Criteriul National

De ce sa-ti iei o masina de spalat cu uscator? Cateva motive

De ce sa-ti iei o masina de spalat cu uscator? Cateva motive
mai 14
13:44 2019

O mașină de spălat cu uscător este un aparat electrocasnic care înglobează atât funcțiile unei mașini de spălat cât și ale unui uscător de rufe. La finalul anilor 40 ai secolului trecut a apărut pentru prima dată această combinație 2 în 1 pentru spălarea și uscarea rufelor. Abia în anii 80, însă, a început să fie apreciată la adevărata ei valoare, însă.

 

O mașină de spălat cu uscător este un electrocasnic foarte util, mai ales când ai probleme de spațiu, în plus, costă mai puțin decât o mașină de spălat rufe și un uscător de rufe cumpărate separat.

 

Eficiența unei mașini de spălat cu uscător depinde de brand-ul fabricantului și de funcțiile acesteia. Principalele probleme ale acestui hibrid mașină de spălat-uscător sunt, în general, la partea de uscare, rezultatele nefiind la fel de spectaculoase ca la un uscător de rufe de sine stătător.

Avantaje si dezavantaje

De ce să-ți iei o mașină de spălat cu uscător? Așa cum am zis, ajută la economia de spațiu, ocupând mai puțin loc decât cele două electrocasnice pe care le înlocuiește luate la un loc. În plus, repetăm, prețul este mai accesibil decât dacă ai cumpăra cele două aparate electrocasnice împreună. Alt motiv? Poate nu ai spațiu suficient unde să întinzi rufele la uscat. Totuși, ține cont că la o mașină de spălat cu uscător poți usca doar 2/3 din încărcătura de rufe pe care ai spălat-o. Adică nu va intra în uscător aceeași cantitate de rufe pe care ai avut-o în mașina de spălat.

 

Un alt moment în care o mașină de spălat cu uscător îți poate veni în ajutor este atunci când vrei neapărat să îmbraci un anumit obiect vestimentar, dar nu ai timp să aștepți să se usuce în mod clasic, pe sârmă. Sau atunci când nu ai „o garderobă” bogată. Bebelușul tău are puține pijamale sau body-uri? Mașina de spălat cu uscător îți permite refolosirea acestora mult mai des.

 

Vara, hainele se usucă destul de rapid pe sârmă. În anotimpurile reci, însă, nu prea. Un nou motiv să mizezi pe mașina de spălat cu uscător. Mai ales dacă nu îți dorești umezeală în casă pentru a usca rufele la căldura caloriferelor.

 

Ce capacitate să aibă mașina ta de spălat cu uscător? Depinde de cât de numeroasă e familia pe care o deservește. Dacă trăiești singur, nu-ți trebuie un model mai mare de 5 kg. Dacă sunteți patru persoane în casă, însă, nu ezita să alegi un model de capacitate mare, de 9 kg sau mai mult.

 

Nu-ți face griji nici cu zgomotul. Fabricanții de electrocasnice au găsit metode pentru a fabrica mașini de spălat cu uscător tot mai silențioase. Sisteme anti-vibrații, izolare fonică, motoare cu inducție… atâtea caracteristici care reduc zgomotul.

 

Nu trebuie să te panichezi nici cu privire la consumul de energie electrică. În ultimii 10 ani, fabricanții de mașini de spălat cu uscător rufe au reușit să reducă consumul de apă și electricitate cu până la 35%. Tehnologia tot mai avansată ne va permite în câțiva ani progrese și mai mari.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei