Criteriul National

De ce sa alegi o casa din lemn

De ce sa alegi o casa din lemn
noiembrie 28
14:16 2016

Nimeni nu poate contesta farmecul aparte si frumusetea caselor din lemn. Privind o casa din lemn gandul ne duce la locuintele stramosesti. Casa din lemn ofera impresia de camin perfect.

Numeroase sunt avantajele oferite de constructiile din lemn. In plus, tehnologiile si proiectele actuale ne permit sa concepem o casa din lemn in functie de dorintele si cerintele noastre, intr-un stil cat se poate de modern. Inca mai sunt numerosi romani reticenti la ideea de casa din lemn. Principalul motiv? Inca nu cunosc realele avantaje oferite de o astfel de constructie si de ce isi merita pe deplin investitia. Insa, incetul cu incetul, conceptiile se schimba si exista din ce in ce mai persoane care aleg varianta caselor din lemn. Te intrebi de ce ar trebui sa faci si tu aceasta alegere? Iti prezentam in cele ce urmeaza cateva motive care te vor determina sa faci o astfel de alegere.

Preturi accesibile. Daca ai hotarat sa iti construiesti o casa din lemn afla de la noi ca ai luat cea mai buna decizie din punct de vedere financiar. Bugetul necesar este mult mai redus decat in cazul unei case din caramida, placi de beton sau BCA.

Lemnul este mult mai ieftin decat celelalte materiale de constructie si se gaseste mult mai usor. Cheltuielile in ceea ce priveste materialele si transportul sunt mult mai scazute. Manopera este si ea mai mica deoarece prelucrarea lemnului in cazul unor case lemn este mult mai facila datorita materialului adaptabil. O alta veste buna este ca nu va trebui sa scoti prea multi bani din buzunar pentru a plati echipa de constructie, materialul este mai ieftin insa acest lucru nu afecteaza in nici un fel calitatea sau confortul constructiei. Pe scurt, daca alegi sa construiesti o casa din lemn vei economisi in jur de 30.000 de euro.

Lemnul, un izolator fonic si termic foarte bun. Daca iti doresti o locuinta in care pe timp de iarna aldura sa fie pastrata iar pe timp de vara sa ai racoare alege unul din modelele de case din lemn existente actualmente pe piata. Sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri proprietatile izolatoare ale lemnului. In plus, daca este accesorizat cu vata bazaltica sau minerala vei obtine acel plus de confort pe care oricine si-l doreste in propria locuinta.

Un timp de constructie redus. In timp ce in cazul constructiei din caramida fundatia este vizibila abia dupa o luna, si dupa cateva saptamani, luni chiar vei vedea peretii consolidati, in cazul caselor din lemn timpul de constructie este mult mai redus. De exemplu, la o suprafata utila de 60 de metri patrati, o casa din lemn va fi finalizata  de o echipa de profesionisti intr-o saptamana.

Rezistenta sporita. Lemnul, ca si material de constructie ofera un plus de siguranta chiar si in caz de cutremur. Studiile realizate de specialisti confirma aceasta rezistenta. Dupa zgarie-nori, casele din lemn dispun de cel mai ridicat coeficient de rezistenta la seisme sau alte calamitati naturale. Incredibil sau nu, exista case din lemn care rezista mai mult decat o casa din caramida sau beton.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo