Criteriul National

De ce sughițam?Care sunt remediile?

De ce sughițam?Care sunt remediile?
martie 21
16:00 2020

Poate că ți se întâmplă uneori să încep să sughiți din senin și parcă nu te mai poți opri. Cei din jurul tău încearcă să te sperie sau îți spun să bei un pahar cu apă ca să îți poți opri sughițul. Uneori poate fi chiar amuzant să auzi pe cineva sub dicționar poate fi chiar și deranjanți dacă ți se întâmplă ție și nu te poți opri. Uneori nici apa și nici o sperietură nu te poate ajuta să scapi de sughiț altădată trece de la sine dacă îl ignori.

Cine este vinovat de apariția sughițului?

Unii spun că inima este responsabilă de adopția sughițului, acest lucru fiind fals pentru că de fapt stomacul este cel care declanșează sughițatul. Dacă stomacul este iritat poate porni sughițul, această reacție a lui este de fapt o metodă de apărare împotriva unei factori nociv. Din ce cauză poți irita stomacul? Dacă mănânci prea rapid mai multe alimente consumi foarte mult alcool, fumez, înghiți o mare cantitate de aer, sau te duci brusc de la un aliment/ băutură fierbinte la unul rece.

Rareori psihicul este vinovat de declanșarea sughițului atunci când este stresat poți începe să sughiți iar singura modalitate de a te opri este eliberarea de stres sau somnul.

Dacă sughițul presă stă foarte mult timp cum ar fi mai multe zile sau chiar o lună, pot apărea probleme și ar fi nevoie să te adresezi medicului.  Acest fapt este foarte rar Dar cazurile care au existat au acuzat lipsă de somn, pierderea în greutate și epuizare.

Un caz izolat de sughiț aduse chiar la tumoare cerebrală. Un britanic de 26 de ani care nu se putut opri din sughiț timp de mai mult de patru ani a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală.

Cum oprești sughițul?

Așa cum spuneam mai sus dacă îl ignori sughitul trece în câteva minute. Dacă ți se pare că sughițul tău Te deranjează atât pe tine cât și pe cei din jur poți aplica Metodele tradiționale pentru al opri. O sperietură pe măsură, să îți ții respirația timp de 1 minue, sau să bei repede un pahar cu apă sau sunt câteva dintre modalitățile încercate de a  opri sughițul de asemenea poți încerca să mesteci o felie de lămâie. Citesti si alte articole interesante pe linkweb.ro

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AbcSeo

AbcSeo

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul