Criteriul National

De ce este nevoie de echipamente de protecția muncii de calitate?

De ce este nevoie de echipamente de protecția muncii de calitate?
aprilie 18
15:51 2019

Orice angajator, indiferent de domeniul de activitate, are obligația legală să asigure echipamente de protecție adecvate și să instruiască personalul în legatură cu folosirea corespunzătoare a acestuia. De asemenea, orice angajator, are și responsabilitatea morală de a asigura echipamente de calitate, care să își indeplinească cât mai bine scopul.

Principalul rol al echipamentelor de protecție este acela de a garanta siguranța la locul de muncă, de a oferi protecție în cazul unui accident, de a preveni un risc de contaminare sau îmbolnăvire. De asemenea un echipament de muncă are și rolul de a fi potrivit condițiilor de muncă, oferind protecție termică, chimică etc. și de a asigura un anumit confort în realizarea activitățiilor ce revin angajatului.

Principalele tipuri de echipamente de protecție sunt: produse de protecție pentru mâini, manusi Ansell, produse de protecție pentru ochi, urechi, respirație, cap, încălțăminte specială etc. .

Pentru a putea garanta calitatea produselor folosite, angajatorii și administratorii de firme trebuie să fie foarte atenți de unde achiziționează aceste produse. Chiar dacă, de multe ori, din rațiuni economice se preferă varianta cea mai ieftină, este bine să fie foarte atenți la susele de unde cumpără astfel de produse. Este de preferat ca acestea să fie autorizate, să ofere garanție pentru produsele furnizate și să dispună de persoanal calificat, care să poată oferi informații și recomandări privind alegerera celor mai bune alternative.

În cele din urmă, în funcție de gradul de risc al domeniului, orice anajator are pe lângă obligația materială și obligația morală de a cupăra produse cât mai bune, care să își îndeplinească cu succes rolul în cazul producerii unui accident sau în cazul în care angajații sunt supuși unor riscuri prin utilizarea anumitor subsanțe sau aparaturi.

De ce este nevoie de echipamente de calitate?

Există o multitudine de motive pentru care angajatorii să opteze pentru acest tip de echipamente. Printre acestea amintim:

  • își îndeplinesc mult mai bine rolul de protecție pentru care au fost achiziționate;

  • chiar dacă prețul este un pic mai mare, sunt mult mai efciente;

  • sunt mai rezistente în timp și își păstrează mai mult timp calitățile;

  • provin de la firme care au testat mult mai bine produsele și oferă o garanție mai mare privind protecția furnizată;

  • sunt mai rentabile pentru activitatea pentru care au fost realizate.

Toate acestea fiind spuse, administratorii de firme ar trebui să se gândească de două ori înainte de a cumpăra un produs, să cântărească foarte bine care sunt avantajele și să opteze pentru o calitate mai bună.

Echipamente de protecție pot fi cumpărate de la Publishing Office. În acest magazin online puteți găsi o gamă completă de produse specifice de cea mai bună calitate, la prețuri competitive. Puteți consulta ușor mai multe variante ale tipului de produs de care aveți nevoie sau puteți cumpăra orice tip de: bocanci, măști de protecție, căști, ochelari de protectie, bluzoane, salopete, combinezoane de lucru, antifoane, cotiere, degetare, manșete, mănuși etc.

Pentru a vizualiza întrega ofertă sau pentru mai multe detalii, accesași site-ul Publishingoffice.ro și solicitați ajutorul unui consultant comercial de aici!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul

Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei