Criteriul National

De ce să-ți cumperi un apartament în sectorul 3?

De ce să-ți cumperi un apartament în sectorul 3?
iunie 27
13:55 2018

Dacă te-ai gândit să-ți cumperi un apartament nou în capitală, probabil te-ai gândit foarte mult la ce zonă ar trebui să alegi și care îți oferă mai multe beneficii? Ei bine, dacă nu știai deja, sectorul 3 este sectorul cu cei mai mulți bucureșteni și totodată printre cele mai cerute zone de pe piața imobiliară din București. Aici găsești foarte multe apartamente noi 3 camere sector 3 la prețuri accesibile! Dar, mai întâi de toate, hai să-ți dovedim că sectorul 3 reprezintă cea mai bună alegere!

Informații generale

Sectorul 3 se întinde din centrul Capitalei, din zona Piața Universității, până la marginea estică a Bucureștiului având astfel o suprafață de 34 km pătrați. Este cel mai populat dintre toate sectoarele capitalei și are o populație de 342 mii de persoane conform recensământului din 2011.

poza Bucuresti

De asemenea, sectorul 3 găzduiește una dintre cele mai importante zone cultural- istorice ale orașului, Centrul Istoric al Bucureștiului și cuprinde astfel o serie de clădiri importante considerate monumente istorice. De aici s-a ridicat vechiul București, începând cu secolul al XVI-lea, în jurul Curții Domnești.

Când spunem Curtea Domnească ne referim la un adevărat magnet pentru marea boierime din acea vreme, pentru negustori și meseriași. Străzile din zonă păstrează denumirile vechilor grupuri de meseriași care locuiau acolo.

Elemente istorice importante din Sectorul 3

Piața Universității

Pe locul unde se află Piața Universității de astăzi, adică la granița dintre Sectorul 3 și Sectorul 1 se găsea Mănăstirea Sfântul Sava. Aceasta este considerată un locaș de cult foarte important deoarece marchează începutul învățământului național.

În timpul lui Constantin Brâncoveanu se pare că în acest loc exista o școală cu caracter general. În secolul al XVIII-lea, această școală va deveni Academia Domnească. La sfârșitul celui de-al doilea război mondial, în 1918, Gheorghe Lazăr pune bazale învățământului românesc și înființează Universitatea București.

poza bucuresti vechi

Biserica rusă

În anul 1905, la inițiativa ambasadorului rus în România a început construcția Bisericii Ruse. Aceasta este realizată în stil rusesc, fiind opera arhitectului Preobrajenschi. Pictura acestei Biserici este impresionantă deoarece ocupă o suprafață de peste 1000 mp și este realizată de un pictor celebru al vremurilor, de pictorul Vasilev. Această biserică a fost sfințită în 1909 și încă din perioada interbelică era considerată Paraclisul Universității, mai fiind numită și biserica studenților.

Biserica rusă

Palatul Șuțu

Acesta a fost construit în preajma anilor 1833-1835 și a avut la bază proiectele a doi arhitecți vienezi Johann Veit și Conrad Scwink. Acesta a fost ridicat ca omagiu pentru marele postelnic Costache Grigore Șuțu, iar aspectul interior poartă amprenta anilor 1862 și e creat de Karl Storck. În a doua jumătate a secolului al XIX-lea, acest palat a fost unul dintre cele mai frecventate locuri de recepții din București, iar din 1956 a devenit Muzeul Municipiului București.Palatul Șuțu

Banca Națională a României

Banca Națională a României a fost concepută de arhitecții francezi Cassien Bernard și Albert Galleron în anul 1883. În locul actualei bănci a fost unul dintre cele mai cunoscute hanuri bucureștene, hanul Șerban Vodă. Acesta a ajuns cu greu până în anul 1883 după ce a trecut prin multe incendii și cutremure, iar după a fost dărâmat pentru a se construi banca.

Banca Națională a României

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul