Criteriul National

De ce dimensiunea unui covor este atat de importanta si cum se poate uza de acest criteriu

De ce dimensiunea unui covor este atat de importanta si cum se poate uza de acest criteriu
februarie 08
18:17 2021

Covoarele sunt cele care completeaza un decor perfect si de aceea este foarte important ca acestea sa imbine cu succes toate elementele pentru finisajul mobilierului si sa creeze un aspect unitar in interior. In prezent, rolul covorului este acela de a schimba aspectul unei camere si de a ii oferi acesteia mai mult confort. Astfel, utilizatorii se pot juca cu formele, cu dimensiunile si cu culorile sau cu modul in care covorul va fi asezat pe podea.

Precupet explica mai multe despre modul in care se va alege corect dimensiunea covorului.

Cum se alege dimensiunea potrivita pentru un covor

Specialistii in amenajari interioare atrag atentia asupra faptului ca indiferent daca sunt alese covoare ieftine sau covoare scumpe este important sa se tina cont de mai multe aspecte importante. Recomandarea este aceea de a alege dimensiunea covorului tinand cont de mai multe repere. Spre exemplu, lungimea covorului nu trebuie sa depaseasca patul si latimea nu trebuie sa depaseasca latimea patului plus latimea celorlalte piese de mobilier.

Sfaturi pentru alegerea unor covoare moderne pentru dormitor

Pot fi luate in calcul cateva repere generale pentru alegerea celor mai bune covoare moderne pentru dormitor:

  • pentru covorul din dormitoarele mari se vor alege dimensiunile, astfel incat covorul sa se poata extinde cu 20-40 cm in afara patului;
  • sunt recomandate texturi precum blana naturala si polipropilena, care sunt usor de intretinut;
  • este recomandat ca indiferent de dimensiune, sa fie alese nuante linistitoare, care sa determine instalarea starii de relaxare;

Cum se aleg cele mai bune covoare pentru living

Livingul este o camera importanta din casa si trebuie sa fie reprezentativa pentru proprietari. Covorul poate astfel sa fie un element de forta, cu ajutorul caruia sa fie alese si celelalte elemente decorative. Fiind vorba despre spatii mari este recomandat sa se evite covoarele care au dimensiuni extrem de mici pentru ca acestea pot sa creeze disconfort vizual.

De asemenea, daca livingul este mic se recomanda evitarea covoarelor de mari dimensiuni pentru a nu face ca spatiul sa fie foarte incarcat. In aceasta camera se recomanda texturi din mix de lana, poliester, uta, polipropilena si lana sau sisal. Forma poate fi aleasa in functie de preferintele utilizatorilor, insa cele mai comune forme sunt cea dreptunghiulara si cea circulara.

Dimensiunea potrivita pentru covorul din bucatarie

Covoarele din bucatarie pot sa fie folosite cu scopul de a delimita anumite zone care au functii diferite. Spre exemplu, atunci cand zona de dining si de gatit nu este limitata de nimic, se poate incerca delimitarea cu ajutorul unui covor. Expertii spun ca daca in decor sunt utilizate doar elemente minimaliste, atunci sunt recomandate culorile foarte vii si foarte tari.

Ar trebui sa se tina cont si de faptul ca bucataria este una dintre cele mai circulate zone ale unei case si, prin urmare, trebuie sa fie alese covoare cu fire foarte scurte, cu nuante inchise si din materiale rezistente. Texturile recomandate pentru bucatarie sunt fibrele naturale si poliesterul, iar forma potrivita este cea rectangulara sau semirotunda.

Tinand cont de aceste aspecte este mult mai usor acum sa fie selectate cele mai bune covoare, in functiei de dimensiuni, pentru fiecare spatiu din casa.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul