Criteriul National

De ce unii prefera incinerarea in detrimentul inmormantarii

De ce unii prefera incinerarea in detrimentul inmormantarii
martie 09
13:10 2020

image-1-ojltljk42xsiahxm2neofsjavmbrkp97m1cz7ujrr8

Inmormantarea unei persoane poate avea loc sub doua forme, clasica sau prin incinerare. Incinerarea persoanei decedate se poate face doar la solicitarea familiei care organizeaza funerariile sau daca persoana decedata si-a manifestat in mod expres aceasta dorinta in timpul vietii. Locul unde se poate face incinerarea in Romania este crematoriul uman de la Vitan-Barzesti din Capitala. Programarea pentru incinerarea persoanei decedate se face pe baza certificatului de deces, adeverintei de incinerare, certificat de imbalsamare, certificat depunere la capela, aviz sanitar de transport mortuar, autorizatia de ridicare si transport al urnei cu ramasitele umane, cat in baza actului de identitate al persoanei care solicita incinerarea.

Dupa ce are loc decesul, pregatirea si organizarea serviciului de incinerare trebuie sa se faca intr-un timp scurt, indiferent care ar fi implicarea emotionala a apartinatorilor. Din acest motiv este foarte important ca lucrurile sa se realizeze cu ajutorul unei firme cu experienta astfel incat acest moment dificil sa fie cat mai usor de suportat. Iar acum toate acestea sunt posibile cu ajutorul Casei Funerare Luca care printre serviciile clasice funerare ofera si serviciul de incinerare decedati la crematoriu.

Casa Funerara Luca se va ocupa de toate demersurile necesare procesului de incinierara decedatori la crematoriu astfel incat familia sa nu se concentreze pe organizarea funeraliilor, ci pe gasirea modalitatilor cele mai adecvate de luare ramas bun de la persoana decedata. Cel mai important lucru este sa ne gasim linistea sufleteasca, prin acomodarea cu ideea decesului cuiva drag decat sa ne risipim energiile cu organizarea funeraliilor.

Casa Funerara Luca face tot posibilul ca acest moment sa nu va preocupe pe dumneavoastra din punct de vedere organizatoric, astfel incat sa va puteti arata dragostea si respectul fata de cel care nu se mai afla printre noi. Casa Funerara Luca va sta alaturi pentru a va ajuta cu toate demersurile necesare. Etapele ce trebuiesc parcurse sunt identice cu cele descrise in sectiunea de servicii funerare a site-ului nostru respectiv: constatarea decesului, imbalsamare, toaletare, livrarea sicriului si asezarea defunctului in el, obtinerea documentelor necesare incinerarii asa cum au fost ele descrise anterior, manipularea sicriului, depunerea sicriului la capela crematoriului sau la alta capela si transportul ulterior a sicriului la crematoriu, ceremonia de ramas bun. La ceremonia de incinerare pot asista in sala de incinerare doar persoane majore. Cenusa provenita din incinerare se depune in urnele asigurate de crematoriu. Urnele se pastreaza la crematoriul uman timp de 45 de zile, perioada in care familia decedatului va trebui sa hotarasca asupra depunerii lor la: domiciliul familiei, in cavouri, gropi, nise sau in columbarele de urne ale crematoriului. Pentru a avea acces la toate acestea luati legatura cu unul dintre specialistii in servicii funerare ai Casei Funerare Luca.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul