Criteriul National

De ce sa iti cumperi o locuinte de pe un site de licitatii?

De ce sa iti cumperi o locuinte de pe un site de licitatii?
februarie 23
12:49 2020

Cumpararea de bunuri imobiliare, este unul dintre cele mai importante momente din viata fiecarei persoane, iar achizitia de bunuri imobiliare este un vis, pentru a carui realizare te straduiesti uneori toata viata. 

In acelasi timp, una dintre cele mai populare zone in care oamenii cumpara cel mai ades locuinte in ultimii ani, este cea rezidentiala, care este in mod constant una dintre cele mai atractive zone in acest sens. 

In prezent, preturile la imobiliare au inceput sa creasca din nou, iar cererea de locuinte la Impont este in continua crestere. In tranzactiile imobiliare nu exista fleacuri, si prin urmare, agentii imobiliari nu recomanda sa te bazezi in aceasta chestiune doar pe forta ta proprie. In acelasi timp, clientii trebuie sa cunoasca metodele de baza ale fraudatorilor pe piata imobiliara, acest lucru contribuind la evitarea problemelor in viitor.

Cumpararea de spatii nerezidentiale pentru locuinte

Aceasta poate include, in special, cumpararea unui atelier, care este o premisa nerezidentiala, echipata cu o baie si un spatiu de lucru, care, datorita zgomotului, a luminii si a altor caracteristici, nu indeplineste cerintele unui apartament rezidential. De regula, un atelier este mai ieftin decat un apartament din aceeasi zona, putand utiliza un credit ipotecar pentru a-l achizitiona. In mod sigur, orice cumparator poate achizitiona acest tip de proprietate.

Cumpararea unui apartament care nu apartine vanzatorului sau a unui apartament cu obligatii

In ciuda pretentiilor vanzatorului, este posibil ca apartamentul sa nu fie in proprietatea lui privata. Acest fapt, insa, este destul de usor de verificat de agentia imobiliara Imopont, prin contactarea cadastrului imobiliar. 

Va fi mai rau daca apartamentul se dovedeste a nu fi in proprietatea vanzatorului, deoarece atunci vei depinde de opiniile actionarilor si de incapacitatea de a-ti inregistra apartamentul nou cumparat, fara permisiunea acestora.

In acest caz se va intocmi un contract de inchiriere pe termen lung sau nelimitat cu fostul proprietar al casei. Anularea contractului poate costa apoi cumparatorul sume importante de bani, deoarece legea poate rezilia contractul de inchiriere numai daca chiriasilor li se ofera locuinte similare in schimbul aceluiasi cost. 

Plata impozitului pe transfer de proprietate

Impozitul este platit intotdeauna, de catre vanzatorul sau. De multe ori se intampla ca atunci cand vinzi un imobil direct, fara participarea unei agentii imobiliare, vanzatorul sa nu il plateasca la timp (30 de zile de la data primirii notificarii fiscale), si ca urmare, impozitul este supus colectarii de la cumparatorul de bunuri imobiliare. 

Cumpararea unei case in care terenul de sub casa nu apartine proprietarilor casei

Aceasta este o schema preferata de unii escroci. Esenta acestui caz, este ca terenurile pe care au fost construite mai multe cladiri cu mai multe apartamente si penthouse-uri nu apartineau dezvoltatorului in momentul constructiei, ci municipalitatii, care, la randul ei, a vandut terenul unei companii. Noul proprietar al amplasamentului poate cere compensatii proprietarilor apartamentelor, pentru ca isi au proprietatea pe terenul sau.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul