Criteriul National

De ce sa tii cont la alegerea corpurilor de iluminat?

De ce sa tii cont la alegerea corpurilor de iluminat?
noiembrie 06
11:57 2017

Societatea in care traim se bazeaza pe electricitate. Electricitatea este, fara doar si poate, unul dintre factorii care au ajutat la dezvoltarea extrem de rapida din toate domeniile. Pe langa faptul ca aceasta genereaza energie pentru aproape toate dispozitivele pe care le folosim, electricitatea ofera si lumina. Daca la inceput lumina era generata de un simplu bec incandescent, astazi exista sute sau chiar mii de variante prin care o putem obtine, iar scopul a incetat de mult sa fie doar cel practic. Corpurile de iluminat sunt elemente estetice care pot imbunatati intr-un mod decisiv aspectul unei incaperi, asadar, este important sa stii cum alegi corpuri de iluminat perfecte pentru casa ta.

Care sunt principalele criterii care decid achizitia corpurilor de iluminat de interior?

In primul rand, trebuie sa ai in vedere ca produsele pe care le cumperi sa fie utile, sa functioneze corect si sa arate bine. Sunt detalii care contureaza o achizitie corecta si care lasa loc altor detalii marunte, dar totusi la fel de importante:

  • Tipul corpului de iluminat. Exista corpuri de iluminat de perete, de tavan sau independente, care pot sa stea pe podea sau pe noptiera. In functie de modul in care sunt montate, acestea pot decide naturaletea cu care ofera lumina, puterea si evident, partea estetica. In principiu, cel mai mare impact il au corpurile independente, care intra automat in campul vizual al celor care intra in incapere. Aplicele de perete sau candelabrele nu trebuie neglijate nici ele.
  • Incaperea pentru care este achizitionat corpul. Estetica corpurilor de iluminat de bucatarie este total diferita de cea a celor de dormitor sau de baie. Tocmai de aceea, trebuie sa iei in considerare acest aspect. Cele mai spectaculoase corpuri sunt cele pentru living, unde inspiratia este la ea acasa, insa poti gasi o multime de solutii interesante si pentru alte camere.
  • Scopul pe care il are lumina. De multe ori, lustrele, veiozele sau aplicele au strict un rol estetic, insa acestea pot sa imbine utilul cu placutul. Este bine sa stabilesti scopul pentru care cumperi un corp de iluminat si sa stabilesti zonele de interes in care va fi montat. Exista solutii speciale pentru citit, becuri ideale pentru spatiul de gatit sau de luat masa si iluminatoare pentru dressing.
  • Modul de functionare. Atunci cand ne referim la modul de functionare, ne referim, de fapt, la sursa de iluminare a corpului. Aceasta poate sa fie un simplu bec incandescent sau poate sa fie un bec LED. Exista chiar si becuri smart, care asigura un confort mic de energie si au o durata de viata foarte mare, in comparatie cu cea a becurilor clasice.
  • Materialele din care este realizat corpul. Varietatea este una uriasa. Exista corpuri de iluminat din metal, din plastic, din lemn sau chiar din materiale inedite, cum ar fi hartia. Fara doar si poate numarul modelelor este unul coplesitor si te va duce intr-o stare de nehotarare greu de evitat, insa daca acorzi atentie fiecarui detaliu, sansele de a gasi o solutie corecta pentru  tine sunt foarte mari.

Achizitia unor corpuri de iluminat pentru interior nu este o misiune usoara. Daca reusesti sa tii cont de elemente precum culorile peretilor, modul in care este mobilata incaperea pentru care se achizitioneaza corpul de iluminat si toate criteriile de mai sus, ai toate sansele sa faci achizitii inteligente.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro