Criteriul National

De ce sprijinim diverse acţiuni civice şi descurajăm abuzuri şi comportamente agresive ale unor indivizi? Partea Întâi

De ce sprijinim diverse acţiuni civice şi descurajăm abuzuri şi comportamente agresive ale unor indivizi? Partea Întâi
martie 11
17:35 2016

true Înainte să vă informăm în ce fel ziarul independent de opinie şi atitudine Criteriul Naţional a sprijinit până acum diverse acţiuni civice şi a contribuit la descurajarea comportamentelor agresive ale unor indivizi ,considerăm oportun să vă reamintim faptul că siguranţa dumneavoastră,a copiilor, a familiei cât şi a celor dragi dumneavoastră este mai presus decât orice.

 De ce vă atragem atenţia pentru o astfel de situaţie ?

Întodeauna atunci când a fost comisă o crimă în anumite locuri, chiar atunci cu toţii ne pare atât de rău că nu am luat atitudinea care ar fi putut să prevină o astfel de situaţie , iar apoi, toată viaţa avem conştiiinţa care ne mustră  şi nu ne lasă în pace… Ca atare,noi-întreg colectivul redacţional- considerăm că în loc să trăim toată viaţa cu probleme de conştiinţă, putem să luăm atitudine pentru a descuraja acest tip de comportament agresiv efectuat de către 2-3 indivizi despre care vă vom aminti .

Avem datoria de a face acest lucru acum, deoarece tăcerea reprezintă fără dor şi poate o încuviinţare, practic acceptarea în stand-by şi cu titudinea de non-combat faţă de toate comportamentele agresive, denaturate şi isterice ale unora şi altora din societate!

12825541_504384893086291_207193242_n

În acest context, dacă sunteţi părinţi şi aveţi acea responsabilitate, vă putem informa că de multe ori, agresiunile asupra unor copii , adolescenţi , doamne , domnişoare şi care până la final s-au soldat cu moartea tragică a victimelor ,ar fi putut fi evitate dacă cetăţenii ar fi avut o anumită cultură civică şi ar fi luat atitudine la momentul respectiv.

Din păcate, într-un oraş în care copiii cât şi cei dragi dumneavoastră devin victime la tot pasul a unor situaţii despre care vom aminti în acest articol cât şi în alte trei documente ce vor urma dupa aceasta ,cei care au curajul să ia atitudine sunt marginalizaţi şi sunt desconsideraţi,aruncânduli-se cu noroi …

omerta

 

În tot acest timp, asa cum puteţi observa şi vedea în societate dar şi în acest articol, agresorii sunt ţinuti la locul unde se comit ceea ce noi considerăm ca fiind nişte fapte grave.Iar, invariabil, societatea nu reacţionează prompt, iar factorii de decizie sunt singura alternativă îm acest hăţiş.Totodată, laşitatea este poate viciul cel mai răspândit în cecurile sociale de către cei care, în loc de a putea preveni şi a reuşi să stopeze unele situaţii despre care vi le vom aminti.

De fapt, recent v-am relatat un caz de o gravitate ieşită din comun petrecut într-un spaţiu în care ar fi trebuit să se fi rezolvat şi luat atitudinea corespunzătoare, mai mult decât atât făptaşul, pe durata cercetării de către organele abilitate,nu ar fi trebuit să-l primească în locul respectiv! Din cauza aceasta, pentru a putea evita ca alţii să cadă victime unor situaţii despre care v-am amintit-o, am decis să atragem atenţia încă de la începutul acestui articol.

Din principiu, deoarece considerăm că siguranţa dumneavostră şi a celor dragi şi apropiaţi este mai importantă decât interesul unor grupuri care au demonstrat că scopul pe care doresc să- l atingă profitând de o anumită conjunctură este mai presus decât siguranţa dumneavoastră copii familia şi a celor dragi… Din acest punct de vedere cât şi din alte zeci de motive, am considerat necesar şi oportun că ziarul nostru are obligaţie de a vă informa în ce loc se întâmplă astfel de „anormalităţi ” care vă poate pune atât dumneavostră cât şi copii şi cei dragi dumneavoastră viaţa în pericol!

Până atunci, să nu credeţi că astfel de lucruri se întâmplă la marginea oraşul sau la colţul străzii… Dimpotrivă se petrec ,din nefericire într-un loc în care până acum mergeaţi cu mare plăcere împreună cu familia ,copii etc . Din cauza aceasta,ziarul nostru independent de opinie şi atitudine a simţit obligat să vă informăm şi totodată să vă atragem atenţia faţă de faptul că siguranţa dumneavoastră, a copiilor, a familiei cât şi a celor dragi dumneavoastră este mai presus decat orice!

2

Nu solicităm decât aducerea unei anumite stări de normalitate şi nu dorim să auzim zornăit de cătuşe, deoarece , chiar dacă aceste lucruri s-ar impune, noi ne considerăm oameni cu simţul realităţii şi al milei creştine!

Şi pe final, aş dori să  avem cu toţii datoria civică de a descuraja abuzurile şi comportamentele inadecvate şi agresive ale unor indivizi certaţi cu bunul simţ, morala sau chiar cu propria lor personalitate aflată într-un proces de perpetuă schimbare şi veşnică nemulţumire,iritare faţă de oameni, faţă de sine…

Cu speranţa că v-am descris într-o manieră clară şi elocventă, vă mulţumim pentru atenţie şi vă asigurăm că vom continua, aşa cum este indicat să prezentăm şi să luăm atitudine civică, cu decenţă şi diplomaţie, neuitând de faptul că numai organele abilitate ale statului pot stabili cu justeţe şi totodată pot face cu adevărat lumină în acest caz!

 

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

Sursa foto : verescus.blogspot.com,www.geocaching.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo