Criteriul National

De ce este bine sa apelam la specialist in nutritie

 Breaking News
aprilie 06
06:32 2017

clinica nutritie Bucuresti

De ce e bine sa apelam la specialist in nutritie

Datorita ritmului trepidant de viata, corpul nostru este supus unui stres continuu. Acest lucru ne conduce la un consum de alimente ce nu este intotdeauna cel mai sanatos pentru organismul nostru.

Lipsa de timp ne face sa apelam din ce in ce mai des la produsele de tip fast food ce sunt renumite pentru faptul ca nu tocmai sanatoase.

Exista si cazuri in care faptul ca mancam nesanatos are o explicatie ce provine din familie: parintii nostri nu stiau prea multe despre nutritie, iar acest lucru s-a reflectat in regimul alimentar pe care il urmam zilnic.

clinica nutritie

Graba strica sanatatea

Desigur ca sunt numeroase situatiile in care avem impresia ca mancam sanatos si totusi dezechilibrele din organismul nostru se accentueaza si acest fapt duce la ingrasare foarte repede.

Acest lucru se datoreaza faptului ca nu intotdeauna o hrana sanatoasa este echivalenta cu alimente ce nu ingrasa sau cu alimentele ce sunt necesare organismului si tocmai de aceea este bine sa apelam periodic la sfaturile specialistilor de la o clinica medicala de nutritie. Acestia ne pot oferi sfaturi pertinente in ceea ce priveste un stil de viata cat mai sanatos.

Desi mediul online este plin de asa zise retete si diete oferite de nutritionisti mai mult sau putin autorizati, doar o mica parte din aceste recomandari sunt demne de luat in seama.

Regimul tinut ”dupa ureche” poate duce in timp la dezechilibre ale metabolismului ce atrag probleme osoase (mai precis demineralizarea acestora) sau dezechilibre hormonale.

Regimul recomandat online nu inseamna decat o iluzie, datorita  faptului ca nu tine cont de parametrii fiecarei persoane: analiza compozitiei corporale, istoricul greutatii, stabilirea greutatii optime, stabilirea indicelui de masa corporala, etc.

Specialistii de la clinica nutritie Bucuresti ne pot ajuta cu sfaturi pertinente asupra unor diete echilibrate, ce sunt personalizate pentru fiecare dintre noi in urma unor investigatii amanuntite. Medicul specialist este singurul care ne poate oferi un regim personalizat, si nu articolele de pe internet sau din presa.

De exemplu, pentru a se mentine un echilibru acidobazic al organismului (si a se elimina efectele aciditatii) un medic specialist ne poate recomanda un test specific – buletinul ASTRUP, iar acest lucru nu il putem afla la o simpla lecturarea al unui site online.

Hranirea inteligenta sau dieta perfecta

O dieta va trebui sa tina seama de o serie de elemente definitorii ale fiecarei persoane: mediul in care traieste, mostenirea genetica, problemele medicale si tratamentele urmate, dar si de preocuparile si mediul profesional in care traim.

Dietele vor tine cont de conditiile patologice si vor fi completate de servicii de psihoterapie si de coaching si vor fi adaptate de catre medicul de la clinica nutritie astfel incat evite toate complicatiile in cazul in care pacientul sufera de anumite afectiuni cronice.

Elaborarea unui regim personalizat se face in mai multe etape.

In prima etapa medicul va face o evaluare pentru fiecare client, bazata pe identificarea celor patru elemente definitorii pentru echilibrul organismului.

Pe baza acestei evaluari se vor face analize de sange si se va stabili rata metabolismului de repaus, urmat de stabilirea dietei personalizate.

Desigur ca un asemenea procedeu nu este complet fara monitorizarea si ajustarea dietei recomandate, iar in final medicul trebuie sa se asigura ca pacientul va urma un program de mentinere a regimului recomandat.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro