Criteriul National

De ce ar vrea Comisia Europeană un salariu minim pentru UE – International

De ce ar vrea Comisia Europeană un salariu minim pentru UE – International
septembrie 18
06:00 2020
Pe fondul crizei coronavirusului, scăderea PIB-ului total al țărilor UE în al doilea trimestru al anului 2020 a ajuns la 12% pe an, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un discurs rostit în Parlamentul European cu privire la starea Uniunii. Acesta este primul ei discurs de acest fel de când a devenit președinta Comisiei Europene. Potrivit acesteia, criza arătă că ar trebui introdus un salariu minim în UE, deoarece mulți oameni din Uniune nu au suficiente mijloace de subzistență, potrivit Duma, citat de Rador.

„Din Lituania până în Spania se vor liniști gospodăriile, aceasta este solidaritate europeană în acțiune”, a continuat ea, adăugând: „Meritele muncii sunt o valoare sacră pentru Uniune. Europa trebuie să aibă acces la un venit minim, este necesar un salariu minim, salarii minime își fac treaba, este timpul ca munca să ofere venituri stabile”.

Comisia Europeană a propus crearea unei Uniuni Europene pentru Sănătate, care va forma sistemul medical comun pentru țările UE, a mai adăugat Leyen. Potrivit spuselor sale, acest sistem va avea drept scop crearea și distribuirea în comun a medicamentelor și formarea unui sistem medical comun. „Să arătăm că Europa apără interesele fiecărui om din această lume”, a spus Von der Leyen. Ea spune că anul viitor UE va convoca o întâlnire globală în domeniul sănătății în Italia, în încercarea de a pregăti mai bine lumea pentru viitoarele pandemii.

Comisia Europeană intenționează să investească 8 miliarde de euro în producția propriilor supercalculatoare în UE pentru a realiza „suveranitatea digitală”, a mai spus președinta Comisiei Europene. Separat, ea a anunțat că CE va propune ca reducerea emisiilor dăunătoare de carbon până în 2030 să fie majorată la 55% din nivelurile din 1990. În prezent, obiectivul propus este de 40%.

Von der Leyen a anunțat, de asemenea, că fondurile UE vor fi acordate în viitor, sub rezerva respectării statului de drept în statele membre.

“Bugetele tăiate în următorii ani nu reprezintă răspunsul și calea către conducere globală. Majoritatea politicilor necesare reconstruirii UE au fost propuse de socialiști de destul de mult timp. Acestea cer punere în aplicare, pentru ca Europa să fie mai socială, mai echitabilă, mai democratică”, a spus în discursul său liderul PSE, bulgarul Serghei Stanișev.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul