Criteriul National

De ce sa alegi matcile Buckfast pentru crescatoria ta

De ce sa alegi matcile Buckfast pentru crescatoria ta
martie 06
13:29 2019

Alegerea matcilor reprezinta un detaliu foarte important pentru toti apicultorii, iar asta deoarece vorbim despre regina albinelor care poate influenta in mod direct performantele intregului stup. Tot mai multi apicultori opteaza acum pentru achizitia de matci Buckfast iar motive care sa justifice aceasta alegere sunt o multime.

Despre matcile Buckfast ne-am propus sa discutam si noi in acest articol, articol care speram sa fie de folos pentru fiecare pasionat de albine.

Despre tipul (rasa) de albine Buckfast

Inainte de a vorbi despre calitatile matcii Buckfast, ar trebui sa incepem cu o scurta prezentare a acestei rase.

Rasa de albine Buckfast a aparut in urma incrucisarii albinei italiene si a albinei vest-europeana din Anglia. Cu timpul, in incrucisare au mai fost introduse si alte specii, insa rasa Buckfast a aparut in 1914. Nu dupa foarte mult timp albina autohtona engleza a disparut din cauza unei epidemii.

Albina Buckfast se remarca printr-un numar de calitati pe care orice apicultor si le doreste de la matcile sale. Nu e de mirare deci faptul interesul pentru matcile Buckfast de care dau dovada tot mai multi apicultori.

Care sunt caracteristicile matcilor Buckfast

Fiecare stup are nevoie de o matca de calitate, indiferent ca ai cateva stupuri de care te ocupi din pasiune sau te ocupi de albine la un nivel inalt, in cadrul unui business. Matcile Buckfast te pot ajuta foarte mult in obtinerea performantelor la care fiecare crescator de albine viseaza.

Iata care sunt principalele caracteristici ale matcilor Buckfast:

  • Evolutia lor in primavara este expoziva;
  • Se remarca cu o blandete rar intalnita in randul albinelor;
  • Tendinta de roire este minima;
  • In timpul iernii consuma foarte putin si totodata ierneaza exemplar;
  • Se descurca foarte bine chiar si in zonele in care iernile sunt agresive;
  • Pun foarte mult pret pe igiena, drept urmare sansele de imbolnavire sunt reduse;
  • Se remarca prin calitatile excelente de culegatoare foarte bune;
  • Matca scade ponta spre sezonul de toamna.

Datorita acestui numar mare de calitati, matcile Buckfast se dovedesc a fi printre cele mai bune matci care te pot ajuta sa obtii productii generoase.

Totusi, nu putem achizitiona matci Buckfast din orice magazin cu activitate in domeniul apiculturii. Pentru a ne bucura de toate aceste calitati mai sus mentionate dar si pentru a obtine productii mari cu ajutorul matcilor Buckfast, este nevoie de o matca de calitate. Drept urmare, furnizorul trebuie sa dea dovada de profesionalism si de seriozitate.

Apis Donau – magazinul de matci Buckfast cu care trebuie sa colaborezi

Dupa o analiza in detaliu a magazinelor online care pun la dispozitia clientilor matci pentru crescatoriile lor, am ajuns la concluzia ca www.apis-donau.ro reprezinta un magazin online la care apeleaza majoritatea apicultorilor din Romania care isi doresc matci de cea mai buna calitate.

In oferta de materiale biologice putem gasi si matcile Buckfast despre care vorbim in acest articol.

Pentru o mai buna performanta a stupului, clientii pot achizitiona matci buckfast F0 inseminate artificial , matci Buckfast reproducatoare sau mati Buckfast iernate. Desigur ca exista si optiuni ceva mai accesibile ca pret, precum matcile Buckfast virgine sau matci Buckfast imperecheate controlat cu trantori din aceeasi rasa.

De ce sa alegi Apis Donau in defavoarea altor magazine de profil?

Este o intrebare la care ai putea sa te gandesti. Ei bine, pentru a te convinge de calitatea matcilor comercializate de Apis Donau trebuie doar sa accesezi sectiunea de recenzii lasate de cumparatori.

Citind toate acele recenzii vei sti ca ai gasit magazinul ideal pentru achizitia unor matci pentru coloniile tale.

Intra acum pe www.apis-donau.ro pentru a alege data de livrare a matcilor dorite!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei