Criteriul National

De ce să investești într-un tablou electric metalic cu contrapanou?

De ce să investești într-un tablou electric metalic cu contrapanou?
septembrie 03
12:16 2020

tablou-metalic-cu-contrapanou

În cadrul unei instalații electrice, un tablou electric metalic este acea componentă responsabilă cu distribuția curentului. În plus, prin arhitectura sa și materialele din care este fabricat, el are și rolul de a proteja dispozitivele electrice ale instalației de acțiunea factorilor externi.

Sursa de curent a unui tablou electric determină și clasificarea acestuia într-una din următoarele trei categorii:

  • tablouri generale – panouri electrice care își iau energia direct de la rețeaua publică de curent;
  • tablouri principale – panouri electrice de legătură, care conectează panourile generale cu cele secundare;
  • tablouri secundare – panouri electrice care primesc energie de la cele principale și o distribuie consumatorilor finali prin cabluri, prize și alte elemente ale unei instalații electrice.

tablouc-600x600

Ce fel de tablouri electrice se potrivesc pentru uzul casnic?

Din punct de vedere al ergonomiei, cele mai potrivite tablouri electrice pentru uz casnic sunt cele cu dimensiuni standard, de 300×250 cm. Spre deosebire de un tablou electric pentru uz industrial, un tablou metalic 300×250 se instalează ușor și poate fi montat chiar și în spații mai modeste ca suprafață.

Tot în cadrul unei gospodării, tablourile metalice se pot folosi și pentru instalarea sistemelor de supraveghere video. Acestea sunt necesare mai ales proprietarilor de case care doresc să-și ia niște măsuri suplimentare de siguranță pentru ei și membrii familiilor lor.

Cele mai performante tablouri electrice de pe piață sunt cele dotate cu contrapanouri, niște plăci din metal pe care se montează un anumit număr de siguranțe. Un tablou electric cu contrapanou poate fi achiziționat din magazinul de specialitate Eldepo.ro și te scapă de grija suprasolicitării rețelei electrice, precum și de riscul de scurtcircuit. De asemenea, contrapanourile oferă și posibilitatea de montare a șinelor DIN.

Pentru a putea efectua o alegere în cunoștință de cauză, află mai multe informatii despre tablourile electrice cu contrapanou și descoperă toate avantajele acestui tip de panouri în comparație cu cele cărora le lipsește un astfel de accesoriu.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul