematică și Șiințe ale Naturii

Tinerii ce finalizează gimnaziul și implicit liceul, sunt nevoiți, conform hotărârii Ministerului Educației, să încheie cursurile mai devreme, pentru a se putea pregăti în vederea susținerii Evaluăriii Naționale și a Bacalaureatului. Așa că, din data de 8 iuniecei de-a XII-a vor susține prima probă a Bacalaureatului 2015, iar cei de-a VIII-a pe 22 iunie vor lupta pentru o medie care să-i propulseze într-un liceu de top.  de reținut este faptul că, și anul acesta media de admitere la liceu se va calcula ca și anul trecut, adică 25% media celor 4 ani de gimnaziu și 75% media Evaluării Naționale.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo