Criteriul National

De ce este Iphone-ul printre cele mai populare mărci de telefoane mobile, în ciuda concurenței puternice?

De ce este Iphone-ul printre cele mai populare mărci de telefoane mobile, în ciuda concurenței puternice?
martie 31
12:36 2021

Când Apple a introdus pentru prima dată conceptul modern al telefoanelor cu ecran cu touch în 2007 a fost ceva revoluționar. Deși nu avea funcția de mesagerie multimedia, cameră video, 3g și alte funcții pe care Nokia, Blackberry și alte mărci de telefoane mobile le ofereau de mulți ani, iPhone-ul original a devenit instant popular.

Steve Jobs, alături de colegii săi au început proiectul de dezvoltare al iPhone-ului în 2005. 825 milioane de telefoane au fost produse în acel an de companii diferite, doar pentru a fi folosite în afaceri. Producătorii de iPhone s-au gândit în afara cutiei. Prioritățile acestora erau să satisfacă utilizatorii și să creeze un telefon mai puțin complicat și cu calitate înaltă.

Deși telefoanele Android reprezintă peste 80% din piață, Apple menține și în ziua de azi poziția întâi în materie de profit net. Astfel dorim să vă prezentăm misterul în spatele popularității iPhone-ului.

 

 Exclusivitate

Când vine vorba despre concurența de pe piață a iPhone-ului, Androidul, un sistem de operare creat de Google, are  mai multe elemente, de exemplu, sursele sale sunt disponibile dezvoltatorilor care pot personaliza telefonul. iPhone-ul nu suportă programe dezvoltate de terți, iar dezvoltatorii nu pot face schimbări. Există desigur, aplicații care pot fi accesate atât de pe iPhone cât și de pe telefoanele Android precum cele social media (Facebook, Instagram), dar și anumite jocuri precum Candy Crush, Poker, sau pentru fanii pariurilor NetBet pariuri sportive online .Exclusivitatea și anume imposibilitatea personalizării telefoanelor alături de calitate convenienței de a folosi un iPhone, face ca acesta să fie mai dorit decât alte telefoane, chiar dacă prețul este unul mare.

 

 

Lux

Dacă ne referim la datele istorice, putem observa că iPhone-ul a continuat să își mențină prețul ridicat, la aproximativ 700 de dolari, cât timp telefoanele Android au scăzut în preț după anul 2010, astfel încât în ziua de azi, în medie, un telefon Android are prețul la o treime din prețul unui iPhone. Prin menținerea prețului ridicat, telefoanele au fost promovate drept premium și rare. Deși toate celelalte mărci au încercat să domine segmentul de smartphone-uri la un preț accesibil, Apple nu a compromis calitatea produselor pentru a economisi bani, devenind astfel cel mai mare furnizor de telefoane inteligente premium.

 

 

Durabilitate

 

Deși prețul telefoanelor Apple este unul înalt, firma nu face compromisuri când vine vorba de componentele hardware. Telefoanele lor au o durabilitate mai mare decât ale competitorilor. De asemenea, utilizatorii acestui tip de telefon schimbă dispozitivul după minim doi ani.

 

 

Consistență și simplitate

Simplitatea este unul dintre elementele cheie ale succesului iPhone-ului. Acestea au folosit mereu aceeași dispunere a aplicațiilor și același design familiar din prima zi. Astfel, fiecare iPhone funcționează în mod similar, în timp ce telefoanele Android funcționează diferit, în funcție de model. Cum obișnuința este un factor important, oamenii au revenit la iPhone pentru consistență și familiaritate.

După cum poate fi observat, patru elemente cheie au stat și continuă să stea la baza succesului pe care iPhone-ul îl are. Printre acestea, exclusivitatea, luxul, durabilitatea, dar și simplitatea și familiaritatea produselor au fost cheie. Aceștia au fost factorii care au determinat utilizatorii să se întoarcă de fiecare dată la iPhone.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul

Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul