Criteriul National

De ce sa-ti iei o masina de spalat cu uscator? Cateva motive

De ce sa-ti iei o masina de spalat cu uscator? Cateva motive
mai 14
13:44 2019

O mașină de spălat cu uscător este un aparat electrocasnic care înglobează atât funcțiile unei mașini de spălat cât și ale unui uscător de rufe. La finalul anilor 40 ai secolului trecut a apărut pentru prima dată această combinație 2 în 1 pentru spălarea și uscarea rufelor. Abia în anii 80, însă, a început să fie apreciată la adevărata ei valoare, însă.

 

O mașină de spălat cu uscător este un electrocasnic foarte util, mai ales când ai probleme de spațiu, în plus, costă mai puțin decât o mașină de spălat rufe și un uscător de rufe cumpărate separat.

 

Eficiența unei mașini de spălat cu uscător depinde de brand-ul fabricantului și de funcțiile acesteia. Principalele probleme ale acestui hibrid mașină de spălat-uscător sunt, în general, la partea de uscare, rezultatele nefiind la fel de spectaculoase ca la un uscător de rufe de sine stătător.

Avantaje si dezavantaje

De ce să-ți iei o mașină de spălat cu uscător? Așa cum am zis, ajută la economia de spațiu, ocupând mai puțin loc decât cele două electrocasnice pe care le înlocuiește luate la un loc. În plus, repetăm, prețul este mai accesibil decât dacă ai cumpăra cele două aparate electrocasnice împreună. Alt motiv? Poate nu ai spațiu suficient unde să întinzi rufele la uscat. Totuși, ține cont că la o mașină de spălat cu uscător poți usca doar 2/3 din încărcătura de rufe pe care ai spălat-o. Adică nu va intra în uscător aceeași cantitate de rufe pe care ai avut-o în mașina de spălat.

 

Un alt moment în care o mașină de spălat cu uscător îți poate veni în ajutor este atunci când vrei neapărat să îmbraci un anumit obiect vestimentar, dar nu ai timp să aștepți să se usuce în mod clasic, pe sârmă. Sau atunci când nu ai „o garderobă” bogată. Bebelușul tău are puține pijamale sau body-uri? Mașina de spălat cu uscător îți permite refolosirea acestora mult mai des.

 

Vara, hainele se usucă destul de rapid pe sârmă. În anotimpurile reci, însă, nu prea. Un nou motiv să mizezi pe mașina de spălat cu uscător. Mai ales dacă nu îți dorești umezeală în casă pentru a usca rufele la căldura caloriferelor.

 

Ce capacitate să aibă mașina ta de spălat cu uscător? Depinde de cât de numeroasă e familia pe care o deservește. Dacă trăiești singur, nu-ți trebuie un model mai mare de 5 kg. Dacă sunteți patru persoane în casă, însă, nu ezita să alegi un model de capacitate mare, de 9 kg sau mai mult.

 

Nu-ți face griji nici cu zgomotul. Fabricanții de electrocasnice au găsit metode pentru a fabrica mașini de spălat cu uscător tot mai silențioase. Sisteme anti-vibrații, izolare fonică, motoare cu inducție… atâtea caracteristici care reduc zgomotul.

 

Nu trebuie să te panichezi nici cu privire la consumul de energie electrică. În ultimii 10 ani, fabricanții de mașini de spălat cu uscător rufe au reușit să reducă consumul de apă și electricitate cu până la 35%. Tehnologia tot mai avansată ne va permite în câțiva ani progrese și mai mari.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei