Criteriul National

De ce sa apelezi la un specialist cand vrei sa inchiriezi un imobil?

De ce sa apelezi la un specialist cand vrei sa inchiriezi un imobil?
ianuarie 17
15:46 2019

Esti foarte interesat de inchirierea unui imobil, fie pentru ca ai nevoie urgent de o noua locuinta, fie esti antreprenor, la inceput de drum sau iti dezvolti afacerea si ai nevoie de un spatiu comercial, iar timpul disponibil si priceperea ta in domeniul tranzactiilor imobiliare sunt limitate.

Si daca in pofida perseverentei de care dai dovada, a cautarilor istovitoare in vederea identificarii spatiului potrivit planurilor tale, rezultatul asteptat intarzie sa apara, nicio oferta vizionata nu te-a convins pe deplin, atunci este cazul sa predai aceasta misiune de care te-ai convins pana acum ca te depaseste unui consultant imobiliar. Pentru ca un specialist care stapaneste acest tip de activitate va sti sa procedeze eficient in acest sens.

Asa ca, intereseaza-te cu privire la un specialist cu experienta sau apeleaza la prieteni care sa-ti recomande pe cineva cu care au colaborat bine in privinta efectuarii unor tranzactii imobiliare, vezi hale industriale Cluj si solicita-i serviciile in acest sens.

La prima intrevedere cu acesta, explica-i exact ce tip de imobil cauti, in ce scop il vei utiliza, eventualele particularitati pe care tii neaparat sa le aiba acel spatiu pe care iti doresti sa-l inchiriezi, pentru ca acesta sa-si faca o imagine cat mai clara cu privire la ceea ce cauti.

De asemenea, cu aceasta ocazie, consultantul imobiliar, lamurindu-se cu privire la criteriile pe care iti doresti sa le intruneasca spatiul pe care intentionezi sa-l inchiriezi,  avand suficienta experienta si cunoastere a pietei imobiliare, va fi capabil, chiar inainte de a incepe efectiv demersurile propriu-zise, sa iti explice cu profesionalism la ce sa te astepti la final si in ce masura criteriile tale sunt realiste si poate fi identificat imobilul potrivit preferintelor tale.

Totodata, va putea face o prima estimare cu privire la costurile necesare si te poate sfatui sau chiar sa-ti schimbe, cu argumente profesioniste, modalitatea in care priveai pana acum spatiul de inchiriat potrivit pentru tine.

Avand experienta necesara, cunoscand dinamica pietei imobiliare si fiind antrenat constant in negocieri, specialistul imobiliar nu numai ca te va degreva de aceasta sarcina dificila pentru care n-ai expertiza necesara, ci va reusi cu siguranta sa incheie tranzactia intr-o maniera satisfacatoare pentru tine, iar timpul in care se va derula acest demers va fi cu siguranta mult mai scurt decat cel in care tu ai fi reusit sa-l finalizezi cu succes.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei