Criteriul National

De ce sunt serviciile SEO importante in 2019?

De ce sunt serviciile SEO importante in 2019?
aprilie 17
15:17 2019

Probabil ca ai tot auzit vorbindu-se despre SEO in ultima vreme. Este, intr-adevar, un fenomen care a luat amploare in ultimii ani. Daca ai o afacere si recent ai decis sa o promovezi si in mediul online, probabil ca ai intalnit termenul de SEO de mai multe ori. Daca inca nu l-ai intalnit si este prima data, haide sa aflam impreuna la ce se refera si cum ti-ar putea ajuta afacerea.

Ce este SEO?

SEO se refera la un set de reguli si moduri in care iti poti optimiza site-ul astfel incat sa cresti numarul vizitatorilor de pe site, numarul clientilor si, bineinteles, sa iti cresti pozitia in motoarele de cautare. Aceasta este, bineinteles, o definitie generala, pentru ca acest fenomen implica mult mai mult de atat. Ce trebuie tu sa stii, insa, este ca SEO a fost facut pentru a ajuta afacerile din mediul online sa creasca.

In termeni mai concreti, SEO imbunatateste calitatea site-ului tau si experienta pe care o au vizitatorii. Aceste influente pe care le are SEO asupra site-ului tau influenteaza clasamentul Google si te ajuta sa cresti. Trebuie sa stii ca SEO nu consta intr-o activitate de moment. Daca faci o luna SEO, nu te va ajuta sa iti cresti afacerea. Este ceva de care trebuie sa te ocupi constant.

Pozitiile sunt atribuite de algoritmii de clasificare a motoarelor de cautare, care verifica un numar de factori inainte de a-i declara relevanti sau irelevanti. Asadar, o data ce vor aparea schimbari negative in ceea ce priveste vizitele de pe site-ul tau, Google va lua in considerare acest factor. Tocmai de aceea SEO presupune o munca permanenta.

Poti face SEO de unul singur? Bineinteles ca poti! Totusi, tinand cont de faptul ca este o munca minutioasa la inceput, dar care se intinde pe o perioada de timp nedeterminata, cea mai buna decizie pentru tine ar fi sa apelezi la o agentie SEO. Ei vor sti exact ce sa faca pentru a-ti ajuta afacerea sa creasca.

Daca totusi vrei sa faci aceasta treaba de unul singur, iti vom prezenta cateva etape prin care ar trebui sa treci pentru a-ti imbunatati calitatea site-ului.

1. SEO tehnic

Aceasta etapa se refera la setarile care fac ca crawlerele site-ului web sa acceseze cu usurinta continutul de pe site, pentru o mai buna evaluare si prelucrare. Dupa ce obtii setarile corecte, nu trebuie sa le schimbi din nou. Cu toate acestea, daca crawlerelor din motoarelor de cautare le este dificil sa iti indexeze site-ul, atunci acesta va ajunge pe o pozitie nu foarte favorabila in clasamentul Google. Acest lucru s-ar putea sa fie putin dificil, pentru ca este un fenomen ce trebuie studiat. De aceea, pentru aceasta etapa, cel mai indicat ar fi sa apelezi la un specialist SEO – acesta iti poate da toate informatiile de care ai nevoie.

2. SEO on-site

In aceasta etapa trebuie sa te ocupi de continutul site-ului tau. Trebuie sa analizezi continutul existent si sa il imbunatatesti si, de asemenea, sa iti faci un plan pentru a realiza continut de calitate in viitor. Acest continut se refera atat la titluri si meta descrieri, cat si la articolele de pe blog. Continutul de pe site-ul tau ar trebui sa fie suficient de relevant si informativ astfel incat crawlerele sa isi dea seama despre ce este vorba in pagina. Aceasta etapa este una foarte importanta, pentru ca prin continut atragi atentia asupra site-ului tau. Atentie care vine atat din partea motoarelor de cautare, cat si din partea utilizatorilor motoarelor de cautare. Acum, tu decizi daca atragi atentia in mod pozitiv sau negativ.

3. SEO off-site

Aceasta etapa consta in tot ceea ce faci tu pentru a creste popularitatea site-ului tau in mod inidrect. Agentiile SEO sunt foarte preocupate de aceasta etapa, deoarece este un pas extrem de important in cresterea traficului. Aceasta etapa consta in crearea de legaturi interne in site, creare de backlink-uri sau promovare site-ului. Creare de backlink-uri consta in includerea unui link direct catre site-ul tau, in continutul altui site. Cu cat construiesti mai multe astfel de legaturi, cu atat cresti mai mult vizibilitatea site-ului tau.

De ce este important sa faci SEO?

Ei bine, gandeste-te cum procedezi tu in momentul in care cauti ceva pe Google. Unde cauti informatiile prima data? Probabil ca in primele rezultate. Exact la fel fac si potentialii tai clienti. Este foarte important ca tu sa te afli pe primele pozitii. De ce cautam informatiile mai intai pe site-urile de pe primele pozitii? Ei bine, evident, acestea ofera mai multa credibilitate. Automat, avem incredere mai mare intr-un site care se afla pe prima pagina in rezultatele Google decat intr-un site care se afla pe a doua pagina sau chiar a treia.

SEO este o modalitate buna de a capata popularitate si pe retelele sociale. O data ce te ocupi si de continutul de pe social media, munca devine ceva mai usoara. In plus, te vei mentine mai relevant in industrie.  Daca doua companii ofera acelasi produs, cel cu un site optimizat mai bine si cu un grad mai mare de activitate pe retelele sociale va avea parte de mai multa apreciere si va avea in mod cert mai multe vanzari.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei