Criteriul National

De ce sa apelezi la un tratament cu implant dentar?

De ce sa apelezi la un tratament cu implant dentar?
februarie 06
18:52 2018

Implant dentar

Motivele pentru care pacientii ce se confrunta cu unul sau mai multi dinti lipsa apeleaza la un tratament cu implant dentar sunt atat de ordin functional, cat si estetic. Pe langa greutatea de a mesteca alimentele si a te hrani corespunzator sau incapacitatea de a pronunta corect anumite sunete, teama de a zambi este o alta consecinta a unei danturi incomplete.

Astfel, lipsa dintilor ne afecteaza in mod dramatic calitatea vietii de zi cu zi si ne supune la o serie de probleme si complexe de inferioritate, avand un impact negativ asupra noastra, atat din punct de vedere fiziologic, cat si psihologic. De asemenea, in lipsa mai multor dinti, pe termen lung, forma fetei noastre se poate modifica vizibil si inestetic.

Mai mult, pierderea altor dinti sau retragerea osului nativ sunt alte complicatii ce pot aparea in timp daca nu recurgi la o procedura de implantare la momentul potrivit. In acest caz, va fi nevoie de aditie osoasa, ceea ce presupune cheltuieli in plus. Dar raspunsul la toate aceste probleme il reprezinta implantul dentar!

Spre deosebire de solutiile clasice, precum puntile dentare care presupun devitalizarea a doi dinti vecini (scoaterea nervului), un tratament modern cu implant dentar nu este la fel de complicat. Acesta este mult mai practic si eficient. Iar datorita tehnologiei de ultima generatie, interventia de inserare se desfasoara rapid si fara durere!

In plus, implantul dentar este mult mai sigur si durabil, rata de succes a osteointegrarii fiind de 100%. Apeland la un astfel de tratament efectuat la Clinicile Dr. Leahu, vei beneficia de o lucrare de inalta calitate, cu o garantie indelungata – chiar si pentru tot restul vietii, daca pacientul respecta de-a lungul timpului toate indicatiile si regulile de igiena orala recomandate de medicul implantolog.

Acest lucru se explica prin faptul ca un implant dentar este realizat din titan, fiind un material biocompatibil foarte rezistent, cu proprietati asemanatoare radacinei naturale a dintelui. Astfel, interventia de implantare cuprinde 3 componente importante: radacina, bontul protetic si coroana dentara din ceramica. Aceasta din urma reprezinta partea estetica a implantului dentar, oferind un dinte nou cu aspect natural si totodata perfect functional.

Asadar, ai toate motivele pentru care sa apelezi la un tratament cu implant dentar:
– iti vei pastra dintii vecini intacti (spre deosebire de puntile dentare);
– vei obtine o masticatie corecta (precum cea oferita de dintii reali);
– vei scapa de durerile articulatiei temporo-mandibulare;
– vei evita riscul de atrofiere a osului maxilar;
– vei preveni declansarea bolii parodontale;
– vei combate riscul de aparitie a cariilor;
– iti vei imbunatati fizionomia fetei.

In ceea ce priveste etapele unui tratament cu implant dentar, acestea sunt mai simple ca oricand, totul desfasurandu-se intr-o singura interventie:
– consultatia preliminara si interpretarea rezultatelor;
– anestezierea pacientului prin sedare constienta, ca acesta sa nu simta durere;
– pregatirea gingiei si aplicarea grefei de os;
– introducerea implantului in tesutul osos, sub forma unui surub (in locul radacinii dintelui lipsa);
– indepartarea firelor de sutura (dupa 7 zile de la operatie);
– atasarea bontului de vindecare (partea din mijloc);
– etapa de protetica post-implant (realizarea coroanei, partea vizibila si functionala);
– ingrijirea post-operatorie (periaj profesional si detartraj).

In cazul dintilor frontali, pacientul beneficiaza de o lucrare provizorie de care se poate folosi imediat dupa etapa inserarii. Astfel, poti avea dinti noi si functionali intr-o singura zi, apeland la un tratament cu implant dentar One Day sau Sky Fast&Fixed pentru restaurarea completa a danturii, disponibile la Clinicile Dr. Leahu!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro