Criteriul National

De ce ar trebui sa mergi la psihoterapeut?

De ce ar trebui sa mergi la psihoterapeut?
martie 05
14:28 2020

Exista multe motive pentru care oamenii fac terapie. Durerea, anxietatea, depresia, trauma si dependenta sunt printre cele mai frecvente motive.

Unele probleme din viata ta se pot simti tolerabile, in timp ce altele se simt coplesitoare si greu de rezolvat. Indiferent de intensitatea, severitatea si frecventa problemei tale, nici o problema nu este prea mica sau prea mare pentru a beneficia de terapie.

Iata cinci motive pentru care ar trebui sa iei in considerare sa vorbesti cu un psihoterapeut:

1. Prietenii si familia nu pot fi singura ta solutie

Prietenii si familia pot fi surse mari de sprijin. Cu toate acestea, in unele cazuri, acestia isi pot da prea rapid cu parerea, fara sa cunoasca cu adevarat problemele prin care treci. Vei auzi adesea declaratii, „Ei bine, asta mi s-a intamplat si am facut X, Y si Z. Chiar ar trebui sa incerci asta, a functionat pentru mine.” Cand se intampla acest lucru, accentul conversatiei este indepartat de tine si de experienta ta unica. Sfaturile lor sunt din viziunea lor asupra lumii, care poate sa nu rezoneze cu tine sau sa se aplice situatiei tale specifice. Atunci cand dezvalui prietenilor si familiei din probleme, pot aparea o serie de reactii negative, cum ar fi raspunsul “Ti-am spus eu ”, daca nu urmati sfaturile lor.

In plus, dezvaluirea de informatii vulnerabile poate duce adesea la sentimentul de a fi judecat de cei care te asculta. Evita sa te pui intr-o pozitie in care este judecat pentru o problema prin care treci. Oamenii tind sa-si aminteasca singurul lucru negativ pe care il impartasesti, in contrast cu cele zece lucruri pozitive.

2. Grija fata de sanatatea mentala

La fel cum ai grija de sanatatea fizica, este la fel de important sa ai grija de sanatatea ta mentala. Prioritizarea sanatatii mintale promoveaza practici sanatoase de ingrijire de sine. Toata lumea are nevoie de o persoana, in mod ideal de un psihoterapeut, la care poate apela pentru a discuta despre problemele cu care se confrunta. A vorbi despre problemele tale fara a cenzura vreunul dintre detaliile sensibile poate fi eliberator si cathartic.

3. Realizeaza perspective alternative

Atunci cand intampini situatii dificile in viata ta, de multe ori este greu sa vezi solutii alternative. Terapia iti poate largi perspectiva asupra vietii tale si creeaza un spatiu intre tine si problema ta, contribuind la abordarea si, in cele din urma, a depasi factorii care iti afecteaza bunastarea.

4. Gasirea motivelor problemelor tale

Este firesc sa vrei sa intelegi motivul pentru care vi se intampla lucruri dificile. Intelegerea scopului greutatilor prin care treci se manifesta prin ganduri: „De ce mi se intampla asta?” Cand poti contribui la sensul unei situatii dificile, puterea problemei este adesea diminuata. Terapia este un proces care va poate ajuta sa descoperiti lectia pe care problema v-a prezentat-o.

5. Descoperiti noi strategii de rezolvare a problemelor

Terapia te poate ajuta sa descoperi noi strategii de coping pentru a gestiona problemele actuale si viitoare. Strategiile de combatere sunt eforturile intentionate pe care le depui pentru a gestiona si minimiza stresul. Exista o multitudine de strategii de coping pentru a gestiona o multitudine de probleme. Unele strategii de coping vor rezona mai mult cu tine decat cu altele. Invatarea si implementarea de noi strategii de coping iti ofera incredere sa crezi ca detii controlul problemelor tale.

Indiferent de problema, stres sau dificultate pe care o intampini, poti beneficia garantat de faptul ca vei merge la un terapeut. Psihoterapia individuala te poate ajuta sa depasesti probleme actuale si sa te armezi cu abilitatile de a gestiona eficient in viitor.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul