Criteriul National

De ce este bine sa apelam la specialist in nutritie

 Breaking News
aprilie 06
06:32 2017

clinica nutritie Bucuresti

De ce e bine sa apelam la specialist in nutritie

Datorita ritmului trepidant de viata, corpul nostru este supus unui stres continuu. Acest lucru ne conduce la un consum de alimente ce nu este intotdeauna cel mai sanatos pentru organismul nostru.

Lipsa de timp ne face sa apelam din ce in ce mai des la produsele de tip fast food ce sunt renumite pentru faptul ca nu tocmai sanatoase.

Exista si cazuri in care faptul ca mancam nesanatos are o explicatie ce provine din familie: parintii nostri nu stiau prea multe despre nutritie, iar acest lucru s-a reflectat in regimul alimentar pe care il urmam zilnic.

clinica nutritie

Graba strica sanatatea

Desigur ca sunt numeroase situatiile in care avem impresia ca mancam sanatos si totusi dezechilibrele din organismul nostru se accentueaza si acest fapt duce la ingrasare foarte repede.

Acest lucru se datoreaza faptului ca nu intotdeauna o hrana sanatoasa este echivalenta cu alimente ce nu ingrasa sau cu alimentele ce sunt necesare organismului si tocmai de aceea este bine sa apelam periodic la sfaturile specialistilor de la o clinica medicala de nutritie. Acestia ne pot oferi sfaturi pertinente in ceea ce priveste un stil de viata cat mai sanatos.

Desi mediul online este plin de asa zise retete si diete oferite de nutritionisti mai mult sau putin autorizati, doar o mica parte din aceste recomandari sunt demne de luat in seama.

Regimul tinut ”dupa ureche” poate duce in timp la dezechilibre ale metabolismului ce atrag probleme osoase (mai precis demineralizarea acestora) sau dezechilibre hormonale.

Regimul recomandat online nu inseamna decat o iluzie, datorita  faptului ca nu tine cont de parametrii fiecarei persoane: analiza compozitiei corporale, istoricul greutatii, stabilirea greutatii optime, stabilirea indicelui de masa corporala, etc.

Specialistii de la clinica nutritie Bucuresti ne pot ajuta cu sfaturi pertinente asupra unor diete echilibrate, ce sunt personalizate pentru fiecare dintre noi in urma unor investigatii amanuntite. Medicul specialist este singurul care ne poate oferi un regim personalizat, si nu articolele de pe internet sau din presa.

De exemplu, pentru a se mentine un echilibru acidobazic al organismului (si a se elimina efectele aciditatii) un medic specialist ne poate recomanda un test specific – buletinul ASTRUP, iar acest lucru nu il putem afla la o simpla lecturarea al unui site online.

Hranirea inteligenta sau dieta perfecta

O dieta va trebui sa tina seama de o serie de elemente definitorii ale fiecarei persoane: mediul in care traieste, mostenirea genetica, problemele medicale si tratamentele urmate, dar si de preocuparile si mediul profesional in care traim.

Dietele vor tine cont de conditiile patologice si vor fi completate de servicii de psihoterapie si de coaching si vor fi adaptate de catre medicul de la clinica nutritie astfel incat evite toate complicatiile in cazul in care pacientul sufera de anumite afectiuni cronice.

Elaborarea unui regim personalizat se face in mai multe etape.

In prima etapa medicul va face o evaluare pentru fiecare client, bazata pe identificarea celor patru elemente definitorii pentru echilibrul organismului.

Pe baza acestei evaluari se vor face analize de sange si se va stabili rata metabolismului de repaus, urmat de stabilirea dietei personalizate.

Desigur ca un asemenea procedeu nu este complet fara monitorizarea si ajustarea dietei recomandate, iar in final medicul trebuie sa se asigura ca pacientul va urma un program de mentinere a regimului recomandat.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

SmartSEO

SmartSEO

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo