Criteriul National

De ce sa tii cont la alegerea corpurilor de iluminat?

De ce sa tii cont la alegerea corpurilor de iluminat?
noiembrie 06
11:57 2017

Societatea in care traim se bazeaza pe electricitate. Electricitatea este, fara doar si poate, unul dintre factorii care au ajutat la dezvoltarea extrem de rapida din toate domeniile. Pe langa faptul ca aceasta genereaza energie pentru aproape toate dispozitivele pe care le folosim, electricitatea ofera si lumina. Daca la inceput lumina era generata de un simplu bec incandescent, astazi exista sute sau chiar mii de variante prin care o putem obtine, iar scopul a incetat de mult sa fie doar cel practic. Corpurile de iluminat sunt elemente estetice care pot imbunatati intr-un mod decisiv aspectul unei incaperi, asadar, este important sa stii cum alegi corpuri de iluminat perfecte pentru casa ta.

Care sunt principalele criterii care decid achizitia corpurilor de iluminat de interior?

In primul rand, trebuie sa ai in vedere ca produsele pe care le cumperi sa fie utile, sa functioneze corect si sa arate bine. Sunt detalii care contureaza o achizitie corecta si care lasa loc altor detalii marunte, dar totusi la fel de importante:

  • Tipul corpului de iluminat. Exista corpuri de iluminat de perete, de tavan sau independente, care pot sa stea pe podea sau pe noptiera. In functie de modul in care sunt montate, acestea pot decide naturaletea cu care ofera lumina, puterea si evident, partea estetica. In principiu, cel mai mare impact il au corpurile independente, care intra automat in campul vizual al celor care intra in incapere. Aplicele de perete sau candelabrele nu trebuie neglijate nici ele.
  • Incaperea pentru care este achizitionat corpul. Estetica corpurilor de iluminat de bucatarie este total diferita de cea a celor de dormitor sau de baie. Tocmai de aceea, trebuie sa iei in considerare acest aspect. Cele mai spectaculoase corpuri sunt cele pentru living, unde inspiratia este la ea acasa, insa poti gasi o multime de solutii interesante si pentru alte camere.
  • Scopul pe care il are lumina. De multe ori, lustrele, veiozele sau aplicele au strict un rol estetic, insa acestea pot sa imbine utilul cu placutul. Este bine sa stabilesti scopul pentru care cumperi un corp de iluminat si sa stabilesti zonele de interes in care va fi montat. Exista solutii speciale pentru citit, becuri ideale pentru spatiul de gatit sau de luat masa si iluminatoare pentru dressing.
  • Modul de functionare. Atunci cand ne referim la modul de functionare, ne referim, de fapt, la sursa de iluminare a corpului. Aceasta poate sa fie un simplu bec incandescent sau poate sa fie un bec LED. Exista chiar si becuri smart, care asigura un confort mic de energie si au o durata de viata foarte mare, in comparatie cu cea a becurilor clasice.
  • Materialele din care este realizat corpul. Varietatea este una uriasa. Exista corpuri de iluminat din metal, din plastic, din lemn sau chiar din materiale inedite, cum ar fi hartia. Fara doar si poate numarul modelelor este unul coplesitor si te va duce intr-o stare de nehotarare greu de evitat, insa daca acorzi atentie fiecarui detaliu, sansele de a gasi o solutie corecta pentru  tine sunt foarte mari.

Achizitia unor corpuri de iluminat pentru interior nu este o misiune usoara. Daca reusesti sa tii cont de elemente precum culorile peretilor, modul in care este mobilata incaperea pentru care se achizitioneaza corpul de iluminat si toate criteriile de mai sus, ai toate sansele sa faci achizitii inteligente.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo