Criteriul National

De ce sa alegi o casa din lemn

De ce sa alegi o casa din lemn
noiembrie 28
14:16 2016

Nimeni nu poate contesta farmecul aparte si frumusetea caselor din lemn. Privind o casa din lemn gandul ne duce la locuintele stramosesti. Casa din lemn ofera impresia de camin perfect.

Numeroase sunt avantajele oferite de constructiile din lemn. In plus, tehnologiile si proiectele actuale ne permit sa concepem o casa din lemn in functie de dorintele si cerintele noastre, intr-un stil cat se poate de modern. Inca mai sunt numerosi romani reticenti la ideea de casa din lemn. Principalul motiv? Inca nu cunosc realele avantaje oferite de o astfel de constructie si de ce isi merita pe deplin investitia. Insa, incetul cu incetul, conceptiile se schimba si exista din ce in ce mai persoane care aleg varianta caselor din lemn. Te intrebi de ce ar trebui sa faci si tu aceasta alegere? Iti prezentam in cele ce urmeaza cateva motive care te vor determina sa faci o astfel de alegere.

Preturi accesibile. Daca ai hotarat sa iti construiesti o casa din lemn afla de la noi ca ai luat cea mai buna decizie din punct de vedere financiar. Bugetul necesar este mult mai redus decat in cazul unei case din caramida, placi de beton sau BCA.

Lemnul este mult mai ieftin decat celelalte materiale de constructie si se gaseste mult mai usor. Cheltuielile in ceea ce priveste materialele si transportul sunt mult mai scazute. Manopera este si ea mai mica deoarece prelucrarea lemnului in cazul unor case lemn este mult mai facila datorita materialului adaptabil. O alta veste buna este ca nu va trebui sa scoti prea multi bani din buzunar pentru a plati echipa de constructie, materialul este mai ieftin insa acest lucru nu afecteaza in nici un fel calitatea sau confortul constructiei. Pe scurt, daca alegi sa construiesti o casa din lemn vei economisi in jur de 30.000 de euro.

Lemnul, un izolator fonic si termic foarte bun. Daca iti doresti o locuinta in care pe timp de iarna aldura sa fie pastrata iar pe timp de vara sa ai racoare alege unul din modelele de case din lemn existente actualmente pe piata. Sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri proprietatile izolatoare ale lemnului. In plus, daca este accesorizat cu vata bazaltica sau minerala vei obtine acel plus de confort pe care oricine si-l doreste in propria locuinta.

Un timp de constructie redus. In timp ce in cazul constructiei din caramida fundatia este vizibila abia dupa o luna, si dupa cateva saptamani, luni chiar vei vedea peretii consolidati, in cazul caselor din lemn timpul de constructie este mult mai redus. De exemplu, la o suprafata utila de 60 de metri patrati, o casa din lemn va fi finalizata  de o echipa de profesionisti intr-o saptamana.

Rezistenta sporita. Lemnul, ca si material de constructie ofera un plus de siguranta chiar si in caz de cutremur. Studiile realizate de specialisti confirma aceasta rezistenta. Dupa zgarie-nori, casele din lemn dispun de cel mai ridicat coeficient de rezistenta la seisme sau alte calamitati naturale. Incredibil sau nu, exista case din lemn care rezista mai mult decat o casa din caramida sau beton.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo