Criteriul National

De ce ai nevoie să devii copywriter sau content writer?

De ce ai nevoie să devii copywriter sau content writer?
decembrie 06
21:19 2021

Trăim vremuri cu totul și cu totul deosebite. Trăim într-o lume digitală unde totul se desfășoară rapid și de oriunde. Dacă am învățat ceva în pandemie, am învățat faptul că se poate lucra de oriunde în orice job care până acum se desfășura de la un birou din fața unui calculator. Am înțeles că „online” devine „remote” și asta înseamnă „de oriunde”. Totul se petrece mai repede și mai eficient ca oricând. Peste tot apar joburi în domeniul marketingului digital care sunt extrem de populare printre persoanele de toate vârstele.

Joburile în marketing digital sunt cele mai căutate în prezent și toată lumea vrea să lucreze de acasă acum. La tot pasul apar joburi cum ar fi „copywriter” și „content writer”, dar nu toți știu despre ce este vorba. De fapt, chiar și o mare parte dintre angajatori fac confuzia între cele două profesii și cred că înseamnă același lucru. Ele sunt puțin diferite chiar dacă vorbim tot de redactarea de texte pentru diverse site-uri.

Poți deveni ușor copywriter sau content writer chiar dacă nu ai studii în domeniu. Cum poți face asta și de ce ai nevoie?

De ce ai nevoie pentru a deveni copywriter sau content writer?

În primul rând, ai nevoie de un laptop și o conexiune stabilă la internet pentru a putea lucra de oriunde. De această „recuzită” să îi zic așa ai nevoie pentru orice job online. Va trebui să ți le iei singur pentru a putea lucra de acasă orice job ți-ai dori să ai de la distanță. Trebuie să fii pregătit pentru asta încă de la început.

În al doilea rând, ai nevoie de răbdare pentru a te documenta, a reciti, a edita, a corecta, a modifica după cerințele clientului. Jobul de scriitor de articole este unul care cere atenție la detalii și răbdare pentru a lucra cu textul și implicit cu mintea proprie pentru a obține texte care să convingă, să transmită emoția și mesajul dorit.

În al treilea rând, ai nevoie de perseverență pentru a te îmbunătăți ca redactor în mod constant. Fiecare client are cerințele și așteptările sale, iar tu va trebui să te pliezi pe ceea ce așteaptă de la tine. Evident că ar fi mai simplu dacă ai lucra cu un singur client ar fi mai simplu pentru tine să te acomodezi și să scrii în stilul dorit de acel client. Pentru a evolua, vei avea nevoie de perfecționare pe care o vei face fie singur, online și din cărți, fie în cadrul unor cursuri de copywriting / content writing specializate.

În al patrulea rând, ai nevoie de pasiune și dragoste pentru cuvinte. Fără pasiune și dăruire, textele tale vor părea mecanice și lipsite de suflet. Atunci când pui suflet, emoție într-un text, cititorii simt asta și te vor aprecia. Mai mult, se vor întoarce pentru mai mult. Orice lucru pe care îl faci implicându-te emoțional iese mult mai bine și este mai apreciat de public. Într-o lume robotizată și mecanizată lucrurile făcute de mână și cu suflet ies în evidență dintr-o mulțime.

În al cincilea rând, vei avea nevoie de momente de solitudine. Indiferent dacă ești o persoană extrovertă sau introvertă, redactarea unui text, mai ales dacă ar trebui să convingă cititorii să cumpere, va cere momente de maximă concentrare. Pentru a te concentra asupra textului va trebui să petreci timp în liniște și singurătate. Dacă nu îți place solitudinea, vei avea o reală problemă în a te concentra pentru a scoate un text excepțional.

Ce zici: ai ce îți trebuie pentru a deveni copywriter sau content writer?

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul