Criteriul National

De ce trebuie să îți verifici contul la pariuri online?

De ce trebuie să îți verifici contul la pariuri online?
ianuarie 20
12:29 2022

Pariurile online au devenit foarte populare în România. Acest lucru se datorează avantajelor pe care pariurile online le oferă. Atunci când alegi să pariezi la o casă de pariuri online nu mai ești limitat de programul de funcționare. Casele de pariuri online sunt accesibile non-stop. În același timp, poți paria de oriunde te afli dacă ai un dispozitiv cu o conexiune la internet la tine. Procesul este ceva mai anevoios decât dacă ai intra într-o casă de pariuri stradală, dar trebuie să-l parcurgi doar o dată.

Pentru a putea crea un cont la o casă de pariuri online trebuie să completezi mai multe date. Va trebui să completezi informațiile personale precum nume, prenume, adresă sau CNP. Ai nevoie de un cont bancar sau de un portofel electronic pentru a putea paria la agențiile de pariuri precum Netbet pariuri  online. De asemenea, trebuie să deții o carte de identitate valabilă. După completarea datelor cerute de către operator ți se va cere să încarci anumite documente personale precum cartea de identitate sau dovada că locuiești la adresa pe care ai introdus-o atunci când ai creat contul. Acest lucru se întâmplă din mai multe motive.

Licența ONJN

Fiecare operator de pariuri este obligat să dețină o licență valabilă de funcționare. Această licență se eliberează de către Oficiul Național al Jocurilor de Noroc din România. ONJN acordă licență de funcționare operatorilor care se supun regulilor impuse de acesta. Printre regulile ONJN există regula care spune că persoanele care au dreptul de a juca jocuri de noroc sunt doar cele care au vârsta de minim 18 ani. Acest lucru este cât se poate de logic deoarece pentru a risca bani trebuie să ai discernământ și capacitatea de a analiza riscurile, iar un minor nu are această capacitate.

Din acest motiv, operatorii care nu verifică vârsta reală a utilizatorilor sunt sancționați. Singura metodă prin care se poate verifica vârsta utilizatorilor este prin solicitarea unei copii a actului de identitate. Acesta este un motiv pentru care trebuie să îți verifici contul atunci când îți deschizi un cont la o casă de pariuri online.

Verificarea contului

Un alt motiv pentru care ți se cer documente pentru verificarea contului este legată de identitate și de veridicitatea datelor introduse de către tine la crearea contului. Deoarece există anumiți utilizatori care încearcă să creeze mai multe conturi pentru a profita de bonusurile de bun venit, se cere cartea de identitate. În același timp, în cazul în care utilizatorul încearcă să fraudeze operatorul de jocuri de noroc, având cartea de identitate în sistem poate fi ușor de găsit. De asemenea, cartea de identitate se solicită pentru a putea verifica dacă metoda de plată folosită aparține utilizatorului.

Taxele plătite de jucător sunt un alt motiv pentru care operatorul solicită verificarea contului. După cum probabil știi, există impozit pe venituri din jocuri de noroc. În prezent, operatorii de jocuri de noroc plătesc aceste impozite pentru jucător, fără a fi nevoie ca jucătorul să se deplaseze la ghișeu să plătească. În acest sens, la fiecare retragere se reține suma aferentă impozitului.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

ProMedia

ProMedia

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul