Criteriul National

De ce inelul de logodna este atat de important

De ce inelul de logodna este atat de important
ianuarie 03
18:55 2019

inel de logodnaDaca iti reamintesti scenele din filmele romantice in care ea este ceruta in casatorie, vei observa ca majoritatea acestor cereri presupun un inel de logodna ales cu mare atentie.

De ce domnii se straduiesc atat de mult sa obtina inelul perfect pentru momentul cererii in casatorie? Poate pentru ca viitoarele mirese stiu exact cum vor sa arate inelul de logodna si verigheta, rochia si buchetul de mireasa. Sau este vorba de mai mult decat asta?

Traditia cererii in casatorie cu un inel de logodna dateaza din vremea Egiptului Antic, insa a fost popularizat cand obiceiul a ajuns la Roma Antica. Pe atunci, inelul nu numai ca simboliza angajamentul unui partener fata de o relatie pe viata, ci reprezenta  o declaratie mult mai puternica: femeia ce purta un inel pe degetul inelar al mainii stangi nu mai era disponibila sa fie curtata de catre alti barbati.

Unii oameni cred ca inelul de logodna reflecta valoarea femeii care-l poarta, mergand atat de departe cu aceasta idee incat sugereaza ca pretul inelului de logodna ar trebuie sa fie 10% din salariul viitorului sot.

Desi acest mod de gandire nu mai este valabil in vremurile moderne, ramane totusi valabil un adevar: viitori soti isi doresc un inel unic si deosebit pe care sa-l puna pe degetul iubitei. Atunci cand pornesc in cautarea inelului de logodna perfect, scopul finalul este gasirea acelui inel care sa fie la fel de frumos ca persoana pe care o vor iubi tot restul vietii. Iar asta este foarte romantic!

In termeni moderni, forta inelului de logodna este la fel de mare ca o declaratie publica pe Facebook: din momentul in care este pe deget, intreaga lume – sau cel putin familia si cercul de prieteni apropiati – afla ca vei pasi spre altarul bisericii imbracata in rochie de mireasa. Este incredibil cum un obiect mic si circular poate spune o intreaga poveste, insa asta este exact ceea ce face inelul de logodna.

De fiecare data cand te vei uita la inelul de logodna iti vei reaminti motivele pentru care te-ai indragostit de partener/ partenera, de ce iti doresti sa petreci restul vietii impreuna cu el/ ea si toate lucrurile care abia astepti sa se intample in viitorul vostru comun. Este un angajament silentios dar etern ce sta pe degetul ei si consolideaza juramintele voastre iar inelul va reaminti de toate acestea cand vremurile vor fi tulburi.

Inelul de logodna este un motiv de mandrie ce trimite un mesaj clar si raspicat intregii lumi: iubesc – si voi continua sa iubesc – aceasta persoana atata vreme cat voi trai si vreau ca toata lumea sa o stie.

Inelul de logodna simbolizeaza angajamentul unuia fata de celalalt si este parte a unei traditii stravechi, insa nu inseamna ca daca acest pas al logodnei este facut fara inel ea isi va pierde din semnificatie. Cererile in casatorie spontane sunt la fel de romantice si sincere ca si celelalte.

Comentarii

Comentarii

De ce inelul de logodna este atat de important - overview

Summary: In termeni moderni, forta inelului de logodna este la fel de mare ca o declaratie publica pe Facebook: din momentul in care este pe deget, intreaga lume - sau cel putin familia si cercul de prieteni apropiati - afla ca vei pasi spre altarul bisericii imbracata in rochie de mireasa. Este incredibil cum un obiect mic si circular poate spune o intreaga poveste, insa asta este exact ceea ce face inelul de logodna.

Tags
Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu