Criteriul National

De ce este necesar sa schimbi oglinzile masinii si cat de importante sunt aceste piese de caroserie

De ce este necesar sa schimbi oglinzile masinii si cat de importante sunt aceste piese de caroserie
decembrie 20
11:02 2019

Una din cele mai des cerute piese caroserie Mazda 6 este reprezentata de oglinda. Fie ca este vorba de oglinzi retrovizoare sau laterale, acestea sunt kit-ul vizual cel mai important pentru soferi si le asigura acestora siguranta deplina la volan. Oglinzile masinii se folosesc in mod frecvent, nu numai atunci cand se apropie un pericol sau cand soferii fac o manevra.

Magazinul online Secco Center ofera o gama variata de oglinzi originale, pentru toate marcile si modelele de masini pe stoc. Unul din cei mai importanti factori pentru a preveni accidentele este vizibilitatea. Din aceasta cauza, oglinzile trebuie folosite in mod frecvent si regulat si conducatorii auto trebuie sa fie constienti de rpezenta altor masini, chiar si in punctul mort.

Importanta oglinzilor masinii pentru un stil de condus prudent

Oglinda retrovizoare trebuie folosita in mod natural tot timpul, mai ales inainte de semnalizare, de schimbarea directiei, de schimbarea vitezei sau in timpul unei manevre. Folosirea oglinzilor retrovizoare presupune urmarirea drumului o perioada lunga de timp, sub forma unor priviri scurte de preferat uneia lungi, pentru a nu pierde contactul vizual cu soseaua din fata.

Oglinizile retrovizoare de interior sunt special realizate pentru a reflecta tot ce se intampla in spatele masinii, fara a distorsiona relitatea, ceea ce ajuta soferul sa evalueze distanta si viteza traficului. Oglinzile retrovizoare de interior sunt foarte importante si trebuie ajustate mai ales cand masina stationeaza, iar conducatorul este asezat in pozitia de condus. Oglinda retrovizoare trebuie sa poata incadra intregul geam din spate.

La exterior, oglinzile retrovizoare ofera un unghi mai mare de vizibilitate, insa ingreuneaza aprecierea distantei si viteza masinilor din spate, care par mai mici si mai departe decat sunt in realitate. Ajustarea oglinzilor de interior trebuie facuta in asa fel incat utilizatorii sa obtina cea mai buna reflexie dintr-un minim de miscari ale capului.

Pe de alta parte, oglinzile nearside si offside se afla cel mai aproape de bordura, in stanga si in dreapta masinii. Pentru a preintampina accidentele, este foarte important ca soferii sa foloseasca in mod corect si cat mai des oglinzile masinii, care le ofera acestora un unghi cat mai bun si o perspectiva ideala asupra a ceea ce se intampla in trafic.

Folosirea regulata a oglinzilor retrovizoare este o parte importanta a condusului in conditiid e siguranta. Gasirea oglinzilor ideale pentru fiecare model si marca de masina in parte este extrem de importanta pentru siguranta tuturor participantilor la trafic.

Oglinzile retrovizoare se verfica intotdeauna la pornirea de pe loc, la depasiri, la schimbarea benzilor, la intoarcerea la stanga si la dreapta, la incetinire sau oprire, precum si la parasirea masinii. Magazinul online Secco Center ofera o gama foarte variata de oglinzi pentru toate modelele si marcile de masini.

In plus, in cadrul magazinului online sunt disponibile si alte elemente de caroserie precum scuturi, faruri, stopuri, lumini, usi, panouri, aripi, dar si accesorii.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul