Criteriul National

De ce să-ți cumperi un apartament în sectorul 3?

De ce să-ți cumperi un apartament în sectorul 3?
iunie 27
13:55 2018

Dacă te-ai gândit să-ți cumperi un apartament nou în capitală, probabil te-ai gândit foarte mult la ce zonă ar trebui să alegi și care îți oferă mai multe beneficii? Ei bine, dacă nu știai deja, sectorul 3 este sectorul cu cei mai mulți bucureșteni și totodată printre cele mai cerute zone de pe piața imobiliară din București. Aici găsești foarte multe apartamente noi 3 camere sector 3 la prețuri accesibile! Dar, mai întâi de toate, hai să-ți dovedim că sectorul 3 reprezintă cea mai bună alegere!

Informații generale

Sectorul 3 se întinde din centrul Capitalei, din zona Piața Universității, până la marginea estică a Bucureștiului având astfel o suprafață de 34 km pătrați. Este cel mai populat dintre toate sectoarele capitalei și are o populație de 342 mii de persoane conform recensământului din 2011.

poza Bucuresti

De asemenea, sectorul 3 găzduiește una dintre cele mai importante zone cultural- istorice ale orașului, Centrul Istoric al Bucureștiului și cuprinde astfel o serie de clădiri importante considerate monumente istorice. De aici s-a ridicat vechiul București, începând cu secolul al XVI-lea, în jurul Curții Domnești.

Când spunem Curtea Domnească ne referim la un adevărat magnet pentru marea boierime din acea vreme, pentru negustori și meseriași. Străzile din zonă păstrează denumirile vechilor grupuri de meseriași care locuiau acolo.

Elemente istorice importante din Sectorul 3

Piața Universității

Pe locul unde se află Piața Universității de astăzi, adică la granița dintre Sectorul 3 și Sectorul 1 se găsea Mănăstirea Sfântul Sava. Aceasta este considerată un locaș de cult foarte important deoarece marchează începutul învățământului național.

În timpul lui Constantin Brâncoveanu se pare că în acest loc exista o școală cu caracter general. În secolul al XVIII-lea, această școală va deveni Academia Domnească. La sfârșitul celui de-al doilea război mondial, în 1918, Gheorghe Lazăr pune bazale învățământului românesc și înființează Universitatea București.

poza bucuresti vechi

Biserica rusă

În anul 1905, la inițiativa ambasadorului rus în România a început construcția Bisericii Ruse. Aceasta este realizată în stil rusesc, fiind opera arhitectului Preobrajenschi. Pictura acestei Biserici este impresionantă deoarece ocupă o suprafață de peste 1000 mp și este realizată de un pictor celebru al vremurilor, de pictorul Vasilev. Această biserică a fost sfințită în 1909 și încă din perioada interbelică era considerată Paraclisul Universității, mai fiind numită și biserica studenților.

Biserica rusă

Palatul Șuțu

Acesta a fost construit în preajma anilor 1833-1835 și a avut la bază proiectele a doi arhitecți vienezi Johann Veit și Conrad Scwink. Acesta a fost ridicat ca omagiu pentru marele postelnic Costache Grigore Șuțu, iar aspectul interior poartă amprenta anilor 1862 și e creat de Karl Storck. În a doua jumătate a secolului al XIX-lea, acest palat a fost unul dintre cele mai frecventate locuri de recepții din București, iar din 1956 a devenit Muzeul Municipiului București.Palatul Șuțu

Banca Națională a României

Banca Națională a României a fost concepută de arhitecții francezi Cassien Bernard și Albert Galleron în anul 1883. În locul actualei bănci a fost unul dintre cele mai cunoscute hanuri bucureștene, hanul Șerban Vodă. Acesta a ajuns cu greu până în anul 1883 după ce a trecut prin multe incendii și cutremure, iar după a fost dărâmat pentru a se construi banca.

Banca Națională a României

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu