Criteriul National

De ce este timpul sa realizam o comunitate de afaceri puternica?

De ce este timpul sa realizam o comunitate de afaceri puternica?
noiembrie 16
15:14 2021

O comunitate de business poate ajuta afacerile membrilor sai sa creasca. Orice antreprenor se confrunta cu o serie de provocari peste care poate trece cu ajutorul unei retele de parteneri. A lua initiativa de a construi o astfel de comunitate va contribui la dezvoltarea afacerilor si va ajuta comunitatea locala sa prospere.

Iti explicam in continuare de ce este momentul ideal pentru a crea o comunitate de business puternica si cum poti face asta.

Retelele sociale sunt mai populare ca niciodata

Este destul de simplu sa pornesti o astfel de initiativa acum, deoarece retelele sociale sunt extrem de populare. Poti, de exemplu, sa intalnest alti antreprenori si sa discuti cu ei pe LinkedIn, Twitter sau Facebook. Social media este ideala pentru a stabili conexiuni si a promova evenimentele de business care au loc in comunitate. Apoi, pentru a face aceasta retea cunoscuta, tot cu ajutorul social media pot fi contactati jurnalistii locali si trimise comunicate de presa.

Uneltele traditionale de promovare dau rezultate foarte bune

Pe langa social media, uneltele traditionale de promovare sunt la fel de populare in ziua de azi. Folosind echipamentele si solutiile Roel Group, iti poti utila biroul cu aparate cu care sa imprimi afise si fluturasi prin intermediul carora sa anunti cautarea de noi membri ai comunitatii si organizarea de evenimente. De asemena, poti folosi aceste echipamente pentru realizarea de carti de vizita a membrilor comunitatii – o unealta foarte eficienta pentru a face reteaua cunoscuta si de a atrage noi membri.

Poti organiza un eveniment de lansare (online)

Folosind social media si uneltele traditionale mentionate mai sus, poti invita potentiali membri la evenimentul de lansare al comunitatii, eveniment ce poate avea loc online sau offline. Daca alegi sa organizezi lansarea offline, poti inchiria un pub sau o cafenea intr-o zona centrala si usor accesibila pentru o atmosfera degajata si prietenoasa.

Diversitatea comunitatilor locale

Comunitatile locale sunt din ce in ce mai diverse, iar aceasta diversitate se va regasi, implicit, in retelele de business. Avand diferite tipuri de antreprenori si liber profesionisti in comunitate va ajuta la expunerea de noi perspective, moduri de lucru si colaborare.

Colaborarea este incurajata

In contextul actual, beneficiile colaborarii sunt cunoscute, iar intalnirile dintre membrii unei comunitati, fie ele in persoana sau online sunt mereu incurajate. Aceste intalniri informale faciliteaza discutii productive si ajuta membrii sa se cunosca si sa se ajute intre ei, avand astfel o influenta pozitiva asupra dezvoltarii regiunii unde afacerile isi desfasoara activitatea.

Aptitudinile celor care fac parte dintr-o comunitate de afaceri pot fi extrem de variate. Membrii retelei pot fi liber profesionisti sau antreprenori, scopul lor comun fiind acela de a-si creste si dezvolta business-ul. Pentru ca o astfel de comunitate sa fie puternica, este nevoie de dedicarea si consistenta membrilor.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul