Criteriul National

De ce ai nevoie de protectie la foc

De ce ai nevoie de protectie la foc
iunie 04
14:13 2020

Oricat de puternic este metalul, in timpul unui incendiu acesta nu va rezista si nu se va deforma. Acesta este un mare pericol, deoarece majoritatea etajelor cladirilor si a celorlalte structuri ale acestora, sunt din metal. Nu uita ca prabusirea structurilor metalice se poate produce nu numai in timpul unui incendiu, ci chiar si dupa ceva timp, deoarece puterea structurilor in cazul unui incendiu va fi incalcata. Cand se intampla acest lucru, este imposibil de ghicit. Daca ai grija in prealabil sa oferi metalului protectie la foc, atunci in viitor poti salva mai multe vieti. Din fericire, in prezent exista multe produse eficiente de protectie la foc pentru metale si alte materiale. Utilizarea unor astfel de instrumente, poate salva cladirea sau alte structuri metalice in timpul unui incendiu, oferind oamenilor posibilitatea de a se evacua si de a stinge focul.

Cum este oferita protectia metalelor impotriva incendiilor?

Pentru protejarea metalelor de foc se folosesc diverse metode, care sunt selectate in functie de locatie, conditiile de functionare, calitatile estetice externe. Cea mai eficienta dintre metode sunt placile speciale si ecranele cu absorbtie de caldura, prin toate placarile posibile. Dar, din pacate, ecranele si alte structuri de inchidere, nu permit instalarea lor in toate locurile. In astfel de locuri, se folosesc substante ignifuge speciale – vopsele si acoperiri, care sunt, de asemenea, capabile sa ofere o protectie fiabila in caz de incendiu. Utilizarea vopselelor si a acoperirilor are multe avantaje – este un proces de aplicare usor si rapid, ofera un aspect atractiv dupa vopsire, precum si rentabilitate, astfel de instrumente costa foarte putini bani in comparatie cu alte metode de protectie impotriva incendiilor.

Vopselele sunt aproape imperceptibile, ceea ce inseamna ca nu apasa pe structura cu greutatea lor, iar o acoperire deteriorata de foc poate fi restabilita la fel de usor, rapid si economic.  Principiul de functionare a acoperirilor ignifuge pentru metale este foarte simplu. Datorita compozitiei lor, acestea nu permit focului sa patrunda pe suprafata metalelor, oferind astfel timp pentru a elimina focul. Timpul in care materialele rezista la foc,  poate varia de la cateva minute la cateva ore. Vopselele ignifuge sunt impartite in trei tipuri in functie de compozitia componentelor lor si metodele de diluare: vopsele pe baza de apa, vopsele pe baza de solventi organici si compozitii de tencuiala.  Recomandabile sunt acele formule care, atunci cand sunt incalzite, se umfla mult si formeaza un strat protector gros.

Ce trebuie protejat mai intai

Inainte de a proteja structurile si obiectele metalice de foc, consulta un specialist. Un constructor sau arhitect experimentat este capabil sa stabileasca locurile care sunt cele mai vulnerabile in caz de incendiu, care va deveni cel mai fragil, unde este nevoie de cea mai eficienta protectie si, cel mai important, unde se va duce focul si cum se va raspandi. Specialistul iti va spune ce fel de protectie la foc este necesara pentru spatiul tau. Pe baza datelor primite, se poate crea protectia impotriva incendiilor, dar, in orice caz, indiferent de ceea ce iti recomanda profesionistii, ar trebui sa acorzi o atentie deosebita  usilor si iesirilor de urgenta. In aceste locuri nu trebuie sa economisesti, ci sa iei cele mai eficiente materiale, folosind cele mai noi tehnologii.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul