Criteriul National

De ce sa alegi sa bei vin spumant ca aperitiv pentru masa de Craciun

De ce sa alegi sa bei vin spumant ca aperitiv pentru masa de Craciun
decembrie 17
13:18 2019

Acum ca sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, nu strica sa planuiesti deja masa de Craciun, impreuna cu alte multe detalii ce trebuie puse la punct cu ceva timp inainte, pentru a nu lasa nimic la voia intamplarii.

Zilele din preajma sarbatorilor inseamna multa munca pentru cei ce organizeaza o masa festiva, dar si o mare recompensa sufleteasca pentru cand aceasta va avea loc.

Masa de Craciun impreuna cu familia sau cu cei dragi va fi mereu elementul central al sarbatorii de la sfarsitul lui decembrie, partea care reuneste pe toata lumea la un loc.

De aceea, pe langa meniul traditional cu mancaruri de Craciun, este important sa completezi preparatele cu bauturi asortate. Daca tuica sau palinca sunt bauturi prea tari sau pur si simplu nu sunt pe placul tau sau al invitatilor pe care ii astepti, un vin spumant de la Beicevrei.ro poate imbunatati considerabil calitatea mesei de Craciun.

Vin spumant sau sampanie?

Multa lume foloseste termenul de „sampanie” cand se refera la orice fel de vin spumant, insa sampania este un tip specific de vin spumant, ce provine din regiunea franceza omonima (Champagne) si foloseste struguri de tip Pinot Noir, Pinot Meunier sau Chardonnay.

Chiar daca noi suntem obisnuiti sa numim si un altfel de vin spumant tot sampanie, pentru producatori este chiar ilegal in tarile din Uniunea Europeana sa isi denumeasca produsul astfel daca nu provine intocmai din regiunea Champagne din Franta.

Si nu numai atat, pe langa provenienta obligatorie a strugurilor, pentru a putea numi o bautura „sampanie”, trebuie respectate numeroase reguli si restrictii in fabricarea ei.

Care sunt tipurile de vin spumant?

Vinul spumant este un tip de vin obtinut prin fermentatie naturala, care contine un nivel semnificativ de dioxid de carbon. Clasificarea acestei bauturi se face, in mare parte, in functie de regiunea de provenienta. Pe langa antementionatul Champagne, mai exista Espumante (cel produs in Portugalia), Cava (Spania, Catalunia), Sekt (Germania), Asti sau Spumante (Italia).

Nu este foarte cunoscut faptul ca Romania a fost a patra tara din lume ce a produs vin spumant (dupa Franta, Rusia si Germania), prin eforturile profesorului Ion Ionescu de la Brad, care a preparat vinuri spumante inca din 1841.

In ce ordine servim vinurile la masa?

In primul rand, o masa poate include de la unul la trei tipuri de vin, in functie de caracterul mesei sau de preferintele consumatorilor. Ordinea de servire este de la vinurile tinere la cele vechi, de la cele usoare la cele mai corpolente, cele reci inainte de cele de la temperatura camerei si cele seci inainte de cele demiseci, demidulci si dulci.

Desi la noi este traditionala servirea palincii in asteptarea mesei, un vin spumant sec este o alegere mult mai buna, acesta deschizand pofta de mancare. Vinul spumant se serveste la o temperatura de 6-8 grade Celsius, temperatura la care perlarea este de o durata mai lunga.

Pentru un aperitiv cu preparate din somon, un vin spumat alb sec sau demisec este alegerea potrivita. La aperitivele grele, insa, cum sunt carnaciorii, cel mai potrivit este un vin spumant rose demi-sec. In cadrul mesei de Craciun un vin spumant poate fi servit si cu felurile principale sau desertul, dupa preferinte.

Daca te-ai hotarat sa imbogatesti atmosfera de Craciun cu un vin spumant, pentru toate aceste optiuni poti intra pe www.Beicevrei.ro si poti comanda acum cele mai bune sortimente de vin spumant la preturi competitive, ca sa te bucuri de o masa selecta impreuna cu familia.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei