Criteriul National

De ce se recomanda erbicidul Pantera pentru indepartarea buruienilor din culturi?

De ce se recomanda erbicidul Pantera pentru indepartarea buruienilor din culturi?
aprilie 22
13:08 2021

Eliminarea buruienilor este o preocupare majora a agricultorilor. Oriunde isi fac aparitia buruienile, trebuie luate rapid masuri pentru ca plantele de cultura sa nu fie sufocate.

 

Folosind Pentera erbicid nu vei avea surpriza neplacuta sa constati ca sunt afectate si florile preferate sau legumele pe care vrei de fapt sa le protejezi.

 

Sfaturi pentru aplicarea de Pantera erbicid

 

Pentru culturile de mari dimensiuni, indepartarea burienilor cu ajutorul plivitului nu este o varianta la indemana. Va trebui sa apelezi la aplicarea unui erbicid care sa elimine buruienile nedorite, sa fie compatibil cu alte substante si sa fie rezistent la ploaie.

 

Specialistii recomanda Pantera erbicid deoarece are efecte rapide, este absorbit de catre frunzele buruienilor si se transloca in intreaga planta. Substanta activa se acumuleaza in punctele de crestere, unde blocheaza sinteza normala a lipidelor, ducand la moartea plantei.

 

Cunoasterea si intelegerea modului de actiune al fiecarui erbicid este un pas important in selectarea tipului de produs adecvat pentru fiecare cultura, diagnosticarea leziunilor erbicide si proiectarea unui program de eliminare cu succes a buruienilor din cultura ta. Este de preferat sa folosesti un erbicid Pantera deoarece actiunea este concentrata pe disturgerea plantelor nedorite, fara a exista situatii in care acestea sa devina rezistente.

 

Dependenta excesiva de un singur ingredient activ erbicid sau un anumit mod de actiune, pot exercita o presiune puternica de selectie asupra unei populatii de buruieni si poate determina adaptarea pentru plantele rezistente. In timp, indivizii rezistenti se vor inmulti si vor deveni buruienile dominante in camp, fiind evident faptul ca erbicidele nu mai sunt eficiente pentru combatera buruienilor. Simpla variatie a ingredientelor active erbicide nu este suficienta pentru a preveni dezvoltarea buruienilor rezistente la erbicide.

 

Citeste intotdeauna eticheta fiecarui produs pentru a determina modul de actiune si cele mai bune practici de gestionare a buruienilor, astfel incat sa ai certitudinea ca vei proteja in acelasi timp culturile. Acesta este garantat atunci cand vei folosi un erbicid Pantera. Efectul deplin este obtinut la 14-21 de zile de la aplicare. Performantele erbicidului Pantera nu sunt afectate de ploi, cu singura conditie ca acestea sa survina dupa uscarea produsului pe plante.

 

Multe substante pentru eliminarea buruienilor contin un tip de erbicid post-emergent cum ar fi ingredientul activ glifosat, care nu face diferenta intre buruieni si plantele de cultura. Acest tip de erbicid ucide pur si simplu plantele cu care intra in contact. Chiar daca erbicidul pe care il folosesti nu ucide imediat si plantele de cultura, o pulverizare excesiva poate ajunge la frunzele acestora, provocand pete, crestere scazuta, tulpini care se usuca in timp sau plante bolnave. Este un motiv in plus pentru care trebuie sa folosesti Pantera erbicid. Acesta va actiona doar pentru eliminarea buruienilor, in timp ce restul plantelor pe care le doresti cat mai mari si mai sanatoase, vor ramane neatinse.

 

Pentru a preveni problemele cu afectarea plantelor bune atunci cand doresti eliminarea buruienilor, foloseste un erbicid Pantera si respecta urmatoarele recomandari.

 

Sfaturi pentru aplicarea eficienta de erbicid

 

  • Creeaza o zona de pulverizare unidirectionala, utilizand dispozitive speciale, care nu permit imprastierea substantei pe plantele din jur. Asaza varful dispozitivului de pulverizare peste buruiana si aplica erbicidul direct in varful acesteia. Pentru a pulveriza un grup mai mare de buruieni, foloseste un carton sau alta aparatoare, care va proteja plantele din zona de efectul erbicidului.
  • Daca exista buruieni solitare in mijlocul culturii tale, stropeste cu erbicid cu ajutorul unei bucati de plastic ce are o mica taietura. Asaza folia de plastic peste plante si trage buruiana prin taietura. Stropeste buruiana cu erbicid Pantera. Dupa uscarea acestuia poti indeparta folia de plastic.
  • Buruienile de pe marginea culturilor de plante pot fi eliminate prin culcarea lor la sol si ancorarea cu dispozitive speciale in forma de U. La final stropeste buruiana cu erbicid Pantera.
  • Poti trata o buruiana aplicand erbicid cu o pensula speciala. Va trebui sa dai dovada de multa atentie, pentru a nu stropi solul si plantele din jur.

 

 

Poti utiliza cu succes Pantera ca erbicid floarea soarelui, dar si pentru alte culturi de plante si legume. Pentru mai multe detalii apeleaza la specialistii de la Regal Fermierul.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Florin F

Florin F

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul