Criteriul National

De ce avem nevoie de camere de supraveghere in spatiile publice?

De ce avem nevoie de camere de supraveghere in spatiile publice?
ianuarie 26
13:25 2017

In ultimii ani, proprietarii de afaceri, dar si institutiile publice au investit in sisteme de supraveghere performante, care inregistreaza imagini si, uneori si sunete cu ceea ce se petrece in incinta proprietatii/ institutiei, dar si in jurul ei.

Vorbim despre supravegherea interna, care se desfasoara in interiorul cladirii si despre cea externa, ce surprinde miscarile ce se petrec in exteriorul acesteia. Cu un sistem de camere supraveghere ip, proprietarii sau administratorii sunt la curent cu tot ce se intampla.

Este putin neplacut pentru noi sa stim ca o camera ne urmareste in fiecare secunda. Acest sentiment este trait si de elevii care stiut ca sunt filmati pe holurile scolii sau in curtea interioara, dar si pentru cei care merg seara in localuri pentru distractie si voie buna. Te-ai intrebat vreodata, insa, care este utilitatea acestor camere supraveghere ip? De ce avem nevoie de ele si de ce sunt puse acolo?

Utilitatea camerelor de supraveghere

Siguranta publica – aceste sisteme sunt utilizate pentru a inregistra orice miscare si pentru a surprinde eventualele ilegalitati comise; ele vor ajuta la descoperirea faptasului si vor veni in sprijinul politiei, care va eficientiza intregul proces. De asemenea, in cazul in care o persoana cautata de politie se afla in zona, institutia poate fi informata si poate actiona inainte ca aceasta sa comita si alte infractiuni.

Simtul securitatii – aceste dispozitive le ofera oamenilor senzatia de siguranta, inducandu-le ideea faptului ca daca s-ar intampla ceva rau, cineva ar vedea pe camere si ar interveni imediat. Nimanui nu ii place sa mearga in zone marginase, unde se poate simti in pericol.

Preventia ilegalitatilor – proprietarii cluburilor de exemplu, apeleaza la aceasta metoda pentru a preveni jafurile. Daca infractorul stie ca in zona sunt montate camere pentru supraveghere video, s-ar putea sa nu mai comita nicio ilegalitate, de teama de a nu fi prins. In strainatate, in anumite orase, politia a montat deja astfel de sisteme pe luminile semafoarelor, in speranta ca aceasta metoda ii va impiedica pe participantii la trafic sa comita ilegalitati.

Dovezi – filmarile inregistrate pot juca un rol important in decizia luata de judecator intr-un anumit caz dat. Daca dovezile video demonstreaza faptul ca inculpatul a comis infractiunea respectiva, atunci isi va primi pedeapsa ca atare si nu mai are dreptul sa nege acuzatiile pentru ca inregistrarile demonstreaza clar. In absenta lor, este ceva mai greu de demonstrat, iar procesul s-ar putea sa dureze mai mult.

Sursa de informare – sa spunem ca in incinta unui bar s-a produs un furt, destul de consistent, iar clientii sunt nemultumiti. Cu ajutorul camerelor, se poate vedea cine este cel care a facut acest lucru si, cu ajutorul unui sistem special, si, bineinteles, prin interventia politiei, se va cauta faptasul. Daca nu exista un asemenea sistem, este destul de greu de stabilit cine a comis fapta.

Asadar, este important sa intelegem utilitatea acestor dispozitive si sa ne gandim serios sa achizitionam un pachet pentru afacerea noastra. Avantajele implementarii unui astfel de sistem sunt diverse, insa vreau sa le amintesc doar pe cele mai importante: siguranta si economia pe termen lung.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo