Criteriul National

De ce este importantă achiziționarea unei lămpi UV pentru dezinfectare?

De ce este importantă achiziționarea unei lămpi UV pentru dezinfectare?
septembrie 03
14:00 2021

De-a lungul timpului, lampa UV este una dintre cele mai bune soluții pentru dezinfectare întrucât lumina UV-C distruge eficient și rapid 99.99% dintre bacterii și alți agenți patogeni. BIOCOMP este specialistul numărul 1 în sistemul de Biosecuritate Ecologică Integrată axat pe tehnologia luminii ultraviolete UV-C pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor. 

Cele mai apreciate și căutate produse BIOCOMP sunt lămpile biocide cu lumină ultravioletă UV-C pentru dezinfecția suprafețelor și a aerului, lămpi speciale, lămpi examinare cu halogen, lămpi custom și speciale și lămpi examinare scialitice cu LED. 

Care sunt avantajele unei lămpi UV?

Există o listă lungă de avantaje în ceea ce privește utilizarea unei lampi UV pentru dezinfectare. Acestea se datorează faptului că dezinfecția prin radiații UV nu implică folosirea substanțelor chimice, primul avantaj fiind, așadar, legat de economia pe care o aduce. Utilizându-se acest produs, nu vor mai fi necesare antiseptice costisitoare, iar personalul nu va mai depune efort în procesul dezinfecției. 

La capitolul eficiență, cu ajutorul acestor biocide un număr extrem de mare de bacterii și alți agenți patogeni va fi eliminat, într-un timp foarte scurt, iar consumul de energie va fi scăzut. În comparație cu dezinfectanții, produsele biocide prezintă un nivel ridicat de eficiență.

Un alt avantaj al acestui dispozitiv este legat de posibilitatea efectuării dezinfecției în lipsa personalului. Cu ajutorul unui dispozitiv programator, poate fi stabilit intervalul orar în care lampa pentru dezinfectare va începe să funcționeze. Din punct de vedere calitativ, tuburile biocide asigură funcționarea în parametri optimi până la 18.000 de ore, activitatea îndelungată constituind astfel un alt beneficiu al utilizării unui astfel de dispozitiv.

La anumite lămpi UV pentru dezinfectare reglarea pe înălțime se face printr-un șurub cu cap de plastic cu garnitură la sistemul de reglare pe înălțime (capac etanș patentat), care previne infiltrarea lichidelor în interiorul țevii stativului și totodată, oxidarea/ ruginirea pe interior. 

Mai mult decât atât, anumite dispozitive sunt prevăzute cu un sistem de reglare a direcției luminii fluxului UV-C, permițând în acest fel eliminarea posibilelor reflexii UV nedorite, în funcție de caracteristicile încăperii. 

Unele dispozitive sunt prevăzute cu un sistem care permite rotirea lămpii cu aproximativ 180° în plan vertical și 360° în plan orizontal. De asemenea, există dispozitive cu grile ce direcționează fluxul luminii ultraviolete UV-C în plan orizontal, paralel cu tavanul. Aceste dispozitive nu generează ozon sau alți compuși secundari și nu produc căldură suplimentară. De altfel, consumul de curent electric este extrem de redus.

Acestea dispozitive sunt utilizate în domeniul medical (unități medicale, laboratoare, farmacii, etc.), în aria office (instituții publice, săli de conferință, etc.), în domeniul HoReca (restaurante, cafenele, magazine alimentare ș.a.), în cel alimentar, zootehnic și în învățământ.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul