Criteriul National

De ce avem nevoie de camere de supraveghere in spatiile publice?

De ce avem nevoie de camere de supraveghere in spatiile publice?
ianuarie 26
13:25 2017

In ultimii ani, proprietarii de afaceri, dar si institutiile publice au investit in sisteme de supraveghere performante, care inregistreaza imagini si, uneori si sunete cu ceea ce se petrece in incinta proprietatii/ institutiei, dar si in jurul ei.

Vorbim despre supravegherea interna, care se desfasoara in interiorul cladirii si despre cea externa, ce surprinde miscarile ce se petrec in exteriorul acesteia. Cu un sistem de camere supraveghere ip, proprietarii sau administratorii sunt la curent cu tot ce se intampla.

Este putin neplacut pentru noi sa stim ca o camera ne urmareste in fiecare secunda. Acest sentiment este trait si de elevii care stiut ca sunt filmati pe holurile scolii sau in curtea interioara, dar si pentru cei care merg seara in localuri pentru distractie si voie buna. Te-ai intrebat vreodata, insa, care este utilitatea acestor camere supraveghere ip? De ce avem nevoie de ele si de ce sunt puse acolo?

Utilitatea camerelor de supraveghere

Siguranta publica – aceste sisteme sunt utilizate pentru a inregistra orice miscare si pentru a surprinde eventualele ilegalitati comise; ele vor ajuta la descoperirea faptasului si vor veni in sprijinul politiei, care va eficientiza intregul proces. De asemenea, in cazul in care o persoana cautata de politie se afla in zona, institutia poate fi informata si poate actiona inainte ca aceasta sa comita si alte infractiuni.

Simtul securitatii – aceste dispozitive le ofera oamenilor senzatia de siguranta, inducandu-le ideea faptului ca daca s-ar intampla ceva rau, cineva ar vedea pe camere si ar interveni imediat. Nimanui nu ii place sa mearga in zone marginase, unde se poate simti in pericol.

Preventia ilegalitatilor – proprietarii cluburilor de exemplu, apeleaza la aceasta metoda pentru a preveni jafurile. Daca infractorul stie ca in zona sunt montate camere pentru supraveghere video, s-ar putea sa nu mai comita nicio ilegalitate, de teama de a nu fi prins. In strainatate, in anumite orase, politia a montat deja astfel de sisteme pe luminile semafoarelor, in speranta ca aceasta metoda ii va impiedica pe participantii la trafic sa comita ilegalitati.

Dovezi – filmarile inregistrate pot juca un rol important in decizia luata de judecator intr-un anumit caz dat. Daca dovezile video demonstreaza faptul ca inculpatul a comis infractiunea respectiva, atunci isi va primi pedeapsa ca atare si nu mai are dreptul sa nege acuzatiile pentru ca inregistrarile demonstreaza clar. In absenta lor, este ceva mai greu de demonstrat, iar procesul s-ar putea sa dureze mai mult.

Sursa de informare – sa spunem ca in incinta unui bar s-a produs un furt, destul de consistent, iar clientii sunt nemultumiti. Cu ajutorul camerelor, se poate vedea cine este cel care a facut acest lucru si, cu ajutorul unui sistem special, si, bineinteles, prin interventia politiei, se va cauta faptasul. Daca nu exista un asemenea sistem, este destul de greu de stabilit cine a comis fapta.

Asadar, este important sa intelegem utilitatea acestor dispozitive si sa ne gandim serios sa achizitionam un pachet pentru afacerea noastra. Avantajele implementarii unui astfel de sistem sunt diverse, insa vreau sa le amintesc doar pe cele mai importante: siguranta si economia pe termen lung.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro