Criteriul National

De ce arată Constanța ca un CUR?… Și pentru că arhitecți șaormiști, geambași si politizați…

De ce arată Constanța ca un CUR?… Și pentru că arhitecți șaormiști, geambași si politizați…
iunie 13
14:34 2017

articol

Perla nestemata de la malul marii a capatat un luciu de maioneza vizibil din satelit mai repede decat zidul chinezesc. Acest lucru nu era posibil insa fara concursul largei comunitati care si-a odihnit cu resemnare burtihanul in fotoliu la tv sau la mall dar mai ales a multor institutii de cultura, invatamant si alte administratii care concentreaza specialistii pe probleme de arhitectura. Cine poate reclama in primul rand problemele de urbanism ale orasului? Desigur ca nu asociatia asistentelor medicale, ci asociatia arhitectilor, reprezentata la Constanta de filiala Ordinului Arhitectilor din Romania, filiala Dobrogea.

peninsulapiataovidiulucrari9-1384695264

Suprize surprize! Cine este presedinte al Ordinului la malul marii? – Nimeni altul decat Alexandru Balan, artistul cotetzului de sticla din Pta Ovidiu (foto mai sus). Cine este in consiliul director? – Familia Isacov, cei care au lucrat PUZ-ul pentru extinderea Mall-ului din parc prin supraetajarea parcarii (detalii). Cine este in consiliul teritorial de conducere? Suleiman Adnan Memet, care s-a gandit ca-i de bun simt sa shaormareasca arhitectonic parcul, asa ca a lucrat si el la proiectul de extindere al mall-ului din parc (asa cum a declarat unui Sub acoperire al ziarului nostru) si apoi s-a angajat in campania politica din 2016 pe listele USR la senat. Asadar sunt clare intentiile cele mai bune.

14938177_780730795399435_1467231214036878652_n

Pe langa acesti ilustrii mai sus enumerati mai sunt alte cateva sute de arhitecti in Constanta. I-ati auzit sa se revolte de problemele orasului: spatii verzi, monumente, mobilitate urbana, conditii pentru sport? – Muuuucles… pai normal, nu au si ei burtihan de fortat in exces, se urca in rable cu multe airbaguri, ochelari de soare si o muzicuta si ei? Normal ca s-au incadrat in curentul artistocratiei shaormiste, cale batuta de arhitectii geambasi (detalii). Un singur looser se mai certa cu primarul (video) si mai mananca bataie (detalii) de la insi care distrug monumente, dar daca statea in banca lui, poate strangea si el bani de niste xenoane ca tare saracie mai arata bmw-ul lui, fraier…

61688440

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo