Criteriul National

De ce sa alegi matcile Buckfast pentru crescatoria ta

De ce sa alegi matcile Buckfast pentru crescatoria ta
martie 06
13:29 2019

Alegerea matcilor reprezinta un detaliu foarte important pentru toti apicultorii, iar asta deoarece vorbim despre regina albinelor care poate influenta in mod direct performantele intregului stup. Tot mai multi apicultori opteaza acum pentru achizitia de matci Buckfast iar motive care sa justifice aceasta alegere sunt o multime.

Despre matcile Buckfast ne-am propus sa discutam si noi in acest articol, articol care speram sa fie de folos pentru fiecare pasionat de albine.

Despre tipul (rasa) de albine Buckfast

Inainte de a vorbi despre calitatile matcii Buckfast, ar trebui sa incepem cu o scurta prezentare a acestei rase.

Rasa de albine Buckfast a aparut in urma incrucisarii albinei italiene si a albinei vest-europeana din Anglia. Cu timpul, in incrucisare au mai fost introduse si alte specii, insa rasa Buckfast a aparut in 1914. Nu dupa foarte mult timp albina autohtona engleza a disparut din cauza unei epidemii.

Albina Buckfast se remarca printr-un numar de calitati pe care orice apicultor si le doreste de la matcile sale. Nu e de mirare deci faptul interesul pentru matcile Buckfast de care dau dovada tot mai multi apicultori.

Care sunt caracteristicile matcilor Buckfast

Fiecare stup are nevoie de o matca de calitate, indiferent ca ai cateva stupuri de care te ocupi din pasiune sau te ocupi de albine la un nivel inalt, in cadrul unui business. Matcile Buckfast te pot ajuta foarte mult in obtinerea performantelor la care fiecare crescator de albine viseaza.

Iata care sunt principalele caracteristici ale matcilor Buckfast:

  • Evolutia lor in primavara este expoziva;
  • Se remarca cu o blandete rar intalnita in randul albinelor;
  • Tendinta de roire este minima;
  • In timpul iernii consuma foarte putin si totodata ierneaza exemplar;
  • Se descurca foarte bine chiar si in zonele in care iernile sunt agresive;
  • Pun foarte mult pret pe igiena, drept urmare sansele de imbolnavire sunt reduse;
  • Se remarca prin calitatile excelente de culegatoare foarte bune;
  • Matca scade ponta spre sezonul de toamna.

Datorita acestui numar mare de calitati, matcile Buckfast se dovedesc a fi printre cele mai bune matci care te pot ajuta sa obtii productii generoase.

Totusi, nu putem achizitiona matci Buckfast din orice magazin cu activitate in domeniul apiculturii. Pentru a ne bucura de toate aceste calitati mai sus mentionate dar si pentru a obtine productii mari cu ajutorul matcilor Buckfast, este nevoie de o matca de calitate. Drept urmare, furnizorul trebuie sa dea dovada de profesionalism si de seriozitate.

Apis Donau – magazinul de matci Buckfast cu care trebuie sa colaborezi

Dupa o analiza in detaliu a magazinelor online care pun la dispozitia clientilor matci pentru crescatoriile lor, am ajuns la concluzia ca www.apis-donau.ro reprezinta un magazin online la care apeleaza majoritatea apicultorilor din Romania care isi doresc matci de cea mai buna calitate.

In oferta de materiale biologice putem gasi si matcile Buckfast despre care vorbim in acest articol.

Pentru o mai buna performanta a stupului, clientii pot achizitiona matci buckfast F0 inseminate artificial , matci Buckfast reproducatoare sau mati Buckfast iernate. Desigur ca exista si optiuni ceva mai accesibile ca pret, precum matcile Buckfast virgine sau matci Buckfast imperecheate controlat cu trantori din aceeasi rasa.

De ce sa alegi Apis Donau in defavoarea altor magazine de profil?

Este o intrebare la care ai putea sa te gandesti. Ei bine, pentru a te convinge de calitatea matcilor comercializate de Apis Donau trebuie doar sa accesezi sectiunea de recenzii lasate de cumparatori.

Citind toate acele recenzii vei sti ca ai gasit magazinul ideal pentru achizitia unor matci pentru coloniile tale.

Intra acum pe www.apis-donau.ro pentru a alege data de livrare a matcilor dorite!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul