Criteriul National

De ce sa mergi la Baile Herculane

De ce sa mergi la Baile Herculane
mai 19
08:38 2017

Statiunea Baile Herculane are o istorie care se intinde pe o durata de aproape doua mii de ani. Romanii au fost cei care, in timpul Imparataului Traian, in anul 102 d.h. au pus bazele statiunii. Preluat de la greci si dezvoltat apoi de catre romani, cultul balnear era un punct important al vietii artistocratiei. Numele statiunii balenare provine de la semizeul Hercules, fiul lui Zeus si al frumoasei muritoare Alecmena. Hercules, Heracles la greci si Hercule in limba romana, este eroul mitologic de o forta uimitoare si apare in mitologia romana si ca patron al izvoarelor termale. De asemeni, Hercule este un simbol al puterii si al echilibrului intre forta fizica (de unde si expresia „de o forta herculeana „) si cea spirituala.

Statiunea Baile Herculane

 

Romanii au construit aici, la Therme Herculi (ad aquas herculi sacras), temple, bai, monumente si statui, toate inchinate lui Hercules, lui Esculap si Hygeei, patronii sanatatii fizice si ai medicinei. Statiunea balneara Baile Herculane apare consemnata inca din anii 153 d.H. pe o tabula votiva din bai: „Zeilor si divinitatilor apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, trimisi ca delegati romani sa asiste la alegerea in calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, intorcandu-se nevatamati, au ridicat acest prinos de recunostinta”. In timpurile de glorie ale Imperiului Roman, statiunea de pe valea Cernei a fost un punct de atractie foarte important pentru aristrocatia Romei Antice. Puterilor vindecatoare ale apelor termale din valea Cernei li se acorda un statut aproape sacru de catre romanii sositi in Dacia. De aceea s-a format aici un adevarat cult balnear inchinat semizeului Hercules.

 

Dupa retragerea aureliana, sub presiunea invaziilor populatiilor migratoare, statiunea Baile Herculane a decazut mult in comparatie cu perioada stralucitoare dinvremea romana, desi pastrarea numelui ne arata, fara indoiala, ca apele termale au fost folosite in toata perioada urmatoare in scop terapeutic.

 

Ce boli se pot trata la baile herculane

 

O sa fiti uimiti, dar numarul afectiunilor care pot fi tratate si ameliorate la Baile Herculane este exrem de mare. Lista afectiunilor pentru care apele termale de la Herculane fac adevarate minuni este impresionanta: reumatism inflamator, reumatisme secundare infectioase, poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, reumatism degenerativ, afectiuni degenerative ale coloanei vertebrale, spondiloza cervicala, discopatii cervicale, spondiloze si discopatii dorsale, spondiloze si discopatii lombare, boli reumatismale inflamatoare sau degenerative, afectiuni post-traumatice, sold operat, aglodistrofie post-traumatica, artroze post-traumatice ale soldului si umarului, leziuni post-traumatice ale nervilor periferici, suferinte dupa leziuni la nivelul tendoanelor, tulburari circulatorii si trofice dupa fracturi care s-au vindecat, sechele post-traumatice vertebrale, dureri vertebrale de diverse cauze, mobilitate limitata, insuficienta vertebrala prin deficit sau dezechilibru muscular.

Curele interne cu apele de la minerale Baile Herculane si baile in apele binefacatoare mai trateaza afectiuni neurologice periferice (paralizii si pareze post-traumatice, polinevrite, sechele tardive dupa poliomielite), nevroza astenica, afectiuni oculare.

 

Ce se mai trateaza la herculane ?

 

Multe boli precum gastrite, duodenite, constipatii functionale, diaree cronice functionale, colite cronice, suferinte ale cailor biliare dupa hepatita cronica epidemica, hepatite cronice, hepatoze dupa intoxicatii, diskinezii biliare, sechelele dupa operatii, tulburari renale, cistopielite cronice, litiaza urinara, hipotensiune arteriala, boli dermatologice, hipofunctii tiroidiene, ovariene, hipofizare, testiculare, suprarenale, paratiroidiene, vaginite cronice, colpite si cervicite cronice,metroanexite cronice, parametrite si perimetrite cronice, pelviperitonite cronice, trichomoniaza genitala feminina, tulburari functionale menstruale, nevralgii pelviene, sindromul premenstrual, sterilitate cauzata de hipoplazie genitala moderata, cu tulburari hormonalemoderate.
Daca suferiti de obezitate, diabet zaharat de tip II, guta, ocronoza, reumatism alcaptonuric, de boli ale aparatului respirator: traheobronsite cronice, hipertrofie amigdaliana, sinuzite cronice, rinite cronice alergice si nealergice, faringite si laringite cronice, de dureri articulare dupa tratamente prelungite cu medicamente (antimalarice de sinteza, corticoterapie locala, chimioterapie, samd.), un sejur cu tratament la Baile Herculane v-ar face sa va simtiti mult mai bine.

 

 

Dupa cum ati vazut o cura de tratament si cazare Baile Herculane pot face minuni pentru sanatate, fiind o oaza de relaxare. Chiar daca nu suferiti de vreo afectiune, un sejur la Herculane va poate remonta. Viata de zi cu zi este din ce in ce mai stresanta si cu totii avem nevoie de perioade de destindere.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro