Criteriul National

De ce este nevoie de echipamente de protecția muncii de calitate?

De ce este nevoie de echipamente de protecția muncii de calitate?
aprilie 18
15:51 2019

Orice angajator, indiferent de domeniul de activitate, are obligația legală să asigure echipamente de protecție adecvate și să instruiască personalul în legatură cu folosirea corespunzătoare a acestuia. De asemenea, orice angajator, are și responsabilitatea morală de a asigura echipamente de calitate, care să își indeplinească cât mai bine scopul.

Principalul rol al echipamentelor de protecție este acela de a garanta siguranța la locul de muncă, de a oferi protecție în cazul unui accident, de a preveni un risc de contaminare sau îmbolnăvire. De asemenea un echipament de muncă are și rolul de a fi potrivit condițiilor de muncă, oferind protecție termică, chimică etc. și de a asigura un anumit confort în realizarea activitățiilor ce revin angajatului.

Principalele tipuri de echipamente de protecție sunt: produse de protecție pentru mâini, manusi Ansell, produse de protecție pentru ochi, urechi, respirație, cap, încălțăminte specială etc. .

Pentru a putea garanta calitatea produselor folosite, angajatorii și administratorii de firme trebuie să fie foarte atenți de unde achiziționează aceste produse. Chiar dacă, de multe ori, din rațiuni economice se preferă varianta cea mai ieftină, este bine să fie foarte atenți la susele de unde cumpără astfel de produse. Este de preferat ca acestea să fie autorizate, să ofere garanție pentru produsele furnizate și să dispună de persoanal calificat, care să poată oferi informații și recomandări privind alegerera celor mai bune alternative.

În cele din urmă, în funcție de gradul de risc al domeniului, orice anajator are pe lângă obligația materială și obligația morală de a cupăra produse cât mai bune, care să își îndeplinească cu succes rolul în cazul producerii unui accident sau în cazul în care angajații sunt supuși unor riscuri prin utilizarea anumitor subsanțe sau aparaturi.

De ce este nevoie de echipamente de calitate?

Există o multitudine de motive pentru care angajatorii să opteze pentru acest tip de echipamente. Printre acestea amintim:

  • își îndeplinesc mult mai bine rolul de protecție pentru care au fost achiziționate;

  • chiar dacă prețul este un pic mai mare, sunt mult mai efciente;

  • sunt mai rezistente în timp și își păstrează mai mult timp calitățile;

  • provin de la firme care au testat mult mai bine produsele și oferă o garanție mai mare privind protecția furnizată;

  • sunt mai rentabile pentru activitatea pentru care au fost realizate.

Toate acestea fiind spuse, administratorii de firme ar trebui să se gândească de două ori înainte de a cumpăra un produs, să cântărească foarte bine care sunt avantajele și să opteze pentru o calitate mai bună.

Echipamente de protecție pot fi cumpărate de la Publishing Office. În acest magazin online puteți găsi o gamă completă de produse specifice de cea mai bună calitate, la prețuri competitive. Puteți consulta ușor mai multe variante ale tipului de produs de care aveți nevoie sau puteți cumpăra orice tip de: bocanci, măști de protecție, căști, ochelari de protectie, bluzoane, salopete, combinezoane de lucru, antifoane, cotiere, degetare, manșete, mănuși etc.

Pentru a vizualiza întrega ofertă sau pentru mai multe detalii, accesași site-ul Publishingoffice.ro și solicitați ajutorul unui consultant comercial de aici!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul

Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul