Criteriul National

De ce a ajuns strada Ștefan cel Mare o mizerie?… simplu, este chiuretajul fidelității Nepi+Fătălău

 Breaking News
De ce a ajuns strada Ștefan cel Mare o mizerie?… simplu, este chiuretajul fidelității Nepi+Fătălău
martie 14
07:57 2017

imag articol

 

Povestea tristă a străzii Ștefan cel Mare o cunoaște toată lumea (detalii aici).Sclipitorul pietonal de altă dată a ajuns aproape pubela de gunoi a orașului, cu concursul administrației noastre erudite.

Toate orașele civilizate au cel puțin un pietonal comercial ordonat, la noi din păcate pietonalul curat este acoperit și se află în incinta mall-ului. Nu este deloc greu de observat, regresul pietonalului Ștefan cel Mare s-a petrecut în perioada de dezvoltare a Park Mall-lui. Să fie asta o pură coincidență?

Relația apropiata a mall-ului cu administrația este veche, încă de pe timpul prieteniei vegetalului cu investitorul din parc, iar în prezent ea este întreținută de actualul prim Fătălău și noii proprietari NEPI ai centrului comercial. Toata lumea știe, primăria are spații alocate în incinta mall-ului care a nenorocit parcul ?!

Iar primul Fătălău, la una dintre ședințele Consiliului, în toamna lui 2015 și-a exprimat punctul de vedere. Nu a putut ocoli problema cauzată de noile sensuri giratorii ale mall-ului, dar mai avea puțin și băga o limbuță în urechiuşa reprezentatului Nepi…Este un fel de relație instituțională mai modernă probabil… La acea ședință, primul Fătălău, nu a avut incotro, a invitat un activist pentru discutii despre piste velo, de față fiind si reprezentanții Politiei rutiere. Dar cum izmenuțele tremurau la controlul Curții de Conturi într-o altă camera, numai de sport nu-i ardea motănelului.

Este la mintea cocoșului: revitalizarea pietonalului Ștefan cel Mare presupune resuscitarea Tomis Mall-ului, concurența directă a Park Mall-ului.Cu alte cuvinte,cultura locală este astfel sacrificată pentru foamea de bani a investitorilor straini, așa că în perioada ciumei roșii, pietonalul va rămâne o ruina.

Din zona istorică și din stațiunea Mamaia au fost curățate hectare de străzi cu piatră cubică. La depozitele primariei din zona km 4-5 erau „munți” cu această piatră, dar s-au topit, nu se știe cum…Cum bine intuiţi, era nevoie doar de o mică parte pentru a putea reface pavimentul pietonalului…

O sa vină o vreme însă, când lumea se va deștepta, Fătălău își va lua trenulețele de jucarie și se va căra.Nu suntem profeți,dar mai devreme sau mai târziu asta se va intampla, iar ilustrul motănel si alți elitiști,cu talente de edili își vor ocupa locul de onoare… în lada Polaris a istoriei.

O fascinanta poveste ne era prezentată înainte de alegerile locale din 2016: ,,Ștefan cel Mare va arăta ca o junglă urbană” zicea motănelul vizionar. Nu se știe ce arhitect talentat l-a sfătuit însă, în legătură cu pietonalul, dar până vom vedea această junglă în oraș, putem să ne-o imaginăm pe aceasta din căpșorul felinei: mustățile „strălucește”, poluarea înflorește, monumentele „se prăbușește”, cetatenii la mall o „arde boierește”.

Pam-pam-pam!

 

Departamentul Pamflet Criteriul

Constanta - Srt Stefan cel Mare

fotofondstefancelmare5-1446658934

 

 

fotofondstefancelmare-1446658943

 

sursa foto: Cuget Liber, constanta-imagini-vechi.blogspot.ro

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo